Ο πρώην διευθυντής του Κοντονή που θα κινεί τα νήματα στην ΕΠΟ

Παρουσιάζουμε την επόμενη ημέρα στην Ομοσπονδία με την "Επιτροπή Εξομάλυνσης": οι πραγματικές αρμοδιότητες του Ιάκωβου, το "κούρεμα" στον Παυσανία, το εκλογικό σενάριο που βολεύει την αντιπολίτευση, η νέα ΚΕΔ και ο πίνακας διαιτητών Μπίκα χωρίς 3 + Παππά

Ο πρώην διευθυντής του Κοντονή που θα κινεί τα νήματα στην ΕΠΟ

Η νέα εποχή στην ΕΠΟ ξεκίνησε με την παρουσίαση της Επιτροπής Εξομάλυνσης από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη το μεσημέρι του Σαββάτου. Το Contra.gr στέκεται σε δύο άτομα για τα οποία το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ντόρος που θα συνεχιστεί και με τη νέα τάξη πραγμάτων. Ο λόγος για τους Ιάκωβο Φιλιππούση και Παυσανία Παπανικολάου.

Ο πρώτος ήταν μέχρι τώρα από τους πιο στενούς συνεργάτες του Σταύρου Κοντονή και μάλιστα, μέσω της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας εκλέχτηκε στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων. «Σύμβουλος διοίκησης και επικοινωνίας που θα αναφέρεται σε FIFA και UEFA» είναι ο… τίτλος του, χωρίς όμως, δικαίωμα ψήφου στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Εξομάλυνσης.

«Δεν ξέρω ποιον βλέπετε από το υφυπουργείο. Ο κ. Φιλιππουσης δεν είναι μέλος της Επιτροπής, το ξεκαθαρίζω για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις. Έχει προσληφθεί από εμάς με συγκεκριμένα καθήκοντα και έχει παραιτηθεί της όποιας θέσεως του στο υπουργείο... »απάντησε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης σε σχετικό ερώτημα για τον Ιάκωβο Φιλιππούση που είναι persona non grata στον Ολυμπιακό. Είναι πρόσφατη άλλωστε η κόντρα του με τον Κώστα Καραπαπά.

Νωρίτερα ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης κατά την ανακοίνωση της Επιτροπής είχε πει:"μέσα στο πλαίσιο λειτουργίας της προσωρινής διοικούσας θα υπάρχει και η συμμετοχή εξωτερικού συμβούλου, του κυρίου Ιάκωβου Φιλιππούση ως σύμβουλου διοίκησης και επικοινωνίας, ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στην FIFA και την UEFA"

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πάντως υποστηρίζουν ότι οι αρμοδιότητες του πρώην (πλέον)διευθυντή του γραφείου του Σταύρου Κοντονή, θα είναι περισσότερες από αυτές που περιέγραψε ο Κουτσοκούμνης, δεν θα περιορίζονται δηλαδή στο να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τις FIFA και UEFA αλλά ουσιαστικά θα είναι ο άνθρωπος που θα κινεί τα νήματα"

Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Παυσανία Παπανικολάου, τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ.«Η θητεία του έληξε αλλά θα βρεθεί ένας τρόπος…» απάντησε σε πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης αναφορικά με την παράλληλη παρουσία (πολλοί μιλάνε για αδύνατη συνύπαρξη) του Παυσανία Παπανικολάου με τον Αλέξη Δέδε, ο οποίος προορίζεται για την θέση του.

Το πιο πιθανό είναι να παραμείνει ο Παυσανίας Παπανικολάου στην ΕΠΟ, αλλά με περιορισμένες αρμοδιότητες. Μέχρι τώρα έτρεχε τα θέματα της Ομοσπονδίας ενώ είχε και δικαίωμα υπογραφής μαζί με τον Γιώργο Γκιρτζίκη,

Για την ιστορία ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ σύμφωνα με την φημολογία, δεν είναι καθόλου αρεστός ούτε στην αντιπολίτευση, ούτε στο υφυπουργείο Αθλητισμού, ούτε στην Συμμαχία(ΑΕΚ,Παναθηναϊκό,ΠΑΟΚ)

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

«Αν βγάλουμε ένα από τα θέματα, τότε θα τελειώσουμε νωρίς...» σχολίασε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης αναφορικά με την θητεία της Επιτροπής.

