Νέα προσπάθεια για μπλοκάρισμα των εκλογών

Η αντιπολίτευση προσπαθεί να μπλοκάρει ξανά τις αρχαιρεσίες που έχουν προκηρυχθεί για τις 26ης Οκτωβρίου. Ποιο είναι οι λόγοι πίσω από αυτή την κίνηση.

Νέα προσπάθεια για μπλοκάρισμα των εκλογών

Την πρώτη φορά οι ΕΠΣ Μακεδονίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ανατολικής Αττικής, Θεσσαλίας, Σάμου, Γρεβενών που πρόσκειται στην αντιπολίτευση είχαν προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο και είχαν πετύχει την ακύρωση της προκήρυξης των εκλογών της ΕΠΟ για την 1η Οκτώβρη.

Στις 12 Σεπτέμβρη που συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΠΟ και προκηρύχτηκαν οι αρχαιρεσίες για τις 26 Οκτώβρη η αντιπολίτευση απουσίαζε στην προσπάθεια της να μπλοκάρει την προκήρυξη τους. Μάλιστα, το παρών είχαν δώσει μόλις 11 μέλη και η απαρτία ήταν οριακή (πλην όμως νόμιμη).

Τώρα, η αντιπολίτευση ζητάει εκ νέου την ακύρωση των εκλογών καθώς και όλες τις αποφάσεις που έχουν παρθεί το τελευταίο διάστημα με προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο που θα πάρει την απόφαση μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η έξι ενώσεις της αντιπολίτευσης επικαλούνται τρεις λόγους.

1. θεωρούν μη νόμιμη την σύνθεση του Δ.Σ. από την στιγμή που δεν έχουν αντικατασταθεί ως μέλη ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης και ο εκπρόσωπος του Ηρακλή Θωμάς Παπαδόπουλος που έχουν παραιτηθεί με αποτέλεσμα το συμβούλιο να έχει 19 και όχι 21 μέλη.

2. υποστηρίζουν ότι πρώτα να γίνει Γ.Σ. για την σύσταση Εκλογικής Επιτροπής που έχει οριστεί για τις 14 Οκτώβρη και στη συνέχεια να προκηρυχθεί συνέλευση για τις εκλογές. Σε αυτήν την περίπτωση οι εκλογές θα γίνουν τον Νοέμβριο και ο νόμος ορίζει ρητά ότι πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο. Η ΕΠΟ πάντως, όρισε και τις δύο συνελεύσεις μαζί.

3. υποστηρίζουν ότι από την γ.σ. της εκλογικής επιτροπής στις 14/10 μέχρι τις εκλογές στις 26/10 υπάρχει μόνο μία ημέρα καθώς το καταστατικό ορίζει ότι οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατίθενται 10 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί λόγοι;

Από την αντιπολίτευση διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι προσπαθούν να τις τρενάρουν αφού δεν τους βγαίνουν τα… κουκιά. Το αντίθετο μάλιστα, δηλώνουν αισιόδοξοι για την έκβαση της μάχης. Πιο πιθανό είναι να φοβούνται τα Χανιά μετά τις καταγγελίες για όσα έγιναν στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης που πέρασε στην συμπολίτευση. Αν άλλωστε ακυρωθεί η προκήρυξη των εκλογών, δεν θα ισχύσει και ο τόπος διεξαγωγής τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK