Τραβάνε τα μαλλιά τους στην αντιπολίτευση

Ποιος είναι και γιατί ο μεγάλος χαμένος από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου να αναβάλει τις εκλογές της ΕΠΟ. Τι λέει το υφυπουργείο Αθλητισμού, η σύνθεση της 21μελους διοικούσας επιτροπής, το... σκορ και η FIFA που επανέρχεται μαζί με το Grexit.

Τραβάνε τα μαλλιά τους στην αντιπολίτευση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από την αρχή στην παράταξη του Ευάγγελου Γραμμένου δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου για ακύρωση των εκλογών. Τώρα πλέον... τραβάνε τα μαλλιά τους και όχι μόνο, με το "κάζο" που τους προκάλεσε. Μοναδική τους ελπίδα είναι σήμερα κιόλας να παρέμβει η FIFA, να ακυρώσει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, δίνοντας εντολή για εκλογές στην ΕΠΟ. Θα μιλάμε βέβαια τότε για την... ανατροπή της ανατροπής!!!

Η αντιπολίτευση - εφόσον τελικά ισχύσει η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την σύσταση προσωρινής διοικούσας επιτροπής που θα ασκεί διοίκηση στην Ομοσπονδία για τουλάχιστον δύο μήνες ώστε να την οδηγήσει σε αρχαιρεσίες - θα είναι η μεγάλη χαμένη της ιστορίας για δύο λόγους:

Πρώτον , γιατί οι εκλογές δεν θα γίνουν στις 26/10 κι ενώ την συγκεκριμένη περίοδο το κλίμα ήταν υπέρ της, έχοντας κάνει την ανατροπή και πάρει το προβάδισμα στις ψήφους των Ενώσεων.

Και δεύτερον , γιατί σύμφωνα με την απόφαση οι αρχαιρεσίες θα γίνουν με βάση τον νόμο Ορφανού και όχι με το καταστατικό της ΕΠΟ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το εκλογικό σώμα δεν θα αποτελείται από 181 μέλη αλλά από 300+ και ότι δεν θα ψηφίσουν εκπρόσωποι των Ενώσεων αλλά των ερασιτεχνικών σωματείων όλης της χώρας και συγκεκριμένα 1 εκπρόσωπος ανά 10 σωματεία. Δηλαδή μοιράζεται η "πίτα" και δεν ελέγχεται τόσο εύκολα, με τις ψήφους πλέον να είναι πολλαπλάσιες...

Στο υφυπουργείο Αθλητισμού βέβαια σφυρίζουν αδιάφορα σημειώνοντας ότι “δεν ασχολούμαστε, αφορούν ζητήματα του ποδοσφαίρου” αλλά η αλήθεια είναι ότι πέτυχαν αυτό που ήθελαν εξ' αρχής: την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην ΕΠΟ.

'Όσον αφορά στην συμπολίτευση, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ωστόσο στο Πάρκο Γουδί, εφόσον η FIFA παρέμβει και ζητήσει εδώ και τώρα την αλλαγή των νόμων στα σημεία που υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, θα έχουν πετύχει να “ξεφορτωθούν” ουσιαστικά τον Σταύρο Κοντονή. Αυτό που θα απομένει είναι εφόσον οι εκλογές γίνουν με βάση το καταστατικό, να (ξανα)πάρουν το προβάδισμα που φαίνεται ότι έχουν χάσει.

H FIFA

Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, λοιπόν, ακύρωσε τις προγραμματισμένες για τις 26 Οκτωβρίου εκλογές και όρισε διοικούσα επιτροπή για δύο μήνες ώστε στην συνέχεια οι εκλογές να γίνουν με βάση τον νόμο και όχι με το καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να προκαλέσει άμεσα την αντίδραση της FIFA που θα επικαλεστεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και θα επανέλθει η απειλή του Grexit. Μαζί με την απειλή, θα επιστρέψει και ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ως εκπρόσωπος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ώστε να ενημερωθεί και να αποφασιστεί ΑΝ θα γίνουν άμεσα οι αρχαιρεσίες με βάση το καταστατικό.

Ουσιαστικά δηλαδή σε μια τέτοια περίπτωση θα ακυρώσει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και Ή οι εκλογές θα γίνουν άμεσα Ή θα ορίσει προσωρινή διοικούσα επιτροπή (ενδεχομένως οικουμενική) η οποία θα τρέξει την εκλογική διαδικασία.

Βέβαια υπάρχει και η (δεσμευτική;)δήλωση Κουτσοκούμνη στις 29 Αυγούστου, εξερχόμενος από την συνάντησή του με τον Σταύρο Κοντονή: « οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού»!!! Και στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ξεκάθαρη παραβίαση του καταστατικού της ΕΠΟ, δεδομένου ότι το Διαιτητικό ζητά να εναρμονιστεί με έναν νόμο του Κράτους (διαδικασία μάλιστα χρονοβόρα).

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ 21ΜΕΛΟΥΣ

Η απόφαση του τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου πάρθηκε με ψήφους 5-2. Υπέρ της ακύρωσης των εκλογών ψήφισαν οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι δύο διαιτητές που ορίστηκαν από την ΕΠΟ! Κατά ψήφισαν οι δύο διαιτητές από τον Βίκτωρα Μητρόπουλο!

Με βάση αυτή την απόφαση η 21μελης προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ θα αποτελείται από 11 άτομα της λίστας Βίκτωρα Μητρόπουλου, χωρίς όμως, σε αυτά να συμπεριλαμβάνεται ο(πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ) ίδιος.

Τα ονόματα αυτά είναι: Γιώργος Στράτος (πρόεδρος Super League), Στέλιος Σφακιανάκης (πρόεδρος Football League), Τάκης Αγραφιώτης (αντιπρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιώργος Σκαρτάδος (παλαίμαχος ΠΑΟΚ), Γιώργος Κασιμάτης (πρώην αντιπρόεδρος ΠΑΟΚ), Μίμης Δομάζος (παλαίμαχος Παναθηναϊκού), Αριστείδης Καμάρας (δικηγόρος, παλαίμαχος Παναθηναϊκού), Νίκος Μαχλάς (παλαίμαχος ΟΦΗ), Γιάννης Βαλαώρας (παλαίμαχος ΑΕΛ), Φάνης Τουντσιάρης (παλαίμαχος Ηρακλή), Βασίλης Παναγιωτάκης (πρώην αντιπρόεδρος Αρη).

Στην διοικούσα επιτροπή επίσης θα είναι 5 μέλη από την συμπολίτευση και ισάριθμα από την αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα: οι Μάνος Γαβριηλίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Θράκης), Γιάννης Παππάς (πρόεδρος ΕΠΣ Θεσπρωτίας), Χρήστος Καραβασίλης (πρόεδρος ΕΠΣ Εβρου), Μιχάλης Τζανόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Αντώνης Παπαπετρίδης (πρώην πρόεδρος ΕΠΣ Πιερίας) από την διοίκηση της ΕΠΟ. Και οι Νίκος Βακάλης (πρόεδρος ΕΠΣ Σάμου), Παναγιώτης Δημητρίου (πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών), Γιώργος Βούρβαχης (πρόεδρος ΕΠΣ Χανίων), Γιώργος Σταράκης (πρόεδρος ΕΠΣ Ρεθύμνου), Κώστας Γκίτσιος (πρώην πρόεδρος ΕΠΣ Καστοριάς) από την αντιπολίτευση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK