Σάντσες: "Ο πρόεδρος μού έλεγε ότι ο Ολυμπιακός θέλει να υποβιβαστούμε"

Σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC που ασχολήθηκε με τη διαφθορά και το στήσιμο αγώνων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μίλησε ο Λόρι Σάντσες, με αφορμή την εμπειρία του στην Ελλάδα.

Σάντσες: "Ο πρόεδρος μού έλεγε ότι ο Ολυμπιακός θέλει να υποβιβαστούμε"

Ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης υποστήριξε αρχικά ότι " οι περισσότεροι σε συμβουλεύουν να μην πας στην Ελλάδα λόγω της διαφθοράς, των στημένων αγώνων και επειδή δεν πληρώνεσαι" και συνέχισε λέγοντας πως " εμείς μαχόμασταν για την παραμονή και δύο ομάδες που ήταν πιο κάτω από εμάς νίκησαν η μία 7-0 μια ομάδα που ήταν στη μέση του πίνακα και η άλλη 4-0 παίζοντας με δέκα παίκτες, αποτελέσματα που ήταν απίθανα και επηρέασαν τον υποβιβασμό μας. Είδα μάλιστα ένα από αυτά τα παιχνίδια και αποχώρησα απευθείας στο ημίχρονο".

" Δεν ήταν μυστικό", απάντησε ο Βορειοϊρλανδός όταν ρωτήθηκε αν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ήταν ύποπτα και εξήγησε ότι " άπαντες μιλούσαν ιδιωτικά για προέδρους με ονόματα. Εμένα ο πρόεδρος μού είπε ότι μια ομάδα, ο Ολυμπιακός, του είχε πει πως θα υποβιβαστούμε, αυτό είναι και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Κάθε συζήτηση που κάναμε στο βραδινό τελείωνε με κουβέντες όπως αυτός έστησε αυτό το παιχνίδι, ο άλλος έστησε αυτό το παιχνίδι. Εγώ έμενα με το στόμα ανοιχτό και τους έλεγα ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια, όλοι όμως το έλεγαν. Έμεινα έξι μήνες εκεί και έπαθα σοκ. Ήταν κατάσταση που προκαλεί θλίψη.

Πήγα με το σκεπτικό ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμασταν και θα γλιτώναμε. Όμως δεν υπολόγισα ότι κάποιες ομάδες θα είχαν απίστευτα σερί θετικών αποτελεσμάτων πάνω από τις δυνατότητες τους".

Ακολούθως έκανε λόγω για την επιρροή των πιο δυνατών ομάδων στις μικρότερες και το αν θα συμβούλευε κάποιον να εργαστεί στην Ελλάδα.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε επίσης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, χαρακτηρίζοντας καταστροφή ενδεχόμενο Grexit του ποδοσφαίρου, εξέλιξη που κατά τον ίδιο θα διογκώσει αντί να λύσει το υφιστάμενο πρόβλημα.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK