Τσιλιανίδης: "Ωραίο ποδόσφαιρο και νίκες"

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ηρακλής παραχώρησε ο Κοσμάς Τσιλιανίδης, ο οποίος τόνισε πως το ζητούμενο για τον "Γηραιό" είναι η νίκη σε κάθε αγώνα.

Τσιλιανίδης: "Ωραίο ποδόσφαιρο και νίκες"

Αναλυτικά η συνέντευξη του 21χρονου μεσοεπιθετικού, Κοσμά Τσιλιανίδη, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ηρακλής:

-Κοσμά, άλλη μία προετοιμασία για σένα με την ομάδα του Ηρακλή, ποιά είναι η εικόνα της ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν;

"Δουλεύουμε πολύ σκληρά, ακόμα δε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα διότι οι προπονήσεις είναι πολύ επίπονες και στα φιλικά δε μπορούμε να βγάλουμε τον πραγματικό μας εαυτό λόγω της κούρασης. Παρ’ όλα αυτά, δουλεύουμε πολύ οργανωμένα, όπως και την περσινή χρονιά, το προπονητικό τιμ έχει ένα πλάνο που δουλεύει πάνω σ’ αυτό, πολύ πετυχημένο την περσινή σεζόν, και αυτό που εύχομαι είναι να έχουμε και φέτος τις ίδιες επιτυχίες".

-Αν ήσουν απλός φίλαθλος της ομάδας και ερχόσουν εδώ στο Καρπενήσι για να δεις τα πρώτα 2 φιλικά του Ηρακλή, θα έμενες ικανοποιημένος μ’ αυτά που έβλεπες;

"Εγώ, όπως άλλωστε και το προπονητικό τιμ, δε στεκόμαστε μόνο στα αποτελέσματα, σίγουρα παίζουμε για τη νίκη, όπως κάναμε και πέρσι, αλλά στα φιλικά προετοιμασίας δεν κοιτάζουμε μόνο αυτό. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, τα φιλικά είναι κάτι σαν προπόνηση για εμάς, απλά πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο κάποια κομμάτια τακτικής τα οποία δουλεύουμε καθημερινά.

Η ομάδα και στα 2 φιλικά έδειξε πως έχει αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού, έχει πλάνο στο παιχνίδι της και προσπαθεί να παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος".

-Ο φετινός στόχος ποιός είναι, και πόσο ψηλά έχετε βάλει τον πήχη;

"Είναι πολύ νωρίς, ακόμη δεν έχουμε θέσει κάποιο συγκεκριμένο στόχο, εγώ προσωπικά πιστεύω πως σε κάθε αγώνα, πάντα ταπεινά, να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να μπορούμε να κερδίζουμε τον κάθε αντίπαλο. Τον στόχο δεν θα τον θέσω εγώ, αλλά οι πιο αρμόδιοι από εμένα".

-Πριν λίγες ημέρες επέκτεινες τη συνεργασία σου με την ομάδα. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να παραμείνεις, τι σε κέρδισε; Ήταν μία εύκολη απόφαση για σένα, ή όχι;

"Ήταν πάρα πολύ εύκολη επιλογή για μένα. Η ομάδα μ’ έχει στηρίξει, ο προπονητής με θέλει, με πιστεύει κι αυτό μου αρκεί".

-Την χρονιά που έφυγε, υπήρξαν πολλές και ωραίες στιγμές. Για σένα, ιδιαίτερη στιγμή, ήταν στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι των πλέι οφ, όταν συναντήθηκες και πάλι με την "παρέα της Καλλικράτειας";

"Ναι, ήταν μία πολύ ωραία και συγκινητική στιγμή για μένα, γιατί όπως ξέρετε, έλειπα από το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, όπου ουσιαστικά κλειδώσαμε την άνοδο και δεν ήμουν εκεί να το πανηγυρίσω με τους συμπαίκτες μου.

Έτσι, η μόνη μου ευκαιρία, ήταν να το χαρώ στο ματς με τον Απόλλωνα, όπου είδα τα παιδιά με τα οποία παίξαμε στην Καλλικράτεια (Δ’ Εθνική). Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα, έντονα συναισθηματικά φορτισμένη, και αυτό που εύχομαι είναι να ζήσουμε και φέτος ανάλογες στιγμές χαράς και πανηγυρισμών".

-Η χρονιά συνοδεύτηκε και από την κλήση σου στην Εθνική Ελπίδων.

"Πολύ σημαντικό για μένα να φοράω το εθνόσημο στο στήθος, είναι μεγάλη τιμή κι ελπίζω να συνεχίσει να με καλεί ο κόουτς στην Εθνική Ελπίδων. Εγώ απ’ την πλευρά μου, θα κάνω ότι περνάει απ’ τα πόδια και το μυαλό μου ώστε να είμαι πάντα έτοιμος και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα".

-Κοσμά, θα συνεχίσουμε και φέτος να βλέπουμε μία ομάδα που θα είναι "καλοδουλεμένη μηχανή" , ή θα προσθέσετε και άλλα στοιχεία, με δεδομένο ότι η κατηγορία είναι μεγαλύτερη και έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις. Θα δούμε έναν διαφορετικό Ηρακλή στον τρόπο παιχνιδιού, στον τρόπο ανάπτυξης;

"Κοιτάξτε, δουλεύουμε πάνω σ’ αυτά τα κομμάτια, αφού η κατηγορία διαφέρει. Ανεβαίνει η ποιότητα, ανεβαίνουν οι απαιτήσεις στις αποδόσεις, στα τρεξίματα και όλα αυξάνονται. Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως η ομάδα, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο, και εφόσον ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο που έθεσε το προπονητικό τιμ, θα είμαστε έτοιμοι και θα έχουμε επιτυχίες".

-Επειδή είσαι ο μόνος παίκτης του Ηρακλή που έζησες αυτά τα "πέτρινα" 4 χρόνια, και το τι έζησαν οι φίλαθλοι της ομάδας, πώς μπορείτε εσείς να διαχειριστείτε αυτό το "comeback" της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία απέναντι στους οπαδούς σας, και τι περιμένετε απ’ αυτούς;

"Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο απ’ αυτό που ξέρουμε, δηλαδή να μπαίνουμε στο γήπεδο και να παίζουμε μόνο για τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας.

Αυτό που μετράει, είναι ότι ξαναδώσαμε χαρά στον κόσμο μας και τον ξαναφέραμε στο γήπεδο, διότι σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια υπήρξαν πολλά προβλήματα, ο κόσμος απογοητεύτηκε και είναι απολύτως φυσιολογικό, αλλά πλέον είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο «οικογένεια», γιατί περάσαμε δύσκολα.

Ευελπιστώ πως ο κόσμος θα είναι και πάλι κοντά μας, να μας στηρίζει και να μας βοηθάει να κερδίζουμε όποιον αντίπαλο βρεθεί στο διάβα μας. Μακάρι να του δώσουμε κι άλλες χαρές, να φέρουμε κι άλλους Ηρακλειδείς στο γήπεδο και στο τέλος να είναι όλοι τους ευχαριστημένοι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK