Συγκλόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου Μαρκούση

Ο πατέρας του αδικοχαμένου 18χρονου τερματοφύλακα Στέλιου Μαρκούση ξέσπασε. "Πήρε μεταγραφή για επάνω. Δεν είχαν τερματοφύλακα", δήλωσε συγκλονισμένος. Το παράξενο προαίσθημά του πριν από το τραγικό συμβάν στην προπόνηση της Βέροιας.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο 18χρονος Στέλιος Μαρκούσης άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς στην προπόνηση της Βέροιας.

Σχεδόν ένα μήνα μετά από το τραγικό συμβάν, ο πατέρας του Κώστας μίλησε σε εκπομπή του Star για το γιο του: "Πήρε μεταγραφή για επάνω. Δεν είχαν τερματοφύλακα. Την ημέρα που "έφυγε" ήμουν σταματημένος σε ένα φανάρι, σε ένα χωριό έξω από τη Βέροια και πέρασε μια τραγική εικόνα από το μυαλό μου. Είδα το παιδί μου να χτυπάει και εγώ να πηδάω τα σύρματα. Πιο κάτω είδα μια εκκλησία, έκανα το σταυρό μου και είπα "χαζομάρες".

Σαν χθες, σαν να ήταν πριν από πέντε λεπτά, έτσι το θυμάμαι. Παραπάτησε δυο φορές και είπε στο γιατρό μην φοβάσαι καλά είμαι και "έφυγε". Ήμουν στο γήπεδο εκείνη την ημέρα και ο γιατρός με καθησύχασε λέγοντάς μου 'μην φοβάσαι, δεν είναι τίποτα'. Το ασθενοφόρο ήρθε πολύ γρήγορα και τον πήρε, αλλά φαίνεται πως ήταν γραφτό".

Με δική του απόφαση αποφάσισε να δωρίσει τα μάτια του γιου του: "Πήραν τα μάτια του, ευτυχώς αυτά θα τα δω ξανά. Τουλάχιστον δυο άνθρωποι θα μπορέσουν να δουν. Ο καθένας θα έπρεπε να το κάνει. Όσο και να πονάς εκείνη τη στιγμή θα ξέρεις ότι κάτι από το παιδί σου ζει κάπου αλλού".

Ο Στέλιος ήταν παιδί χωρισμένων γονιών και έτσι τον μεγάλωσε ο πατέρας του, ωστόσο η σύντροφός του, όπως είπε ο ίδιος, αυτοκτόνησε: "Το τυχερό μου είναι να τυραννιέμαι. Η σύντροφός μου έφυγε με απρόσμενο τρόπο. Το προηγούμενο βράδυ μιλούσαμε για γάμο και το πρωί τη βρήκα...".

Δείτε το video από το 41.21: