Απολογήθηκε στον ανακριτή ο Σαρρής

Στην Ευελπίδων βρέθηκε το πρωί ο Γιώργος Σαρρής για να απολογηθεί για την υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ.

Ενώπιον του ειδικού ανακριτή για θέματα διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ώστε να απολογηθεί για το σκάνδαλο με την κάρτα υγείας της ΕΠΟ.

Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι ούτε στον πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδίας ούτε και στο πρώην μέλος του ΔΣ, Γιάννη Σιγάλα, επίσης εκ των 23 κατηγορουμένων από την ΕΠΟ για την υπόθεση.

Κατηγορίες για ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ αντιμετωπίζει και ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος ήταν ταμίας κατά την επίμαχη περίοδο, καθώς και οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Βασίλης Γκαγκάτσης.

Η υπόθεση

Με βάση την προκαταρκτική εξέταση του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και του πορίσματος που συνέταξε η επίκουρη εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Αγγελική Κουρινιώτη, μεταξύ 27 Μαΐου 2005 και 28 Μαρτίου 2013 οι 23 πρώην και νυν άνθρωποι της ΕΠΟ οδήγησαν τα ταμεία της Ομοσπονδίας σε "ζημία συνολικού ποσού 29.037.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ".

Η ΕΠΟ είχε συνάψει σύμβαση έργου με την εταιρία "PC Systems", ώστε να γίνει υποχρεωτικός ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, μετά από μία σειρά ξαφνικών θανάτων παικτών που αγωνίζονταν κατά κύριο λόγο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η συμφωνία περιελάμβανε τη χρήση λογισμικού προγράμματος τηλεϊατρικής, που αφορούσε ένα κεντρικό και ένα περιφερειακό σύστημα, αλληλένδετα μέσω διαδικτύου, σε κάθε μία από τις 53 Ενώσεις μέλη της ΕΠΟ, και στα οποία θα αποθηκεύονταν τα ιατρικά στοιχεία των ποδοσφαιριστών μετά από τον έλεγχο του αρχιάτρου.

Αν και κανονικά θα έπρεπε να γίνουν πάνω από 1.500.000 εξετάσεις ποδοσφαιριστών στο επίμαχο χρονικό διάστημα, τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα είναι μόλις 15.500.

Η ΕΠΟ ανανέωσε τη σύμβαση στις 19 Φεβρουαρίου 2010, παρότι δεν υπήρχε κανονική χρήση του λογισμικού και τρία χρόνια αργότερα την κατήγγειλε.

Δίωξη για απιστία έχει ασκηθεί και σε οκτώ στελέχη της "PC Systems".

Διαβάστε ακόμη

Οι πρώτες απολογίες για την "κάρτα υγείας"