Νέα ΚΕΔ και νέο προεδρείο στην ΕΠΟ

Συνεδριάζει την Τετάρτη (30/8) το Δ.Σ. της ΕΠΟ με θέμα τη διαιτησία, αλλά η Super League δεν έχει βρει ακόμη τον ξένο αρχιδιαιτητή της. Κερδίζει έδαφος ο Μπίκας, καθυστερούν οι πίνακες. Τέλος ο Παπακωνσταντίνου από αναπληρωτής!

Νέα ΚΕΔ και νέο προεδρείο στην ΕΠΟ

Με κορυφαίο θέμα τη στελέχωση της νέας ΚΕΔ αλλά και τη διαιτησία γενικότερα (αξιολογήσεις, πίνακες κλπ), συνεδριάζει την Τετάρτη το πρωί το Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο καλείται να πάρει αποφάσεις, χωρίς όμως να έχει κάτι δεδομένο στα χέρια του. Κι αυτό, διότι στη Super League δεν έχουν καταλήξει ακόμη στον Eυρωπαίο "εκλεκτό", ο οποίος θα πάρει τις τύχες της διαιτησίας στη μεγάλη κατηγορία στα χέρια του, αναλαμβάνοντας τους ορισμούς και τη γενικότερη εποπτεία στο κομμάτι αυτό.

Και όχι απλά δεν έχουν καταλήξει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονταν την Τρίτη (29/7), ο πρόεδρος της λίγκας Τάκης Αγραφιώτης αναμένεται να ζητήσει την έγκριση της ΕΠΟ ώστε να εξεταστεί και η περίπτωση Έλληνα πρώην διαιτητή, ο οποίος θα επιλεγεί μόνο αν υπάρξει η συγκατάθεση και η ομοφωνία και των 18 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας.

Νέα ΚΕΔ και νέο προεδρείο στην ΕΠΟ
INTIME SPORTS

Το αν θα δοθεί η έγκριση, παραμένει άγνωστο, καθώς ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής ήταν κάθετος όλο το προηγούμενο διάστημα ότι το μέλος της ΚΕΔ που θα "ανήκει" στη Super League πρέπει να είναι ξένος και πιστοποιημένος από την UEFA.

Αν ο Γιώργος Σαρρής επιμείνει για ξένο, τότε η Super League θα ζητήσει παράταση ολίγων ημερών προκειμένου να καταλήξει στην καλύτερη (και πιο προσιτή οικονομικά) λύση. Αν από την άλλη, δοθεί έγκριση και για Έλληνα, τότε αυτομάτως μετατρέπεται σε μεγάλο φαβορί για το πόστο ο Γιώργος Μπίκας! Και το λέμε αυτό διότι ο Μακεδόνας πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ, είναι το μοναδικό ίσως πρόσωπο για το οποίο μπορεί να υπάρξει συναίνεση απ’ όλες τις ΠΑΕ και αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται όλες ανοιχτά.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος πιέζει, αφού μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα πρέπει να γίνουν οι αξιολογήσεις, να καταρτιστούν οι πίνακες και φυσικά να γίνουν και τα τεστ.

Νέα ΚΕΔ και νέο προεδρείο στην ΕΠΟ
INTIME SPORTS

Οι φήμες και τα άλλη μέλη της ΚΕΔ

Παραμονές του Δ.Σ. κυκλοφορήσαν διάφορες φήμες. Όπως ότι ο Λεβαδειακός, η Καλλονή και η Ξάνθη έχουν αλλάξει στάση και δεν θέλουν ξένο αρχιδιαιτητή, καθώς τα λεφτά είναι πολλά. Μια άλλη φήμη ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να αναλάβει, ένας Ισπανός πρώην διαιτητής, μέλος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA. Άλλοι, εξάλλου, μιλούσαν για κάποιον Σκωτσέζο. Όλες αυτές οι φήμες διαψεύδονταν κατηγορηματικά από όλες τις πλευρές.

