Δέλλας: "Ο Τότι προπονητής; Εμένα άλλα μου είπε"

Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε στο "Ραδιόφωνο 24/7" στους 88.6 και την εκπομπή "Contra Eπίθεση", αποκαλύπτοντας τι του εκμυστηρεύτηκε ο Φραντσέσκο Τότι πως θα κάνει όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν θα είναι η... προπονητική!

Δέλλας: "Ο Τότι προπονητής; Εμένα άλλα μου είπε"
totti dellas ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η "Contra Επίθεση" στους 88.6, με τους Τόλη Χορτάτο, Γιάννη Ζωιτό και Νίκο Γιαννόπουλο, έβγαλε μία σημαντική είδηση την Κυριακή (28/5) όσον αφορά το μέλλον του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει τη φανέλα της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι.

Μιλώντας για το τελευταίο παιχνίδι του 41άχρονου άσου των "Ρωμαίων" κόντρα στην Τζένοα, ο Τραϊανός Δέλλας, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες, αποκάλυψε πως ο Τότι του εκμυστηρεύτηκε πως δεν έχει σκοπό να γίνει προπονητής στο μέλλον! Ποιος θέλει να είναι ο ρόλος του;

"Την τελευταία φορά που βρέθηκα στην Ρώμη και μιλήσαμε, ευτυχώς με αξίωσε ο Θεός να έχω καλές σχέσεις με όλα αυτά τα παιδιά στην ομάδα, τον ρώτησα τι σκέφτεται να κάνει μετά. Μου είπε δεν τον ενδιαφέρει η προπονητική, αλλά να αναλάβει έναν ρόλο από διαφορετικό πόστο. Περισσότερο διοικητικά δηλαδή τον βλέπω", είπε ο Δέλλας στους 88.6.

Για την παρουσία του Τότι, τόνισε: "Είναι μεγάλη τιμή που βρέθηκα καταρχήν στην ομάδα της Ρόμα και δίπλα σε τόσο μεγάλους ποδοσφαιριστές. Μεγαλύτερος όμως και σήμα κατατεθέν που έχει σφραγίσει μία γενιά ολόκληρη είναι ο Τότι. Είναι σπάνιο και ίσως είναι ο τελευταίος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τόσα χρόνια σε μία ομάδα. Όταν μιλάμε για σημαίες σε μία ομάδα, αυτός είναι ο Τότι.

Είναι ένα παιδί γέννημα θρέμμα Ρωμαίος και μέσω του ποδοσφαίρου είχε την τύχη να ζήσει το ποδόσφαιρο, από την αγάπη που εισέπραττε. Ήταν δύσκολο να περπατήσει ακόμα και στην πόλη του, γιατί έπαιρνε μεγάλη αγάπη από τον κόσμο. Αυτό ίσως έπαιξε ρόλο στο να φύγει από αυτή την ομάδα. Προτίμησε να μείνει εκεί, εκεί που γεννήθηκε και τον αγάπησαν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Σήμερα κλείνει ένα ολόκληρο βιβλίο γι αυτόν".

Για το χαρακτήρα του, είπε: " Μεγάλο ταλέντο και χαμηλών τόννων, όχι των εντάσεων. Μιλάμε για μία ομάδα με προσωπικότητες που δεν χρειαζόταν να φωνάζει ο Τότι. Όταν πήγα εγώ ήταν στην ομάδα οι Μπατιστούτα, Αλνταΐρ και Καφού, οπότε δεν είχε ανάγκη να φωνάξει. Γενικά σε τόσο μεγάλα κλαμπ οι αρχηγοί δεν βάζουν τις φωνές, απλά να προσπαθούν να εμπνεύσουν τους φιλάθλους και να αντιπροσωπεύουν μία ομάδα.

Στο ποδόσφαιρο όλα έχουν ένα τέλος και σήμερα κλείνει το βιβλίο Φραντσέσκο στην πόλη που αγάπησε".

Για το αν από κάποια στιγμή και μετά έγινε... βαρίδι στην ομάδα, απάντησε: "Μπορεί, δεν είναι απίθανο. Το θέμα είναι ότι και ο κάθε προπονητής που θέλει να κάνει διαφορετικά πράγματα. Σίγουρα το ότι υπήρχε ο Τότι τον φρέναρε (εννοεί τον Σπαλέτι). Κακά τα ψέματα, ο Τότι για την Ρόμα ήταν πάντα βασικός. Ο προπονητής έπρεπε να ψάξει τους άλλους δέκα. Ίσως ήθελε να πάρει άλλα πράγματα και ίσως επέλεξε να έρθει σε κόντρα μαζί του. Αυτό είναι το τελευταίο που μπορεί να μας ενδιαφέρει. Εμάς πρέπει να μας ενδιαφέρει ότι ξεκίνησε από τα μικρά τμήματα και έφτασε στο σημείο να δημιουργήσει ένα μύθο μέσα στο γήπεδο και με την αγάπη που εισέπραξε.

Η Ρόμα θα φτιάξει κι άλλον Τότι, γιατί όλες οι ομάδες στην Ιταλία και την Ευρώπη θέλουν έναν ποδοσφαιριστή σύμβολο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK