Ισοπαλία με Αγγλία και αποκλεισμός για την Εθνική κ-19

Η Εθνική κ-19 πήρε τον πρώτο βαθμό στον elite round, αλλά δεν ήταν αρκετός για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Ισοπαλία με Αγγλία και αποκλεισμός για την Εθνική κ-19
Εθνική Ελλάδας κ19-Γκούμας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική Ελλάδας κ-19 δεν τα κατάφερε στον elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 και μένοντας στην ισοπαλία 1-1 με την Αγγλία στη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου, απώλεσε τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση.

Η ελληνική ομάδα προερχόταν από την ήττα 2-0 από τους οικοδεσπότες του ομίλου Ισπανούς στην πρεμιέρα της φάσης και χρειαζόταν απαραιτήτως τους βαθμούς της νίκης για να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άνταμ Άρμστρονγκ της Κόβεντρι στο 49', ωστόσο η ελληνική ομάδα ισοφάρισε με τον Λάζαρο Λάμπρου του Παναθηναϊκού δύο λεπτά αργότερα.

Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει την ομάδα του Γιάννη Γκούμα τρεις βαθμούς πίσω τόσο από Ισπανία όσο και από Αγγλία, με συνέπεια ακόμα και να νικήσει τη Γεωργία στην τελευταία αγωνιστική, να μην καταφέρνει να τερματίσει στην 1η θέση η οποία οδηγεί στην τελική φάση.

Ελλάδα: Αστράς, Βιδάλης, Κατράνης, Σβαρνάς, Ρέτσος, Μανθάτης, Αγγελόπουλος (68΄ Μεγαρίτης), Ρεγκάκος (83 Σταθόπουλος), Λάμπρου (74΄ Λημνιός), Γαλανόπουλος, Ανδρούτσος

Αγγλία: Γούντμαν, Κένι, Κόνολι, Λέντσον, Μουρ, Μπόρθγουικ-Τζάκσον (67΄ Κουκ), Ρόμπερτς, Άρμστρονγκ, Μπράουν (74΄ Όνομαχ), Φράι, Ότζο (60΄ Άμπραχαμ)

Ο Γιάννης Γκούμας δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: "Για μένα τα παιδιά είναι νικητές. Ήμασταν σαφώς ανώτεροι από τους αντιπάλους μας. Δημιουργήσαμε πληθώρα ευκαιριών, οδηγώντας τους Άγγλους να βρίσκονται διαρκώς σε άμυνα. Το σημερινό αποτέλεσμα μάς αδικεί. Αξίζαμε να φύγουμε νικητές από το γήπεδο και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο τελευταίο ματς".

Στο άλλο ματς του ομίλου, η διοργανώτρια Ισπανία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Γεωργία, την οποία θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα την Τρίτη 29 Μαρτίου και ώρα 18:00.

News 24/7

24MEDIA NETWORK