Αναπτύχθηκε, ωστόσο και μια φημολογία που φαίνεται να έχει βάση: ότι ο ίδιος ο Γιώργος Σαρρής πιθανόν να εμφανίσει στο Δ.Σ. μια λίστα με τρεις -πιστοποιημένους από την UEFA- πρώην διαιτητές: έναν Ισπανό, έναν Ιταλό και έναν Σκωτσέζο. Ίσως η λίγκας κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε αυτούς.

Αναφορικά, εξάλλου, με την περίπτωση του Γιώργου Μπίκα, πρέπει να τονιστεί ότι ακόμη κι αν δεν επιλεγεί ως εναλλακτική λύση από τη Super League, είναι εξαιρετικά πιθανό να μπει στη νέα ΚΕΔ, αλλά σε άλλο πόστο και συγκεκριμένα στο πόστο του αναπληρωτή προέδρου της Επιτροπής που θα είναι υπεύθυνος για το κομμάτι της εκπαίδευσης των διαιτητών.

Νέα ΚΕΔ και νέο προεδρείο στην ΕΠΟ
INTIME SPORTS

Το πόστο αυτό κατείχε ο Θανάσης Μπριάκος, του οποίου η θητεία στην ΚΕΔ λαμβάνει τέλος. Το ίδιο ισχύει και για τους Καλύβα, Δούρο, ενώ πιθανόν να "διασωθεί" ο Γιάννης Τσαχειλίδης. Στην προεδρία της ΚΕΔ θα διατηρηθεί ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Γιώργος Καραμελίδης. Θέση διεκδικεί και ο Χριστόφορος Ζωγράφος.

Να σημειωθεί επίσης ότι στο Δ.Σ. της ΕΠΟ αναμένεται να γίνει γνωστό και το όνομα που θα αναλάβει τους ορισμούς στη Football League. Το θέμα το χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρος της «μικρής» λίγκας, Σπύρος Καλογιάννης.

Ο αριθμός των διαιτητών

Επί τάπητος στο Δ.Σ. της Τετάρτης και στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διαιτησία, θα τεθεί και ο αριθμός των διαιτητών στους πίνακες της νέας περιόδου. Σίγουρο θεωρείται ότι θα πέσει γερό ψαλίδι, αφού λέγεται ότι από τους 30 που ήταν στον πίνακα της Super League τη περασμένη σεζόν, θα μειωθούν στους 22 ή 24! Και με δεδομένο ότι θα πρέπει να ανέβουν κατηγορία και κάποιοι διαιτητές από τη Football League, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι από τον πίνακα της μεγάλης κατηγορίας πιθανόν να κοπούν 10 ή 12 διαιτητές!

Πρόκειται για ένα τεράστιο αριθμό που θα προκαλέσει σίγουρα δυσαρέσκεια σε ορισμένες Ενώσεις και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα ο Γιώργος Σαρρής.

Νέα ΚΕΔ και νέο προεδρείο στην ΕΠΟ
INTIME SPORTS

"Υποβιβάζεται" ο Παπακωνσταντίνου

Στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας θα υπάρξουν και ανακατατάξεις στο προεδρείο της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχουμε δημοσιεύσει εδώ και αρκετές ημέρες και αναμένεται να επιβεβαιωθεί στο ακέραιο, ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Βούρβαχης θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, ενώ ο στενός συνεργάτης και δεξί χέρι του Γιώργου Σαρρή, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, θα αποχωρήσει από αναπληρωτής πρόεδρος και πιθανόν να γίνει εκείνος β’ αντιπρόεδρος ή να παραμείνει ως απλός μέλος.

Δεν αποκλείεται, εξάλλου, να υπάρξουν ανακατατάξεις και στις υπόλοιπες θέσεις, όπως του ταμία (Τοπολιάτης) και του γ’ αντιπροέδρου (Γαβριηλίδης).

Διαβάστε ακόμη:

Στις 8 Αυγούστου οι εκλογές της Football League

News 24/7

24MEDIA NETWORK