Πιο είναι αυτό το θέμα; Το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα πρέπει να γίνουν οι αρχαιρεσίες μέχρι τις 31 Μαϊου. Για να αλλάξει (και να εναρμονιστεί με τον νόμο) πρέπει να περάσει από γενική συνέλευση της ΕΠΟ, από τις Ενώσεις όλης της χώρας δηλαδή.

Το σχέδιο όμως, που προβλέπει μία ψήφο ανά ΕΠΣ όπως ήταν μέχρι το 2014 και δύο ανά ομάδα της Super League(περίπου 90 ψήφοι δηλαδή από 181 που είναι τώρα) δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτούν οι Ενώσεις αφού θα δουν την δύναμη τους να συρρικνώνεται και παράλληλα, να «γιγαντώνεται» το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Το πιο πιθανό είναι, λοιπόν, το εκλογικό σύστημα να παραμείνει το ίδιο (τρεις ψήφοι ανά Ένωση και μία ανά ομάδα της Super League) και να γίνουν οι επαφές - συνεννοήσεις με το υφυπουργείο Αθλητισμού ώστε να υπάρξει εναρμόνιση και μην δημιουργεί θέμα με το νόμο. Εκλογικό σενάριο βέβαια που βολεύει την… αντιπολίτευση η οποία διαθέτει και την πλειοψηφία των Ενώσεων.

Ο πρώην διευθυντής του Κοντονή που θα κινεί τα νήματα στην ΕΠΟ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΕΔ

Το «ισπανικό μοντέλο» της διαιτησίας, η ελληνική έκδοση του τουλάχιστον, άντεξε εφτά αγωνιστικές. Ο Γιώργος Μπίκας αναλαμβάνει εν λευκώ την ελληνική διαιτησία με τους δικούς του όρους και τους δικούς του συνεργάτες. Οι Σωμαρακάκης, Νταμπώσης, Γενναίος, μέλη της ΚΕΔ, θα αποτελέσουν παρελθόν, το ίδιο και οι Δημήτρης Σαραϊδάρης, Δημήτρης Γκρούτσης που έκαναν τους ορισμούς το τελευταίο διάστημα.

Τους διαιτητές και τους παρατηρητές θα τους ορίζει ο Γιώργος Μπίκας με συνεργάτες τους Δημήτρη Καλύβα και Γιάννης Τσαχειλίδη. Οι δύο ήταν και παλιότερα στην επιτροπή μαζί με Γιώργο Δούρο και Θανάση Μπριάκο ενώ ο δεύτερος είχε την ευθύνη του ορισμού των διαιτητών στην μεγάλη κατηγορία από τις 25 Ιουλίου 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΜΠΙΚΑ

Όσον αφορά τον πίνακα διαιτησίας, οι Σπάθας, Γιάχος, Δημητρόπουλος, που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και δεν έχουν οριστεί ακόμη σε αγώνα, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα μείνουν εκτός πινάκων όπως και ο Ανδρέας Παππάς και θα ανέβουν 4-5 διαιτητές από τον πίνακα της Football League.

Επί του παρόντος η έκκληση για ενότητα που έκανε ο Γιώργος Μπίκας πιάνει τόπο αφού δεν υπάρχει καμία αντίδραση προς το πρόσωπο του. Και μπορεί ο ίδιος να είπε… «να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν λάθη από μένα, να είστε βέβαιοι ότι θα είναι ανθρώπινα και θα ήθελα να με συγχωρέσετε προκαταβολικά. Ζητώ από όλους να χαμηλώσουν τους τόνους...» αλλά παραμένει άγνωστο αν οι τόνοι παραμείνουν χαμηλά και μετά το πρώτο καθοριστικό ανάποδο σφύριγμα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK