Νέοι γεμάτοι αυτοπεποίθηση

"Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναχάσουμε από την Ισπανία", "Τώρα δεν θα τους υπερεκτιμήσουμε", "Θα πάρουμε το Κύπελλο". Αυτές είναι οι φράσεις που ακούγονται στις συζητήσεις που κάνουν στην Εσθονία οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Νέων, λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Euro U19.

Νέοι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
INTIME SPORTS

Οι λόγοι που οι διεθνείς νοιώθουν αυτή τη σιγουριά για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (15/07, 21:30, ΕΤ-1, ΕUROSPORT), έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο που απέκλεισαν τους Άγγλους. Για 75 λεπτά έπαιζαν με δέκα παίκτες και στο 108' σκόραραν και έφυγαν για τελικό.

Βεβαίως, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η "απομυθοποίηση" της Ισπανίας. Το επίτευγμα της ανδρικής ομάδας των "φούριας ρόχας" είναι γεγονός ότι πλέον τρομάζει σε όλες τις ηλικίες. Η Ισπανία με τα δύο συνεχόμενα Euro και το ένα παγκόσμιο κύπελλο είναι πλέον ομάδα μύθος. Οι Έλληνες παίκτες όμως, μετά τον πρώτο αγώνα στην Εσθονία, κατάλαβαν ότι δεν έχουν πολλά να ζηλέψουν από τους σημερινούς αντιπάλους τους.

"Είναι αλήθεια ότι βλέπαμε με δέος την Ισπανία στην αρχή. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο, ξεπεράσαμε αυτό το άγχος και αντιληφθήκαμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε". Αυτό είναι το συμπέρασμα των Ελλήνων παικτών για την ομάδα με την οποία διεκδικούν την κορυφή της Ευρώπης.

Η αναμέτρηση Ελλάδας και Ισπανίας στην πρεμιέρα του τουρνουά φαίνεται να λειτουργεί ευεργετικά για τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Τσάνα. Τουλάχιστον ως προς τον τρόπο που θα μπουν στο γήπεδο. Πλέον, ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν και κυρίως δείχνουν να μην φοβούνται.

Ο προπονητής της U19 δεν σκέφτεται να κάνει αλλαγές στον τρόπο που θα παρατάξει την Ελλάδα. Πέρα βέβαια από την αναγκαστική αλλαγή κάτω από τα γκολπόστ. Εκεί που ο Σωκράτης Διούδης, από τους ήρωες του ημιτελικού, θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Καπίνο.

Νέοι γεμάτοι αυτοπεποίθηση

Από εκεί και πέρα, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Σταφυλίδης, Μπάλλας, Φουρλάνος, Μαυρίας, Κατίδης, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος αναμένεται να συνθέσουν το βασικό σχήμα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK