Αρνήθηκαν την εμπλοκή τους οι 11 ύποπτοι

Την εμπλοκή τους στην υπόθεση της πιθανής ύπαρξης και δράσης εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο αρνήθηκαν οι 11 ύποπτοι που κατέθεσαν την Δευτέρα 15/9 ανωμοτί στον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, Αριστείδη Κορέα.

Αρνήθηκαν την εμπλοκή τους οι 11 ύποπτοι

Άπαντες εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους, οι οποίοι κατέθεσαν υπομνήματα και πλέον ο εισαγγελέας θα μελετήσει τις θέσεις τους και το προσεχές διάστημα θα αποφασίσει αν και σε ποιους θα ασκήσει ποινικές διώξεις.

Τα πρόσωπα που κλήθηκαν και κατέθεσαν ανωμοτί δια υπομνήματος είναι: ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, Αριστείδης Σταθόπουλος, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θεόδωρος Κουρίδης, το μέλος της ΚΕΔ, Θανάσης Μπριάκος, το μέχρι πρότινος μέλος της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και οι διαιτητές της Super League, Αμπάρκιολης, Κάμπαξης και Ιωαννίδης.

Θυμίζουμε πως από το βούλευμα προκύπτει το αίτημα (που έγινε δεκτό) του Αντεισαγγελέα να συσχετισθεί η υπόθεση που αφορά στην έκρηξη στο αρτοποιείο του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα τον Φεβρουάριο του 2012 (και προκάλεσε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου), με την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των «στημένων πινάκων» διαιτησίας για την οποία υπάρχουν τουλάχιστον 15 καταθέσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα προκύπτουν ενδείξεις για τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής απάτης, της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος καθώς και για κακουργηματικές πράξεις εκβίασης, απόπειρας ανθρωποκτονίας και εκρηκτικών υλών.

Διαβάστε ακόμη

Στις 15/9 οι καταθέσεις για την "εγκληματική οργάνωση"

"Παρέλαση" στον εισαγγελέα για την "εγκληματική οργάνωση"

Πιθανόν στο ΟΑΚΑ η δίκη για τα στημένα!

Κούγιας: "Ευθύνες Μαρινάκη, υποβιβασμός Ολυμπιακού"

Οι δικαστικές εξελίξεις στο ποδόσφαιρο

Εισαγγελική έρευνα για εγκληματική δράση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Αλαφούζος: "Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK