Γεφύρι της Άρτας η κάρτα φιλάθλου

Οι αναβολές που έχουν δοθεί από τον Αύγουστο του 2015 που ανακοινώθηκε η θέσπιση της.

Γεφύρι της Άρτας η κάρτα φιλάθλου
kontonis karta filathlou ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής εκδίδει την απόφαση για την θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την κάρτα φιλάθλου.

Και αν το πρώτο έχει τεθεί σε εφαρμογή στα γήπεδα της super league, δεν ισχύει το ίδιο και για την κάρτα φιλάθλου που τείνει να γίνει το «γεφύρι της Άρτας» του πρωταθλήματος, αφού όλο υποχρεωτική είναι και όλο παίρνει αναβολές.

Η πιο πρόσφατη αναβολή ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί από τον Σταύρο Κοντονή στην Super League στο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού την Τρίτη 27/9 έπειτα από αίτημα των ομάδων. Η χρήση της κάρτας φιλάθλου θα είναι υποχρεωτική από 20 Οκτωβρίου αν και οι ΠΑΕ ήθελαν μεγαλύτερη παράταση. «Γνωρίζατε για την κάρτα φιλάθλου από τον προηγούμενο Απρίλιο. Είκοσι μέρες θα είναι η προθεσμία, όχι παραπάνω» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού και το… ξέκοψε.

Η αλήθεια είναι ότι στην Super League γνώριζαν για την κάρτα φιλάθλου από τον Αύγουστο του 2015. Με την απόφαση που ανακοινώθηκε στις 21 Αυγούστου 2015, η Super League έπρεπε να την είχε θέσει σε λειτουργία από τις 30/9/2015 ώστε από 1/1/2016 να ήταν υποχρεωτική ως μέτρο κατάπολέμησης της βίας. Κάθε φίλαθλος με την κάρτα φιλάθλου θα έχει ονομαστικό εισιτήριο και θα έχει ευθύνη για τυχόν φθορές που θα γίνουν στην θέση του.

Στις 29/12 ο Σταύρος Κοντονής έδωσε παράτασηγια την 1η Μαρτίου μετά από γνωμοδότηση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων ότι απαιτούνται νομοθετικές τροποποιήσεις εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα επισημάνθηκε ότι για τη θέσπιση της κάρτας φιλάθλου και του ηλεκτρονικού ονομαστικού και αριθμημένου εισιτηρίου στα γήπεδα, πρέπει να εκδοθεί και σχετικός νόμος, καθώς δεν αρκεί η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού που είχε ήδη υπογραφεί.

Ο Μάρτης ήρθε αλλά το μέτρο παίρνει αναβολή για την Παρασκευή 30/9. Στο διάστημα αυτό οι φίλαθλοι μπαίνουν στο γήπεδο με τη επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας διαμονής, και την υποχρεωτική αναγραφή του Α.Μ.Κ.Α. στο σώμα του εισιτηρίου.

Η συνέχεια στις αναβολές δόθηκε στο Δ.Σ. της Τρίτης 27/9.

News 24/7

24MEDIA NETWORK