Εκδόθηκε το βούλευμα για Γκιρτζίκη

Εκτός εκλογών της ΕΠΟ αναμένεται να τεθεί ο Γιώργος Γκιρτζίκης, αφού εκδόθηκε το βούλευμα που αφορά στην υπόθεση κάρτας υγείας, στην οποία είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος.

Εκδόθηκε το βούλευμα για Γκιρτζίκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στενεύουν τα περιθώρια για το νυν πρόεδρο της ΕΠΟ και υποψήφιο στις επόμενες εκλογές, Γιώργο Γκιρτζίκη, σχετικά με την υπόθεση της κάρτας υγείας, η οποία φέρεται να ζημίωσε την Ομοσπονδία κατά 29.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε το βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο παραπέμπει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, σε δίκη και ως εκ τούτου δεν θα μπορεί να κατέβει υποψήφιος στην εκλογική μάχη απέναντι στον Βαγγέλη Γραμμένο.

Βέβαια, ο Ξανθιώτης παράγοντας έχει έναν μήνα να ζητήσει από εισαγγελέα αίτηση αναίρεσης. Μένει να δούμε θα γίνει αποδεκτή η αίτησή του, αλλιώς το βούλευμα θα γίνει αμετάκλητο και είναι πολύ πιθανό να μην προλάβει τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Με βάση το κατηγορητήριο για την υπόθεση της κάρτας υγείας, παραπέμπεται σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της απιστίας, όπως και άλλα πέντε μέλη της σημερινής Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, καθώς και πρώην μέλη των ΔΣ της ΕΠΟ.

Το βούλευμα αναμένεται να επιδοθεί άμεσα στην ΕΠΟ και σε περίπτωση που δεν γίνει αίτηση αναίρεσης, το βούλευμα καθίσταται αμετάκλητο και δίνεται δικαίωμα στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού να κάνει διαπιστωτική πράξη. Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν...

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Με βάση την προκαταρκτική εξέταση του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και του πορίσματος που συνέταξε η επίκουρη εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Αγγελική Κουρινιώτη, μεταξύ 27 Μαΐου 2005 και 28 Μαρτίου 2013 οι 23 πρώην και νυν άνθρωποι της ΕΠΟ οδήγησαν τα ταμεία της Ομοσπονδίας σε "ζημία συνολικού ποσού 29.037.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ".

Η ΕΠΟ είχε συνάψει σύμβαση έργου με την εταιρία "PC Systems", ώστε να γίνει υποχρεωτικός ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, μετά από μία σειρά ξαφνικών θανάτων παικτών που αγωνίζονταν κατά κύριο λόγο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η συμφωνία περιελάμβανε τη χρήση λογισμικού προγράμματος τηλεϊατρικής, που αφορούσε ένα κεντρικό και ένα περιφερειακό σύστημα, αλληλένδετα μέσω διαδικτύου, σε κάθε μία από τις 53 Ενώσεις μέλη της ΕΠΟ, και στα οποία θα αποθηκεύονταν τα ιατρικά στοιχεία των ποδοσφαιριστών μετά από τον έλεγχο του αρχιάτρου.

Αν και κανονικά θα έπρεπε να γίνουν πάνω από 1.500.000 εξετάσεις ποδοσφαιριστών στο επίμαχο χρονικό διάστημα, τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα είναι μόλις 15.500.

Η ΕΠΟ ανανέωσε τη σύμβαση στις 19 Φεβρουαρίου 2010, παρότι δεν υπήρχε κανονική χρήση του λογισμικού και τρία χρόνια αργότερα την κατήγγειλε.

Τα 23 πρώην και νυν στελέχη της Ομοσπονδίας κατηγορούνται για ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Δίωξη για απιστία έχει ασκηθεί και σε οκτώ στελέχη της "PC Systems".

News 24/7

24MEDIA NETWORK