Ένταση στη Βουλή με ΕΠΟ και Κοντονή

Το "φλέγον" θέμα των τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ προκάλεσε ένταση στη συζήτηση για το αθλητικό νομοσχέδιο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ένταση στη Βουλή με ΕΠΟ και Κοντονή

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης απέφυγε να τοποθετηθεί και παρέπεμψε τους βουλευτές στο νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας που τον συνόδευε. Ο Βασίλης Σαράκης ανέφερε ότι " εδώ υπάρχει μία παρεξήγηση γιατί το καταστατικό της ΕΠΟ προβλέπει εν ενεργεία δικαστικούς. Στην ΕΠΟ όμως οι δικαστές είναι συνταξιούχοι γιατί η Πολιτεία δεν επιτρέπει στους τακτικούς να συμμετέχουν σε μικτά όργανα".

Ήταν το σημείο που παρενέβη ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής λέγοντας ότι από τη στιγμή που η Πολιτεία νομοθετεί υπέρ αυτού, η ΕΠΟ πρέπει να ακολουθήσει να μην βασίζεται σε μια διάταξη των διεθνών ομοσπονδιών για να συνθέτει όργανα χωρίς κανέναν τακτικό δικαστή. " Το καταστατικό της UEFA σας λέει απλά να έχουν νομική γνώση και όχι να είναι άσχετοι", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ εξήγησε, σε έντονο ύφος, ότι " ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων είναι εν ενεργεία, ο μόνος που απέμεινε από το προηγούμενο σύστημα. Τα υπόλοιπα είναι τεχνάσματα της Πολιτείας. Μην σκοτώνουμε τα άλογα όταν γεράσουν. Χάνουν δηλαδή την αμεροληψία τους οι δικαστές όταν συνταξιοδοτηθούν;", προτού ο Σταύρος Κοντονής απαντήσει ότι " εμείς πλέον σας δίνουμε τους τακτικούς δικαστές για να σταματήσουν οι λοβιτούρες. Τους δέχεστε;"

Στο δικηγόρο της ΕΠΟ επιτέθηκε τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας όσο και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, θεωρώντας αμφότεροι ότι δεν είχε απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν.

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων ότι " η ΕΠΟ δεν διεκδικεί κάτι ξεχωριστό. Δεν διεκδίκησε να είναι εκτός ελέγχου. Πάντως ο έλεγχος της ΕΠΟ είναι πολύ πιο επαρκής από οποιαδήποτε ΕΕΑ".

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γκιρτζίκης είχε πει για τη βία ότι " έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βία. Το πρώτο που χάνει άλλωστε είναι το ποδόσφαιρο. Η συνεργασία με το Υπουργείο έγινε, θα μπορούσε να γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό", ενώ για τα ανοικτά ζητήματα της δικαιοσύνης είχε αναφέρει ότι " δεν αγγίζω τη δικαιοσύνη, σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας, η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της".

News 24/7

24MEDIA NETWORK