Αθώος ο Μαρινάκης!

Αθώο για συκοφαντική δυσφήμηση και για παραβίαση του αθλητικού νόμου έκρινε το μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, εναντίον του οποίου ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε καταθέσει μήνυση για τα όσα είχαν συμβεί μετά το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
marinakis EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου δέχθηκε την αγόρευση της εισαγγελέως έδρας και έκρινε πως δεν υπάρχει δυσφήμηση αλλά εξύβριση για την οποία παύεται η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Όσον αφορά την παραβίαση αθλητικού νόμου, εισαγγελέας και πρόεδρος αποφάνθηκαν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκηςθα πρέπει να κηρυχθεί αθώος "διότι οι ενέργειες που θα έπρεπε να λάβουν χώρα έγιναν. Όλα τα μέτρα παρθηκαν. Κατα δεύτερον υπήρχε άλλο πρόσωπο για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και όχι ο κατηγορούμενος".

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Σε ότι αφορά τον Βασίλη Κωνσταντίνουο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη Χρήστος Βρούστης και Θέμης Σοφός τον κατηγόρησε για ψευδορκία. Η εισαγγελέας έδρας ζήτησε να πάνε τα πρακτικά της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα για να κρίνει αυτός αν θα παραπεμφθεί σε δίκη για ψευδορκία ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Η δίκη που είχε διακοπεί στις 28/2 συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

"Ο κύριος Κωνσταντίνου λέει ανακρίβειες. Πρώτον ότι ήταν αντιπρόεδρος κατά τον χρόνο που τελέστηκε ο αγώνας χωρίς να είναι. Δεύτερον, ότι συμμετείχε στη σύσκεψη και τρίτον ότι ήταν γενικός αρχηγός της ομάδας. Όλα αυτά δεν αποδεικνύονται από πουθενά"τόνισαν, μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και πρόσθεσαν… "Αποδεδειγμένα ο κ. Κωνσταντίνου δεν ήταν στη σύσκεψη. Ή το πρακτικό σύσκεψης δεν αποδίδει την πραγματικότητα ή ο κ. Κωνσταντίνου ψευδορκεί σήμερα. Υπάρχει ένα πρακτικό συσκέψεως το οποίο υπογράφεται από 14 ανθρώπους και ο ίδιος λέει ότι ήταν εκεί. Ζητάμε από το δικαστήριο να διατάξει την κράτηση του στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Πειραιώς".

"ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΙΔΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ"

Στο δεύτερο μέρος της κατάθεσης του ο Βασίλης Κωνσταντίνου επανέλαβε για το ντέρμπι των "αιωνίων" ότι… "ο κ. Μαρινάκης ήταν 2-3 μέτρα έξωαπό τη φυσούνα" προκαλώντας την αντίδραση των δικηγόρων του Β. Μαρινάκη που επανέλαβαν ότι Τζιμπρίλ Σισέ κατέθεσε ότι ο ΒαγγέληςΜαρινάκης δεν ήταν στο σημείο.

"Ο κόσμος έβριζε και έφτυνε τον Σισέ και τους άλλους ποδοσφαιριστές. Σήκωναν μπανάνες στον Σισέ. Υπήρχε ένας σεκιούριτι που τον χτύπησε. Έκαναν ότι μπορούσαν για να μειώσουν τον Σισέ. Δεν μπορεί ο κύριος Μαρινάκης να μην τα είδε. Τα είχε δει όλος ο κόσμος. Πριν λήξει το παιχνίδι ο κόσμος έμπαινε μέσα. Φταίει εν μέρη η διοίκηση του Ολυμπιακού. Θα έπρεπε να έχει περισσότερους σεκιούριτι και να προφυλάξουν τους παίκτες" υποστήριξε ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

"Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΣΙΣΕ "ΣΕ Γ@@ΣΑ""

Για τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια, ο Β. Κωνσταντίνου κατέθεσε… "Όταν ο Σισέ βγήκε για να πάει στο γραφείο των διαιτητών έγινε το περιστατικό με τον κύριο Μαρινάκη. Εγώ έμαθα εκ των υστέρων τι ειπώθηκε. Ο κύριος Μαρινακης είπε ότι δίδαξε ήθος και ότι εκείνος δεν είδε κανέναν προπηλακισμό.Του είπε “σε γ@@@σα" και ο Σισέ του απάντησε “ευχαριστήσου το τώρα γιατί του χρόνου δε θα είμαι εδώ"".

- "Ο κ. Κωνσταντίνου κατέθεσε κάποια πράγματα τα οποία είναι ανακριβή. Για αυτό σας παρουσιάζουμε τα έγγραφα των συσκέψεων ασφαλείας. Πως καταθέσατε στο δικαστήριο ότι ήσασταν στην σύσκεψη;Ήσασταν α' αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού τότε;"τον ρώτησε ο εκ των δικηγόρων του Βαγγέλη Μαρινάκη, Θέμης Σοφός.

"Ναι" απάντησε ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

- "Στο Δ.Σ του Παναθηναϊκού όπως προέκυψε από τις 17/1 δεν αναφέρεται πουθενά ο κ. Κωνσταντίνου ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το Φεβρουάριο δεν ήταν μέλος της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Γενικώς ο κ. Κωνσταντίνου λέει ανακρίβειες ότι ήταν στις συσκέψεις. Αν είχατε παραστεί στη σύσκεψη θα ξέρατε ότι η μοναδική υποχρέωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν να διαθέσει 380 άτομα στην αστυνομία.Ήσασταν καν στο γήπεδο τότε;"συνέχισε ο Θ. Σοφός.

