Φιλικά ανάμεσα σε ομάδες του ΠΟΚ; Κι όμως... (VIDEOS)

Τα φιλικά ανάμεσα στις ομάδες του πρώην ΠΟΚ έχουν τη δική τους σημασία. Και ιστορία. Όσο κι αν ξενίζει η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό...

Φιλικά ανάμεσα σε ομάδες του ΠΟΚ; Κι όμως... (VIDEOS)

To να δίνει φιλικό αγώνα η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό δεν είναι και το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, λόγω της παραδοσιακής έντασης και της αντιπαλότητας που υπάρχουν στην πορεία των δύο στον χρόνο. Καμιά φορά η ζωή τα φέρνει έτσι που η ανάγκη για ποδοσφαιρικό ξεμούδιασμα φέρνει τους αντιπάλους με έντονη ιστορική κόντρα αντιμέτωπους σε φιλικό ματς.

Μεγαλύτερη αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό

Τα φιλικά με της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό δεν έχουν μεγάλη παράδοση λόγω της μεγάλης αντιπαλότητας και όσο και αν φαίνεται περίεργο, η «Ένωση» έχει δώσει περισσότερα φιλικά με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, οι παλαιότεροι θυμούνται ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα φιλικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και στους «ερυθρόλευκους» έγινε η απονομή πρωταθλήματος για τους τελευταίους.

Το απίστευτο γκολ του Ντανιέλ Μπατίστα σε ένα φιλικό της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια το καλοκαίρι του ‹90

Εποχή Βαρδινογιάννη

Στα χρόνια της παρουσίας του Γιώργου Βαρδινογιάννη, κυρίως στη δεκαετία του ‹80 μέχρι τα μέσα του ‹90, ο Παναθηναϊκός ήταν για τους φίλους της ΑΕΚ ότι είναι για αυτούς ο Ολυμπιακός σήμερα: Φύσει και θέσει απέναντι. Το καλοκαίρι του 1986, λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Βλάχου από τη Νέα Φιλαδέλφεια στον Παναθηναϊκό, οι δυο ομάδες έδωσαν το τελευταίο τους φιλικό αγώνα στην κοινή -τότε- έδρα τους, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Νίκησε η ΑΕΚ με Σάντμπεργκ

Φιλικά ανάμεσα σε ομάδες του ΠΟΚ; Κι όμως... (VIDEOS)

Η ΑΕΚ είχε πάρει τη νίκη με 2-1 με τον Χόκαν Σάντμπεργκ να σημειώνει τα δύο γκολ της «Ένωσης» με τον Κώστα Μπατσινίλα να σκοράρει για το «Τριφύλλι». Από τότε η αντιπαλότητα φούντωσε ακόμα περισσότερο, πέρασε σε άλλα επίπεδα και γιγαντώθηκε με αποκορύφωμα τη Μεγάλη Τετάρτη του 1995 στον Τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες τα πράγματα ξέφυγαν.

«Ούτε ένας ΑΕΚτζής στο φιλικό της ντροπής»!

Χαρακτηριστικό του κλίματος με το οποίο έγινε ο αγώνας η τοποθέτηση της Οriginal πριν από αυτό, η οποία καλούσε τους οπαδούς της ΑΕΚ να μην δώσουν το «παρών» στο «φιλικό της ντροπής» όπως τα χαρακτήρισαν τότε οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ: «Συμφωνούμε απόλυτα στην παραχώρηση του Βλάχου, αλλά διαφωνούμε ριζικά στην τέλεση φιλικού αγώνα με τον ΠΑΟ. Η αξιοπρέπεια της ΑΕΚ δεν πατσίζεται με 5-10 εκατομμύρια. Ούτε ένας ΑΕΚτζής στο φιλικό της ντροπής».

Aπό εκεί και πέρα, φιλικά μόνο με τον Ολυμπιακό

Τα χρόνια πέρασαν και τα φιλικά που ακολούθησαν για την ΑΕΚ με αντίπαλο ομάδα του πρώην ΠΟΚ ήταν μόνο με τον Ολυμπιακό. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο ΟΑΚΑ και στο Καραϊσκάκη. Το Σάββατο, η τελεία του 1986 γίνεται ξανά… άνω τελεία και το ημερολόγιο της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού θα έχει σημειωμένη μία ακόμα φιλική αναμέτρηση.

Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά μετά την -επίσημη- τελευταία τους στις 3 Μαρτίου του 2013. Από τότε δηλαδή που η ΑΕΚ ήταν στην Α’ Εθνική, αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό έχοντας στο μυαλό της -κυρίως στο μυαλό των τότε παραγόντων της- ότι με νίκη διεκδικεί θέση στα πλέι οφ. Τελικά έχασε με 0-2 και στη συνέχεια ακολούθησε ο οδυνηρός υποβιβασμός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK