Αρεοπαγίτες στο τακτικό δικαστήριο της ΕΠΟ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Τακτικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που πλέον απαρτίζεται από αρεοπαγίτες δικαστικούς.

Αρεοπαγίτες στο τακτικό δικαστήριο της ΕΠΟ

Στελεχώθηκε το Τακτικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο πλέον απαρτίζεται από αρεοπαγίτες δικαστικούς, παρά τις αρχικές ενστάσεις της Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νομοσχεδίου του Σταύρου Κοντονή αποφασίστηκε να αλλάξει η δομή του συγκεκριμένου οργάνου που μέχρι τότε απαρτιζόταν από συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς.

Ο καινούργιος νόμος προέβλεπε τακτικούς δικαστές, ωστόσο η ΕΠΟ όρισε στις αρχές καλοκαιριού τα μέλη του Τακτικού Δικαστηρίου από τη λίστα δικαστών που είχε στα χέρια της και από την οποία στελεχώθηκαν και τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά όργανα σε Super League και Football League, καθώς και οι υπόλοιπες επιτροπές της Ομοσπονδίας.

Ο υφυπουργός αθλητισμού ζήτησε στη συνέχεια τη στελέχωση με αρεοπαγίτες δικαστές, κάτι που εν τέλει συνέβη, με πρόεδρο να ορίζεται ο Χαράλαμπος Καλαματιανός και αναπληρωτής ο Δημήτριος Γεωργάς. Τακτικά μέλη ορίστηκαν οι Πρόεδροι Εφετών Γεώργιος Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μπαλντάς και αναπληρωματικό μέλος ο Ανδρέας Παπαδημητρίου.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ανοίγει ο δρόμος για τη συνεδρίαση του Τακτικού Δικαστηρίου για τις εκκρεμείς υποθέσεις, όπως την αίτηση του Απόλλωνα Σμύρνης για αναψηλάφηση της απόφασης της Super League για παραμονή στην κατηγορία του Λεβαδειακού και όχι τη δική του άνοδο αντί της Κέρκυρας, καθώς και την υπόθεση της Βέροιας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK