Η μάχη του Κυζερίδη με τον καρκίνο και τα χρέη του Άρη

Ο Νίκος Κυζερίδης δίνει μεγάλη μάχη επί μία τριετία με την επάρατη νόσο, αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα εξαιτίας των χρημάτων που του οφείλονται από τον Άρη και της υπαγωγής της ομάδας στο άρθρο 44. Διαβάστε για την αγωγή κατά του Δημοσίου και τον "κρυμμένο άσο στο μανίκι" του παλαίμαχου άσου.

Η μάχη του Κυζερίδη με τον καρκίνο και τα χρέη του Άρη
INTIME SPORTS

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Goal" ο πρώην μεσοεπιθετικός του Άρη, Νίκος Κυζερίδης, δίνει μάχη με την επάρατη νόσο την τελευταία τριετία και προσπαθεί να βγει νικητής

Στη Γερμανία, όπου άλλωστε έχει μεταναστεύσει από τα τέλη του 2012, έμελλε να μάθει για το χτύπημα στους λεμφαδένες του λαιμού και τότε άρχισε η μεγάλη μάχη κατά του καρκίνου, μέσω αλλεπάλληλων χημειοθεραπειών.

Το θετικό για τον 44χρονο παλαίμαχο άσο είναι πως έχει δίπλα του τις τέσσερις γυναίκες της ζωής του (η σύζυγός του, Σοφία και οι τρεις κόρες του), ενώ έχει και την αμέριστη συμπαράσταση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Ψάχνει τη δικαίωση 11 χρόνια μετά

Ο ΠΣΑΠ καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να επιταχυνθούν οι δικαστικές εξελίξεις που θα μπορέσουν να του εξασφαλίσουν μία σημαντική οικονομική βοήθεια, επικαλούμενος το σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

Είναι γνωστό άλλωστε πως τέτοιες περιπέτειες, πέρα από επίπονες είναι και πολυδάπανες. Ο Νίκος Κυζερίδης από το 2014 έχει καταθέσει αγωγή κατά τη Ελληνικού Δημοσίου, λόγω των χρημάτων που έχασε από την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 44 το 2004.

Σύμφωνα με το "Goal", η συγκεκριμένη υπόθεση συμπεριλήφθηκε στις αντίστοιχες του Άγγελου Διγκόζη και Παναγιώτη Κατσιαρού, οι οποίοι είχαν κινήσει τις διαδικασίες από το 2012.

Η εκδίκαση της υπόθεσης

Την Πέμπτη (02/04) το πρωί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών βρέθηκε ο δικηγόρος του ΠΣΑΠ, Εμμανουήλ Αλαφράγκης, καθώς εκδικάστηκε η αγωγή των τριών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι διεκδικούν συνολικά 550.000 ευρώ.

Το σημαντικότερο είναι πως ο κ. Αλαφράγκης κατάφερε, επικαλούμενος το πρόβλημα υγείας του Κυζερίδη, να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό η απόφαση (αναμένεται εντός 10μήνου) και να είναι προσωρινώς εκτελεστέα, ώστε να μπορούν να λάβουν τα χρήματα χωρίς να περιμένουν εκδίκαση σε δεύτερο και τρίτο βαθμό.

Γιατί τα διεκδικούν από το δημόσιο

Ο "άσος στο μανίκι" του παλαίμαχου άσου κρύβεται στο άρθρο 86 παράγραφος 13 του Ν. 3606/2007.

"Οι απαιτήσεις των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (Ελλήνων και αλλοδαπών) κατά της ΠΑΕ Άρης που έχει υπαχθεί στο άρθρο 44 του ν. 1892/1990, οι οποίοι δεν συμφώνησαν στην υπαγωγή αυτή και των οποίων οι απαιτήσεις έχουν επιδικαστεί είτε με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, είτε με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις των επιτροπών επίλυσης οικονομικών της ΕΠΟ ή της πρώην ΕΠΑΕ θα ικανοποιηθούν μέχρι του χρηματικού ποσού των 4.177.000 ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό μέσω ΠΣΑΠ. Ο τρόπος και ο χρόνος εκταμίευσης των ποσών αυτών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και του αρμόδιου σε θέματα αθλητισμού Υφυπουργού".

News 24/7

24MEDIA NETWORK