Δίωξη για επίθεση σε δημοσιογράφους

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και του τεχνικού διευθυντή της, Δημήτρη Κοτταρά, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, για επίθεση εναντίον δύο δημοσιογράφων στις 29 Αυγούστου.

Δίωξη για επίθεση σε δημοσιογράφους

Με τις διατάξεις περί δυσφήμησης του αθλήματος παραπέμπεται στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Δημήτρης Κοτταράς, μετά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε εναντίον του ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ομοσπονδίας, για την επίθεση κατά των δημοσιογράφων Γεωργίας Κουμπούνη και Δημήτρη Δημητρίου στις 29 Αυγούστου στη Νέα Σμύρνη, στον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στην Καλλιθέα και τον Απόλλωνα.

Μαζί με τον Κοτταρά ως συνυπεύθυνη καλείται και η «κυανόλευκη» ΠΑΕ, με τον πρώτο να κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και χρηματικό πρόστιμο, όπως με πρόστιμο απειλείται και η «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Αναλυτικά η δίωξη:

«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε δίωξη σε βάρος των Δημητρίου Κοτταρά, τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, και της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, νόμιμα εκπροσωπούμενης.

Αμφότεροι διώκονται πειθαρχικά, διότι ο πρώτος τούτων, τεχνικός διευθυντής της διωκόμενης ΠΑΕ, την 29 Αυγούστου 2014, στο γήπεδο Ν. Σμύρνης, πριν από την έναρξη του β’ ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Καλλιθέα-ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, πλησίασε το δημοσιογραφικό καμαράκι στο οποίο εργάζονταν για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας a-sports.gr οι δημοσιογράφοι Δημήτριος Δημητρίου και Γεωργία Κουμπούνη, άρχισε να τους βρίζει και επιχείρησε να χειροδικήσει σε αυτούς.

Έχοντας δε μαζί του άλλα δύο άτομα, έπιασαν από τους ώμους και τα χέρια την ως άνω Γεωργία Κουμπούνη, τραντάζοντας τη με δύναμη, την ώθησαν βίαια, ρίχνοντάς την στο τσιμεντένιο δάπεδο του διαδρόμου των δημοσιογραφικών μπούθ.

Με την παραπάνω συμπεριφορά του, ο πρώτος διωκόμενος, παραβίασε την υποχρέωση της τηρήσεως των κανόνων του φιλάθλου πνεύματος και προκάλεσε στο κοινό και την εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.

Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3), 26 (παρ. 1, 2 και 3) και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK