Αφιέρωμα France Football: "Ούτε ένα ευρώ σε ελληνικές τράπεζες..."

Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εποχές λιτότητας και κινδύνου εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε αντικείμενο... συζήτησης στο France Football. Ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στη Super League περιέγραψαν τι βίωσαν ενόσω βρίσκονταν στην Ελλάδα.

Αφιέρωμα France Football: "Ούτε ένα ευρώ σε ελληνικές τράπεζες..."

Αφιέρωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο εν μέσω κρίσης και του ενδεχόμενου Grexit από την Ευρωζώνη δημοσίευσε το "France Football", συνοδεύοντας τα στοιχεία με δηλώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί σε ομάδες της Super League.

" Υπάρχουν ομάδες στις οποίες δεν πρέπει να πας και οι παίκτες τις γνωρίζουν. Στη β' κατηγορία δεν θα συμβούλευα να πάει κανείς", υποστήριξε ο Σαλίμ Αράς, μέχρι πρότινος παίκτης της Καλλονής και άλλοτε του ΠΑΣ Γιάννινα και του Αστέρα. " Από το 2011 σε οικονομικό επίπεδο η κατάσταση δεν είναι η ίδια. Οι μισθοί έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Τουλάχιστον 30%".

Από την πλευρά του ο Γιαν Μποέ-Καν, ο οποίος έπαιξε στον Εργοτέλη στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, σχολίασε πως " ήμουν σε μια ομάδα με οικονομικά προβλήματα, αλλά δεν ήταν κάτι που μας επηρέαζε καθημερινά. Υπήρχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά όχι κάτι ανησυχητικό. Βέβαια στις ομάδες που βρίσκονται χαμηλά όπως τη δική μου υπάρχει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Γι' αυτό και είμαι χαρούμενος που γύρισα σπίτι. Ακόμη δεν ξέρουν αν θα μείνουν στο ευρώ".

Ο Γάλλος χαφ, που βρήκε επαγγελματική στέγη στη Ρεντ Σταρ, περιέγραψε την κατάσταση στο Ηράκλειο λέγοντας πως παρά την κρίση " οι καφετέριες είναι γεμάτες, ο κόσμος βγαίνει".

Μίλησε ακόμη ο Χαβιέ Τομάς, πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου και του Λεβαδειακού. υποστηρίζοντας πως " σε ό,τι έχει να κάνει με τα συμβόλαια, είναι περίπλοκη η κατάσταση. Τώρα οι τράπεζες είναι κλειστές και οι παίκτες που έχουν λογαριασμούς δεν μπορούν να τραβήξουν τα χρήματά τους εύκολα. Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρει λίγκα. Οι ποδοσφαιριστές πλέον θα ζητήσουν να πληρώνονται σε λογαριασμούς του εξωτερικού. Τα πάντα είναι ρευστά, ακόμη και στα μεγάλα κλαμπ".

Στο ίδιο κείμενο αφομοιώθηκαν και δηλώσεις ποδοσφαιριστών που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. " Επικρατεί χάος, όπως και στη χώρα. Υπάρχουν θέματα με τη διαιτησία και μεταξύ των ομάδων. Όλοι τα ξέρουν. Μια ματιά στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και καταλαβαίνεις", ανέφερε ένας εξ αυτών, ενώ ένας άλλος τόνισε πως "οι περισσότερες ομάδες δεν πληρώνουν ή το κάνουν με καθυστέρηση. Βέβαια η χώρα έχει προσαρμοστεί σε αυτήν την καθυστέρηση. Εγώ γύρισα στη Γαλλία με όλες τις καταθέσεις μου. Δεν θα άφηνα ούτε ένα ευρώ εκεί".

Ο μόνος που μίλησε με θετική διάθεση ήταν ο Γκρεγκ Ουλά, παίκτης του Εργοτέλη επίσης, τονίζοντας πως " ήμασταν ήρεμοι, έκαναν τα πάντα για παιρνάμε καλά. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Οι Έλληνες είναι φιλόξενοι και η εμπειρία που είχα ήταν πολύ καλή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK