Τα προφίλ των Μπράουν Ιντέγε και Ερνάνι που πήρε ο Ολυμπιακός

Το Contra.gr σας παραθέτει το βιογραφικό των δύο τελευταίων αποκτημάτων του Ολυμπιακού, του Μπράουν Ιντέγε και Ερνάνι. Δείτε εν δράσει σε videos τους ποδοσφαιριστές.

Τα προφίλ των Μπράουν Ιντέγε και Ερνάνι που πήρε ο Ολυμπιακός

Μουντιάλ από... σπόντα και μεταγραφή ρεκόρ

Τα προφίλ των Μπράουν Ιντέγε και Ερνάνι που πήρε ο Ολυμπιακός

Ο Μπράουν Ιντέγε γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1988 στην πόλη Γεναγκόα της νότιας Νιγηρίας και από πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπαγέλσα Γιουνάιτεντ.

Πρωταθλητής σε ηλικία μόλις 19 ετών αναδείχθηκε ο επιθετικός και μάλιστα στην πρώτη από τις δύο σεζόν του με τους Όσεαν Μπόις.

Ο νεαρός άσος δεν πέρασε απαρατήρητος, αφού η Βίλεμ τον κάλεσε στην Ολλανδία για δοκιμαστικά τον Ιανουάριο του 2008 και από τη στιγμή που δεν έπεισε, η Ξαμάξ κινήθηκε για την απόκτησή του.

Έπειτα από μία επιτυχημένη τριετία επί ελβετικού εδάφους (23 γκολ σε 56 συμμετοχές), ο Ιντέγε μετακόμισε στη γειτονική Γαλλία για λογαριασμό της Σοσό, με τη φανέλα της οποίας σημείωσε 22 γκολ σε 58 συμμετοχές κατά τη διετία που αγωνίστηκε.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του νέου "ερυθρόλευκου" άσου ήταν η Ντιναμό Κιέβου (6 Ιουλίου 2011) και μάλιστα το ξεκίνημα ήταν ιδανικό, καθώς στα πρώτα δύο ματς έβαλε από δύο γκολ.

Τα σημαντικότερα γκολ του Ιντέγε σημειώθηκαν επί της Φέγενορντ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League της σεζόν 2012-13 (ένα στο Κίεβο, ένα στο Ρότερνταμ), ενώ και στα πλέι οφ της ίδιας διοργάνωσης βρήκε δίχτυα επί της Γκλάντμπαχ.

Στις 18 Ιουλίου 2014 η Γουέστ Μπρομ κατέβαλε ένα ποσό άνω των 11.000.000 ευρώ και έκανε μεταγραφικό ρεκόρ, προκειμένου να εντάξει τον παίκτη στο δυναμικό της για τρία χρόνια, εκείνος όμως κινήθηκε σε ρηχά νερά (7 γκολ σε 30 εμφανίσεις).

Σε διεθνές επίπεδο ο Ιντέγε εκπροσώπησε την Νιγηρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 του 2007 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010 (σ.σ. αρχικά είχε "κοπεί' από την αποστολή, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του Τζον Όμπι Μίκελ υποχρέωσε τον Λαρς Λάγκερμπακ να τον καλέσει).

Επιπλέον, ο 28χρονος κλήθηκε στην αποστολή για το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών του 2013, έπαιξε στα περισσότερα ματς, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού με την Μπουρκίνα Φάσο, ενώ σκόραρε στον ημιτελικό επί του Μάλι.

Από την Μιραντέλα στην Πόρτο

Τα προφίλ των Μπράουν Ιντέγε και Ερνάνι που πήρε ο Ολυμπιακός

Ο Ερνάνι Ζόρζε Σάντος Φόρτες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1991 και σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Κόβα ντα Πιεντάντε.

Έξι χρόνια αργότερα, ο Πορτογάλος επιθετικός μεταπήδησε στις ακαδημίες της Ατλέτικο Κλουμπ, με τη φανέλα της οποίας έμελλε να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του ως επαγγελματίας.

Έπειτα από ένα σύντομο δανεισμό στην Μιραντέλα, ο Ερνάνι εντάχθηκε στο δυναμικό της Γκιμαράες, καταγράφοντας συμμετοχές τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη ομάδα.

Η Πόρτο δελεάστηκε από τις εμφανίσεις του επιθετικού, με συνέπεια να κινηθεί για την απόκτησή του το Φεβρουάριο του 2015 έναντι του ποσού των 2.900.000 ευρώ.

Ο Ερνάνι πραγματοποίησε εννέα συμμετοχές με τη φανέλα των "δράκων" (τις επτά ως αλλαγή και τη μία αντικαταστάθηκε), σημειώνοντας δύο γκολ.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΠΙΣΗΜΟ: Παίρνει Μπράουν Ιντέιγ ο Ολυμπιακός

Και επιθετικό και Ερνάνι ο Ολυμπιακός!

Τέλος ο Χάρα από τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK