Γιατί απαλλάχθηκαν Βέροια, Αρβανιτίδης και Λαναρής

Το σκεπτικό της απόφασής της της Πειθαρχικής Επιτροπής που απάλλαξε την ΠΑΕ Βέροια τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Αρβανιτίδη και τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Λαναρή δημοσίευσε η Super League.

Γιατί απαλλάχθηκαν Βέροια, Αρβανιτίδης και Λαναρής
INTIME SPORTS

Σύμφωνα με την ετυμηγορία των δικαστών, η πειθαρχική δίωξη για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό κρίθηκε " ως νομικά αβάσιμη" γιατί, όπως αναφέρεται, " δεν πληρούται η προϋπόθεση της εμπλοκής περισσότερων από δύο ποδοσφαιριστών της, η οποία απαιτείται εκ του Κανονισμού για την κατάφαση της υπαιτιότητας της οποιασδήποτε ΠΑΕ".

Η Επιτροπή αμφισβήτησε επίσης τα λεγόμενα των Νίκου Γεωργέα και Δημήτρη Καλαϊτζίδη σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως " οι αμφιβολίες αυτές όχι μόνον δεν επιτρέπουν τον σχηματισμό εδραίας και ακλόνητης δικανικής πεποίθησης περί της βασιμότητας των υπό έλεγχο πειθαρχικών κατηγοριών, αλλά, κατά την κρίση της Επιτροπής, κλονίζουν και αναιρούν ακόμη και την δυνατότητα κατάφασης επαρκών ενδείξεων (comfortable satisfaction) που σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 7 του ΠΚ/ΕΠΟ 2014, αρκούν πλέον και υπό την ισχύ του ΠΚ/ΕΠΟ 2014, για τις περιπτώσεις πειθαρχικού ελέγχου υποθέσεων χειραγώγησης ή απόπειρας χειραγώγησης αγώνα".

Και καταλήγουν οι δικαστές στο συμπέρασμα ότι " η μεν διωκόμενη ΠΑΕ πρέπει να απαλλαγεί διότι η κατηγορία αυτή στερείται νομίμου βάσεως, οι δε Λαναρής και Αρβανιτίδης πρέπει να απαλλαγούν λόγω αμφιβολιών".

Όλο το σκεπτικό της απαλλαγής των εμπλεκομένων

News 24/7

24MEDIA NETWORK