"Ναυάγησε" η αναδιάρθρωση, ελπίδες ο Άρης

Δεν επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της Football League και της Super League για νέα αναδιάρθρωση των κατηγοριών, με συνέπεια ο Άρης να διατηρεί τις ελπίδες του για άνοδο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία μέσω κάλυψης των κενών που θα υπάρξουν από αποχωρήσεις ομάδων.

"Ναυάγησε" η αναδιάρθρωση, ελπίδες ο Άρης
INTIME SPORTS

Μία σημαντική εξέλιξη και ένα θετικό μήνυμα είχε η χθεσινή (10/06) ημέρα για τον Άρη. Παρά το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε το αίτημα των Θεσσαλονικέων για διεξαγωγή μπαράζ, εντούτοις δεν προχώρησε τελικά το σχέδιο νέας αναδιάρθρωσης των κατηγοριών (που περιελάμβανε προοπτική 14 ομάδων στη Super League), καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ της διοργανώτριας αρχής της Football League και της Super League.

Έτσι, οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα παραμείνουν 16 και τη σεζόν 2016-17, ενώ η Football League θα έχει εφέτος 20 ομάδες και του χρόνου 18. Τέλος, όπως έχει προαποφασιστεί την αγωνιστική περίοδο 2017-18 και οι δύο κατηγορίες θα αριθμούν από 16 ομάδες.

Όσον αφορά τους "κίτρινους", ευελπιστούν ότι σύντομα ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου και ενδεχομένως ο Εργοτέλης θα δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής και το κενό τους, βάσει ΚΑΠ, θα καλυφθεί από ομάδες της κατώτερης κατηγορίας.

Το ζήτημα για τον Άρη είναι τα χρονικά περιθώρια, καθώς όπως ανέφεραν μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ πρέπει πρώτα να τελειώσει το πρωτάθλημα της Football League, να επικυρωθούν οι βαθμολογίες στις δύο κατηγορίες και φυσικά να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής η παραπάνω ομάδες. Δηλαδή, χονδρικά θα χρειαστούν περίπου 2 εβδομάδες.

Τέλος, στο ΔΣ της Football League υπήρξε μία πρόταση οι ομάδες της κατηγορίας να αδειοδοτούνται με κριτήρια Super League, διαφορετικά ακόμα κι αν έχει κερδίσει την άνοδο στην κορυφαία κατηγόρια να μην έχει τη δυνατότητα να ανέβει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Σπύρος Καλογιάννης εξέφρασε ενστάσεις, καθώς τόνισε πως για να υπάρξει ισονομία, πρέπει να επανέλθει και το παλιό σύστημα στη Super League, αφού αυτή την στιγμή σ' όποιον δεν αδειοδοτείται επιβάλλεται όριο μεταγραφών. Παρόλα αυτά, η εν λόγω πρόταση αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο συμβούλιο.

Διαβάστε ακόμα:

Κάλας: "Ο Άρης θα παίξει στη Football League"

News 24/7

24MEDIA NETWORK