- "Ήμουν στο γήπεδο και ήμουν εντός αγωνιστικού χώρου"απάντησε ο Βασίλης Κωνσταντίνου που στην ερώτηση ότι το όνομα του δεν αναφέρεται σε καμία από τις διαπιστεύσεις που είχαν εκδοθεί, απάντησε… "Είχα διαπίστευση από τις επιπλέον που παίρνει η ομάδα".

"Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ"

Ως μάρτυρας του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος.

"Με τη λήξη του αγώνα συνόδευσα τον κ. Μαρινάκη από τον 3ο όροφο μέχρι τα αποδυτήρια. Άρα εκείνη την ώρα δεν είχαμε γνώση της εισόδου των φιλάθλων. Μέχρι να κατέβουμε εμείς αυτό που είδαμε ήταν μια απολύτως ήσυχη κατάσταση" κατέθεσε ο κ. Βρέντζος και συμπλήρωσε…"Κατευθυνόμενοι προς τα αποδυτήρια, ο κ. Μαρινάκης είδε τον κ. Σισέ και τον κ. Γόντικα στα αποδυτήρια των διαιτητών και πήγε προς τα εκεί και στη συνέχεια συνεχίσαμε προς τα αποδυτήρια της ομάδας. Έφυγα και επέστρεψα στο χώρο μετά τη δήλωση του κ. Μαρινάκη. Το νόημα της δήλωσης του κ. Μαρινάκη είχε να κάνει με το ότι θέλει να κάνει κάποιος μπορεί να το κάνει χωρίς εντυπωσιασμούς και δεν ήθελε φυσικά να θίξει τον κ. Σισέ με τον οποίο δεν υπήρχε ποτέ καμία διένεξη".

Επίσης υποστήριξε ότι είχαν ζητηθεί 380securityκαι διατέθηκαν πάνω από 400."Υποθέτω ότι οι αστυνομικές δυνάμεις υποεκτίμησαν το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε είσοδο φιλάθλων καθώς το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο.Είναι κάποια γεγονότα που όταν υπάρχει συγκεκριμένη έκταση δεν είναι εύκολο να τη προβλέψεις. Δεν υπήρχε είσοδος φιλάθλων πριν ή κατά τη διάρκεια, όλα κυλούσαν ομαλά. Αν υπήρξε μεγαλύτερη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ίσως να είχε αποφευχθεί"εκτίμησε.

Ο ΣΙΣΕ ΕΙΠΕ: "ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΜΕ Γ!@@ΣΕΣ"

Ο Γιάννης Βρέντζος έδωσε την δική του εκδοχή για την επίμαχη "συνομιλία" Μαρινάκη - Σισέ στα αποδυτήρια.

"Η συζήτηση ήταν ανάμεσα στονκ.Σισέ με τον κ.Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών.Ο κ Σισέ είπε “νιώθω ότι με γ@@σες” και του είπε “αν έτσι νιώθεις, έτσι είναι”. Δεν υπήρχε κανένα περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης έναντι οποιουδήποτε"κατέθεσε.

Αναφερόμενος στον Βασίλη Κωνσταντίνου είπε… "Τον κ. Κωνσταντίνου δεν τον θυμάμαι στο γήπεδο. Ο συνοδός της ομάδας είναι εγγεγραμμένος στις λίστες. Αν ήταν εκεί που λέει ότι ήταν, βρισκόταν παρανόμως. Συνάντησα το σύνολο των παραγόντων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και δεν εξέφρασαν κάποιο παράπονο για τη φιλοξενία πέρα από τα παράπονα για τη διαιτησία. Δεν είδα να χτυπιέται ο κ Σισέ. Κατα τη διαδικασία της αποχώρησης του ενδεχομένως υπήρξε κάποιος προπηλακισμός, πράγμα δυσάρεστο. Ο κ Μαρινάκης δεν είχε εικόνα, αλλά ακόμα και αν είχε εικόνα δεν θα μπορούσε να κατέβει και να σταματήσει τον κόσμο".

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΕ

Ο εκ των δικηγόρων του Τζιμπρίλ Σισέ Δημήτρης Βερβεσός ξεκαθαρίζει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης αθωώθηκε για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης όχι όμως και γι’ αυτό της εξύβρισης, το οποίο έχει παραγραφεί.

«Ο κ. Μαρινάκης κρίθηκε ότι έχει τελέσει το αδίκημα της εξύβρισης κατά του εντολέως μου και ουχί αυτό της συκοφαντικής δυσφήμησης. Δεν του καταγνώσθηκε ποινή ενόψει του πρόσφατου νόμου Παρασκευόπουλου, βάσει του οποίου δεν επιβάλλονται ποινές σε αδικήματα που είχαν τελεστεί μέχρι και το 2016 και απειλείται ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) ετών, με δεδομένο ότι στο αδίκημα της εξύβρισης προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι ένα (1) έτος.

Για το θέμα της παραβίασης του αθλητικού νόμου οι ευθύνες από το Δικαστήριο καταλογίσθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία και στον υπεύθυνο Ασφαλείας της ΠΑΕ ΟΣΦΠ κ. Τσιρώνη!».

News 24/7

24MEDIA NETWORK