Αναστολή θέλει ο Κοντονής: "Αν γίνουν αγώνες θα θρηνήσουμε θύματα!"

Μπάχαλο με το αν θα υπάρξει ή όχι αναβολή στα πρωταθλήματα.

Η χαρακτηριστική ατάκα του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή στις συζητήσεις που είχε με τους με τους εκπροσώπους των διοργανώσεων του ποδοσφαίρου, ήταν: "Θα θρηνήσουμε θύματα αν γίνουν το σαββατοκύριακο οι αγώνες".

Εξερχόμενος δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Είχαμε μια μακρά συνάντηση με τις αρχές που διοργανώνουν τα ποδοσφαιρικά πρωτάθλημα. Η κυβέρνηση βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να πάρει μέτρα. Σε λίγο θα μιλήσω και με τον ΠΣΑΠ και στις 18:00 με τον πρωθυπουργό".

Παρέμεινε έτσι ασαφές αν θα υπάρξει ή όχι αναστολή. Ο υφυπουργός πάντως σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι φοβάται μήπως θρηνήσουμε θύματα αν γίνουν το Σαββατοκύριακο αγώνες.

Μποροβήλος: "Μας ζήτησε να δει άμεσα θέσεις από τις ομάδες ο Κοντονής"

Ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε όσα συζητήθηκαν:

"Ζητήσαμε από τον Υπουργό να τιμωρούνται και τα φυσικά πρόσωπα. Υποσχέθηκε να δει θετικά το θέμα. Θα γίνει και νέα συνάντηση, αφού τα όσα συζητήσαμε θα πάνε στα διοικητικά συμβούλια της Super League και της Football League. Ο κ. Κοντονής ζήτησε να δει άμεσες θέσεις από τις ομάδες, ώστε να αποφασίσει για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Δεν μίλησε για άμεση εφαρμογή ο Υπουργός, αλλά για θέματα που είναι να δρομολογηθούν.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς από πλευράς χρόνου πνιγόμαστε. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες, αλλά κάποια πράγματα είναι πάνω από ημερομηνίες. Τα όσα έγιναν στο διοικητικό συμβούλιο της Superleague την Τρίτη, αλλά και τα επεισόδια στο ντέρμπι, ασφαλώς, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση από τα όσα είπαμε με τον κ. Κοντονή", είπε ο κ. Μποροβήλος.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μποροβήλου (πηγή video: To Ποντίκι):

 

Καλογιάννης: "Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης είπε: "Έγινε μία συζήτηση με τον υφυπουργό. Καταθέσαμε τις θέσεις μας για τη Football League και μας μετέφερε ότι έχει διάθεση να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα όταν κρίνει ότι μερικά πράγματα θα αλλάξουν. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν, αλλά με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι σκόπιμο να μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Δεν μας είπε για πόσο καιρό θα διακοπούν τα πρωταθλήματα. Μίλησε για επ' αόριστον διακοπή. Θα σας πει ο ίδιος περισσότερα. Εμείς θα κάνουμε ένα συμβούλιο για να βρούμε μία λύση στο θέμα των συνδέσμων, αν και εμείς στη Football League δεν έχουμε πολλούς. Οι δικές μας ημερομηνίες είναι περιορισμένες, γιατί έχουμε πλέι οφ και πλέι άουτ και θα αναγκαστούμε να παίζουμε ως τον Ιούλιο...".

Τοπολιάτης: "Θα έπρεπε να είναι πιο σκληρές οι ποινές"

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, είπε μετά τη συνάντηση: ''Μας κάλεσε ο Υφυπουργός για να συζητήσουμε τα θέματα των τελευταίων ημερών, τα οποία σαν ομοσπονδία, καταδικάζουμε. Καταθέσαμε τις προτάσεις που είχαμε ετοιμάσει.

Ο Υφυπουργός είχε τις δικές του θέσεις. Εγώ ανέφερα και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Συζητήσαμε αρκετά θέματα πάνω σε όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί. Θα έπρεπε να είναι πιο σκληρές οι ποινές που επιβάλλονται από τον ποινικό κώδικα και αυτό είναι στις προτάσεις που καταθέσαμε και θα συζητηθούν''.

Επειδή μπορεί να έχετε μπερδευτεί, τα πράγματα είναι απλά. Η εισήγηση του Σταύρου Κοντονή είναι αναστολή των πρωταθλημάτων, οι πρόεδροι όμως διαφωνούν. Εκεί ακριβώς υπάρχει το μπάχαλο και ουδείς γνώριζει ποια θα είναι η τελική απόφαση. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει εισήγηση για αναστολή όπως επίσης είναι σίγουρο πως ουδείς γνωρίζει αν θα έχουμε πρωταθλήματα το τριήμερο.

Στις 18:00 αναμένεται να υπάρξει συνάντηση Τσίπρα-Κοντονή και εν συνεχεία θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ο υφυπουργός έθεσε ως βάση για τις όποιες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τρία μέτρα:

1) Κάμερες σε όλα τα γήπεδα

2) Τουρνικέ

3) Ηλεκτρονικό εισιτήριο

 

Πήρε "πράσινο φως" από τον Τσίπρα

Ο Σταύρος Κοντονής συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του ανακοίνωσε την απόφασή του για αναστολή όλων των πρωταθλημάτων, με τον Πρωθυπουργό να του δίνει εντολή να προχωρήσει. Σημειώνεται ότι το ραντεβού για τις 14:40 της Τετάρτης ματαιώθηκε, μετά την πρωινή συνάντηση μεταξύ υφυπουργού και πρωθυπουργού.

Οπως τονίσαμε, πρόθεση του Σταύρου Κοντονή είναι να αναστείλει τα πρωταθλήματα για τρεις εβδομάδες και στο διάστημα αυτό να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των παθογενειών στον ελληνικό αθλητισμό.

 

Διαβάστε ακόμη:

Άρχισε η μάχη: Έτοιμος για μπρα ντε φερ με την ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο ο Κοντονής

Πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό