Όταν ο Αμαραντίδης έλεγε "ψεύτη" τον Γεωργέα...

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας είχε δηλώσει παλιότερα ότι ο συμπαίκτης του στη Βέροια είπε ψέματα σχετικά με το περιβόητο 3-0 του "Καραϊσκάκη". Με νέες του δηλώσεις παραδέχθηκε ότι δεν είχε πει ψέματα ο Γεωργέας, αλλά ο ίδιος... ελληνικό ποδόσφαιρο, το μεγαλείο σου. Γράφει ο Αλέξης Πλατής.

Όταν ο Αμαραντίδης έλεγε "ψεύτη" τον Γεωργέα...

"Γι' αυτό το θέμα, ο Γεωργέας λέει ψέματα. Νομίζω ότι λέει ψέματα, δεν έχω ακούσει κάτι από τον Λαναρή" είχε πει στις 29 Ιουνίου 2015 ο (τότε) ποδοσφαιριστής της Βέροιας Δημήτρης Αμαραντίδης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έπειτα από την καταγγελία ότι ο γενικός αρχηγός της "βασίλισσας" εκείνη την περίοδο Γιώργος Λαναρής, είχε επισκεφτεί τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια και τους είχε ζητήσει να χάσουν με 3-0 στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τον Γενάρη του 2013.

Ο Δημήτρης Αμαραντίδης τώρα επανέρχεται και με δήλωση που έκανε στην εκπομπή "Η Δίκη" στον ΣΚΑΙ υποστηρίζει ότι αυτός κατέθεσε ψέματα!

"Δεν είπα την αλήθεια για τον αγώνα της ομάδας μου με τον Ολυμπιακό γιατί ένιωσα αφόρητη πίεση. Πίστεψα ότι θα έχανα τη δουλειά μου και μετά πολύ δύσκολα θα έβρισκα ομάδα. Αποφάσισα να πω την αλήθεια και για να λυτρωθώ, αλλά και γιατί αποδείχτηκε ότι η στάση που κράτησα απέναντι στη Δικαιοσύνη με έβλαψε. Κατέληξα κατηγορούμενος χωρίς να φταίω σε τίποτε" είπε.

Και ζήτησε συγγνώμη… "Ζήτω συγγνώμη από τον ανακριτή, τον κύριο Ανδρεάδη, που δεν κατέθεσα τα πραγματικά περιστατικά του αγώνα Ολυμπιακού - Βέροιας 3-0 που έγινε στις αρχές του 2013. Σε εκείνο το ματς ήμουν βασικός. Το ημίχρονο έληξε 0-0 παρότι είχαμε πολλές απουσίες. Στα αποδυτήρια μπήκε, όπως γίνεται πάντα, ο προπονητής μας, ο κύριος Καλαϊτζίδης, και μας είπε για τα αγωνιστικά θέματα. Λίγο πριν βγούμε στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο μπήκε στα αποδυτήρια ο γενικός αρχηγός της ομάδας μας, ο κύριος Λαναρής, και μας είπε: "Σήμερα πρέπει να χάσουμε 3-0". Υπήρξε μια αναστάτωση, αλλά δεν έγινε διάλογος. Θύμωσα και είπα μέσα μου "παίξε καλύτερα και ας τον να λέει". Στο δεύτερο ημίχρονο έκανα ο,τι μπορούσα, αλλά χάσαμε 3-0. Δεν νιώθω ότι έκανα κάτι για να είμαι κατηγορούμενος. Το μόνο λάθος που έκανα είναι ότι δεν είπα από την αρχή την αλήθεια στον κύριο ανακριτή".

Η "βασίλισσα" είχε αθωωθεί και στους τρεις βαθμούς στα πειθαρχικά όργανα. Σε ποινικό επίπεδο, τόσο ο Δημήτρης Αμαραντίδης αλλά και οι Χαράλαμπος Παυλίδης, Κώστας Μπάρμπας, Ηλίας Ιωάννου, Δημήτρης Μάνος, Γιώργος Σκαθαρούδης, Αλέξανδρος Καλογέρης, Γκιγιέρμο Πέρεθ που είχαν παίξει στο συγκεκριμένο αγώνα, είναι κατηγορούμενοι για "δωροδοκία - δωροληψία" σε βαθμό κακουργήματος και υπάρχει εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη.

Να σημειωθεί ότι ο Αμαραντίδης γίνεται ο πέμπτος αυτόπτης μάρτυρας που καταθέτει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν "στημένο"! Είχαν προηγηθεί οι Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Νίκος Γεωργέας, Αλέξανδρος Καλογέρης και Γκιγιέρμο Πέρεθ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK