TV or not TV: Συνεδρίαση για το... "ψαλίδι"

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Super League για το θέμα των τηλεοπτικών και το "ψαλίδι" που επιθυμεί η Nova. Η σκληρή στάση των "μεγάλων" και το θέμα της βιωσιμότητας του πρωταθλήματος. Οι σκέψεις και οι επαφές με την Cosmote. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ.

PRE GAME / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
camera super league EUROKINISSI SPORTS

Ένα από τα κρισιμότερα συμβούλια στη Λίγκα θα λάβει χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:30. Η κρισιμότητα του πράγματος έχει να κάνει στο οικονομικό κομμάτι και είναι λογικό όπου υπάρχει ως θέμα συζήτησης το χρήμα ν' ανεβαίνει το θερμόμετρο.

Μοναδικό θέμα στη συνεδρίαση είναι η πρόταση της Nova για "κούρεμα" στο ποσοστό των χρημάτων που προβλέπονται για τα επόμενα 2 χρόνια κι αφορούν τη συμφωνία παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος. Θυμίζουμε πως σε αυτή τη συμφωνία επέκτασης της κεντρικής διαχείρισης (μέχρι το 2019) είναι εκτός ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν είχε συμφωνήσει.

Το συνδρομητικό κανάλι, λοιπόν, πρότεινε, ως γνωστό, να μειώσει τα χρήματα της συμφωνίας επικαλούμενο τόσο την οικονομική κρίση όσο και το γεγονός πως το πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό άρα -για να το πούμε στην καθομιλουμένη- " δεν βγάζει τα λεφτά του".

Οι πρώτες αντιδράσεις στο άκουσμα της πρότασης της Nova ήταν οργίλες, ειδικά από τους τρεις "μεγάλους" του πρωταθλήματος. Ωστόσο, με το πέρασμα του καιρού κι υπό το φόβο να επέλθει ρήξη με το συνδρομητικό κανάλι -το μοναδικό μεγάλο έσοδο του πρωταθλήματος- πολλοί έχουν "μαλακώσει".

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στη Λίγκα υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με τη μείωση που προτείνει η Nova και κάποιοι συμφωνούν, σεβόμενοι το γεγονός πως βρισκόμαστε σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και παντού υπάρχουν ζημιές. Ωστόσο, πάνω σε αυτό υπάρχουν οι απόψεις που θεωρούν πως πρέπει να γίνει "έκπτωση", αλλά όχι της τάξεως του 10% στο οποίο έχει πέσει το κανάλι.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που -προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων- έκαναν μία άτυπη κρούση στο άλλο συνδρομητικό κανάλι, την Cosmote tv, για να δουν αν υπάρχει ενδιαφέρον να αποκτήσει αυτό τα δικαιώματα της Super League. Μάλιστα, αυτό το είχε αποκαλύψει η εφημερίδα "Live Sport", κάνοντας λόγο για συζήτηση των δύο πλευρών για το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Το πρόβλημα σε όλο αυτό είναι οι τρεις "μεγάλοι" που θεωρούν πως τα περίπου 7-8 εκατομμύρια ευρώ που θέλει να κόψει η Nova θα τους κάνει ζημιά. Πρόβλημα, φυσικά, έχουν και οι υπόλοιπες ομάδες και δη οι μικρές που τα βασικότερα έσοδά τους προέρχονται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την κεντρική διαχείριση.

Στο συμβούλιο, λοιπόν, μένει να δούμε αν θα περάσει η σκληρή στάση Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ ή αν θα γίνουν νέες επαφές με το συνδρομητικό κανάλι ώστε να συζητηθεί το όλο θέμα από μία άλλη βάση. Σε αυτή την περίπτωση είναι σαν να λέμε πως ο συνεταιρισμός ουσιαστικά θα σεβαστεί την επιθυμία του καναλιού για "ψαλίδι", αλλά σε λογικότερα πλαίσια.

Όπως και να 'χει, το συγκεκριμένο θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και η λογική λέει πως θα τραβήξει σε επεισόδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK