O Κουτσοκούμνης, ο Τριτσώνης, οι φήμες και η διάψευση

Τι δήλωσε στον Sport24 Radio 103,3 ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτροκούμνης, για τον Σταύρο Τριτσώνη που φέρεται να είναι ο εκλεκτός του για αρχιδιαιτητής.

O Κουτσοκούμνης, ο Τριτσώνης, οι φήμες και η διάψευση
koutsokoumnis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι φήμες και τα δημοσιεύματα θέλουν τον Σταύρο Τριτσώνη να είναι ο εκλεκτός του Κωστάκη Κουτσοκούμνη για την θέση του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ αλλά ο εκπρόσωπος τηςFIFAδιαψεύδει ότι έχει εκλεκτό! Προς το παρόν τουλάχιστον.

«Δεν έχω αποφασίσει για κανέναν και σίγουρα δεν έγινε καμία επαφή με κανέναν. Μαζεύω - ναι - κάποια ονόματα αλλά δεν καταλήγω ακόμη σε κάποιον»ήταν η απάντηση που έδωσε στοSport24radio103,3 που επικοινώνησε μαζί του.

Ο πρώην διεθνής ρέφερι, σε ηλικία 38 ετών αποχώρησε από την ελληνική διαιτησία πριν από ένα χρόνο, έπειτα από 114 παιχνίδια στηνSuperLeagueενώ ήταν διεθνής από το 2010. Δύο μήνες νωρίτερα, η ΚΕΔ και η ΕΠΟ τον είχαν θέσει εκτός της λίστας των διεθνών για το 2016 μαζί με τους Ηλία Σπάθα, Θανάση Γιάχο, Ανδρέα Παππά, Μιχάλη Κουκουλάκη.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ

« Η μη επιλογήμου στη λίστα των Ελλήνων διαιτητών της FIFA για το 2016 θεωρώ ότι κλέινει τον κύκλο που ξεκίνησε στα μεσα της δεκαετίας του 90 από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Αθήνας, συνεχίστηκε με την εξέλιξη σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και κορυφώθηκε τα έξι τελευταία χρόνια με την ανώτατη τιμή και διάκριση της εκπροσώπησης της ελληνικής διαιτησίας σε αγώνες της FIFA και UEFA».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Καραμελίδης είχε υποστηρίξει ότι οι διαιτητές που βγήκαν από τον πίνακα των διεθνώνδεν ορίζονταν σε αγώνες από την UEFA, δεν είχαν κανένα μέλλον στην Ευρώπη και έπρεπε να αντικατασταθούν από άλλους με την ελπίδα να «ανέβει» η ελληνική διαιτησία.

Η αλήθεια είναιότι ο Τριτσώνης σε έξι χρόνια με το σήμα τηςFIFAστο στήθος ορίζονταν ως διαιτητής μία φορά κάθε χρονιά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και μόλις την τελευταία σεζόν είχε πάρει τρία παιχνίδια. Να σημειωθεί δε, ότι ως μέλος της δεύτερης κατηγορίας τηςUEFA, όντως, δεν είχε τον χρόνο να εξελιχθεί στην Ευρώπη λόγω ηλικίας.

Το κώλυμα και ηFIFA ΤΟ ΚΩΛΥΜΑ ΤΗΣ FIFA

Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας, ο πρώην διεθνής ρέφερι έχει κώλυμα και δεν μπορεί γίνει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Το άρθρο 7 του κανονισμού διαιτησίας, αναφέρει ότι ένα από τα… προσόντα των μελών της ΚΕΔ είναι « να έχουν ασκήσει καθήκοντα παρατηρητή διαιτησίας για ένα (1), τουλάχιστον, έτος στην 1ηκατηγορία», να είναι δηλαδή ένα χρόνο παρατηρητής διαιτησίας στηνSuperLeague. Κριτήριο που δεν πληρούν ούτε ο Σταύρος Τριτσώνης αλλά ούτε ο Μιχάλης Κουκουλάκης, ούτε ο Τάσος Κάκος που επίσης έχουν ακουστεί σε αντίθεση με το πρώην μέλος της Επιτροπής Ορισμού επί «ισπανικού μοντέλου» Δημήτρη Σαραϊδάρη. Θα πρέπει να τονιστείβέβαια, ότι ηFIFAείναι η ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή και ότι για παράδειγμα το «ισπανικό μοντέλο» δεν αναφέρονταν πουθενά στον κανονισμό διαιτησίας. Οπότε τίποτα δεν αποκλείεται…

Όπως και να έχει, οι εξελίξεις για την στελέχωση της ΚΕΔ αναμένονται σύντομα αφού θα πρέπει να βρεθεί αρχιδιαιτητής για να ορίσει τους διαιτητές όταν αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK