Τρελά λεφτά στις φανέλες με το "9"!

Καρντόσο, Μπεργκ, Αθανασιάδης και Αλμέιδα, οι... εκτελεστές Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, μοιράζονται γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Πόσα παίρνουν βρέξει-χιονίσει; Τι προβλέπουν τα μπόνους ανά περίπτωση; Ποιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος και πιο ο λιγότερο; Ποιος... προσπέρασε ποιον; Ποιοι έπαιρναν τα περισσότερα πέρυσι; Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει με... αριθμούς.

Τρελά λεφτά στις φανέλες με το "9"!

Καρντόσο – Μπέργκ - Κλάους Αθανασιάδης - Αλμέιδα. Τέσσερις κανονιέρηδες, τέσσερις ποδοσφαιριστές που η παραγωγικότητά τους ενδεχομένως να παίξει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της φετινής μάχης του τίτλου στην Super League. Αλλά και τέσσερα πολύ “βαριά” συμβόλαια για Ολυμπιακό–Παναθηναϊκό–ΠΑΟΚ-ΑΕΚ αντίστοιχα.

Η σειρά των τεσσάρων ασφαλώς και δεν έχει σχέση με την αξία τους ή την αξιολόγηση της ελληνικής “Βig 4”. Έχει να κάνει με το οτι ο καθένας τους αποτελεί το υψηλότερο συμβόλαιο της τρέχουσας σεζόν στις ομάδες τους, αποδεικνύοντας πως παραδοσιακά οι επιθετικοί παίρνουν και τα πιο πολλά λεφτά.

Ο Μάρκους Μπέργκ αποτελεί την μοναδική αλλαγή στην σειρά, αφού το νέο συμβόλαιο που συμφώνησε και θα υπογράψει τις προσεχείς ημέρες στον Παναθηναϊκό, του επιτρέπει να προσπεράσει στην δεύτερη θέση τον Κλάους! Ακόμη και έτσι, πάντως, η διαφορά με το κορυφαίο συμβόλαιο του Ολυμπιακού (Καρντόσο) είναι πολύ μεγάλη, σχεδόν η διπλάσια! Συνολικά, πάντως, οι ετήσιες καθαρές αποδοχές συν τα μπόνους (χωρίς την εφορία) των Καρντόσο – Μπέργκ – Κλάους - Αλμέιδα ξεπερνάνε τα 4,7 εκατ. Ευρώ.

Συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή 4άδα των πιο ακριβοπληρωμένων της “Big 4” και κατά...συνέπεια της Super League,υπάρχει πλήρης διαφοροποίηση στα πρόσωπα. Καμπιάσο – Μπερμπάτοφ – Εσιέν -Τζιμπουρ συμπλήρωναν την 4άδα, με τον Αργεντινό και τον Βούλγαρο όμως,να μην ξεπερνάνε το 1,5 εκατ. Ευρώ, ο καθένας ενώ το συνολικό ποσό ήταν μικρότερο των 4,4 εκατ. Ευρώ.

Έχουμε και λέμε:

Ολυμπιακός: ο Όσκαρ Καρντόσο βρήκε στην... ανάγκη τους πρωταθλητές, όταν έκλεινε το καλοκαιρινό μεταγραφικό παράθυρο, με αποτέλεσμα να του τα “σκάσουν” χοντρά. Μαζί με τα μπόνους το συμβόλαιό του φτάνει τα 2 μύρια ενώ στην “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ θα κοστίσει λόγω εφορίας σχεδόν τα διπλά ετησίως!

Βέβαια πόσο πιο ακριβό είναι το ρόστερ του Ολυμπιακού από των ανταγωνιστών του αποδεικνύεται και λόγω... Μανιάτη. Ο πρώην αρχηγός που βρίσκεται σταθερά εκτός πλάνων και προπονείται μόνος του έχει καθαρές αποδοχές για την νέα σεζόν 900.000 ευρώ και με εφορία, plus 1,5 μύρια

Παναθηναϊκός: Την περασμένη σεζόν η σειρά των πιο ακριβών συμβολαίων ήταν Εσιέν – Σαντσεθ – Μπέργκ. Ο Γκανέζος με τον Ισπανό αποδείχθηκαν μεταγραφικές πατάτες και αποχαιρέτησαν, ενώ οι ετήσιες αποδοχές τους προσέγγιζαν το εκατομμύριο ετησίως, ενώ ο Σουηδός παίρνει (νέα) γενναία αύξηση.

Ο “Βασιλιάς Μάρκους” μπορεί να καθαρίζει μαζί με τα μπόνους περίπου 1,2 εκατ. ετησίως. Μακράν το πιο υψηλό συμβόλαιο στην εποχή Αλαφούζου, δηλαδή από το 2012 και μετά. Ουσιαστικά το συγκεκριμένο συμβόλαιο σηματοδοτεί και την έξοδο από την μνημονιακή εποχή του Παναθηναϊκού, αφού παραπέμπει σε συμβόλαια εποχής πολυμετοχικότητας (Σισέ, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης).

ΠΑΟΚ: Κλάους Αθανασιάδης και Τζάλμα Κάμπος είναι τα πιο υψηλά συμβόλαιά της φετινής ομάδας. Ο διεθνής Έλληνας φορ έχει ελαφρώς καλύτερα μπόνους και μαζί με τις καθαρές αποδοχές του (750.000 €) μπορεί να ξεπεράσει τα 900 χιλιάρικα.

ΑΕΚ: Αποκτήθηκαν Λέσκοτ και Τσιγκρίνσκι αλλά το συμβόλαιο του Ούγκο Αλμέιδα δεν το πλησιάζουν. Ο Πορτογάλος έχει αποδοχές (χωρίς εφορία) 438.500 ευρώ, ενώ τα μπόνους είναι 50.000 για κατάκτηση πρωταθλήματος, 40.000 Κυπέλλου, 50.0000 αν περάσουν στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ και 40.000 για τους ομίλους του Γιουρόπα. Άρα πιθανή επίτευξη των εγχώριων στόχων (λόγω του αποκλεισμού από τη Σεντ Ετιέν) μπορεί να απογειώσει την ετήσια αμοιβή του κοντά στα 600.000 ευρώ για τη φετινή περίοδο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK