Έργα και ημέρες του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ

Το χρονικό της αποχώρησης του Νίκου Λυμπερόπουλου από την ΑΕΚ, η σιωπηρή… γκρίνια, η απουσία από το Πήλιο, ο λανθασμένος αγωνιστικός σχεδιασμός και η υπόθεση Παπαδόπουλου που ξεχείλισε το ποτήρι.

Έργα και ημέρες του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ

Η αποχώρηση του Νίκου Λυμπερόπουλου από την ΑΕΚ μία μέρα μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, έπειτα από την αντιπρόταση του τελευταίου για τριετές συμβόλαιο, προκάλεσε αίσθηση. Ωστόσο όσοι ζουν από κοντά την πραγματικότητα της ΑΕΚ, ειδικά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι η «Ένωση» είναι ιδιαίτερα αμείλικτη σε ότι έχει να κάνει με την προσέγγισή της στα θέματα αξιολόγησης προσφοράς, είτε αυτή έχει να κάνει με ποδοσφαιριστές, είτε με επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Παράπονα και… μουρμούρα για την προσφορά του Νίκου Λυμπερόπουλου υπήρχαν όλο αυτό το μονοετές χρονικό διάστημα στην ΑΕΚ, τα οποία όμως, εκφράστηκαν με σιωπηρό τρόπο, χωρίς να πάρουν –δημόσια- έκταση οι ενστάσεις για την προσφορά του τεχνικού διευθυντή.

Απειρία

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μετά από ενασχόληση ενός χρόνου ως μάνατζερ ποδοσφαιριστών επιλέχθηκε για να στελεχώσει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της «Ένωσης». Σταμάτησε τη δουλειά του και εντάχθηκε στο τιμ της επόμενης μέρας της ΑΕΚ, σε έναν νέο ρόλο και με σοβαρές αρμοδιότητες, χωρίς ωστόσο να έχει παραστάσεις.

Πρώτο ναυάγιο Καλαντζής

Μία από τις πρώτες κινήσεις που επιχείρησε να πραγματοποιήσει η ΑΕΚ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, τεχνικό διευθυντή, ήταν η προσθήκη του Χρήστου Καλαντζή, με τον οποίο είχε καλή σχέση λόγω καταγωγής. Ο Λυμπερόπουλος προσέγγισε τον Καλατζή, ο τελευταίος έδειξε την πρόθεση να σταματήσει το ποδόσφαιρο ευχαριστώντας την ΑΕΚ για το ενδιαφέρον της, ενώ στη συνέχεια συμφώνησε και συνέχισε στην Καλαμάτα. Όπως είχε γνωστοποιήσει τότε η ΑΕΚ, ο ποδοσφαιριστής δεν κάλυπτε και τα «θέλω» του Τραϊανού Δέλλα, με αποτέλεσμα η «Ένωση» να δεχτεί μία –άνευ λόγου- επικοινωνιακή ήττα.

Πήλιο

Η ΑΕΚ φτάνει στο Πήλιο στις 11 Αυγούστου του 2013 για την πραγματοποίηση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της. Πίσω από το πούλμαν ακολουθεί ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς που είχε ταξιδέψει οδικώς.

Έργα και ημέρες του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Στην ερώτηση για το πού βρίσκεται η 3η κεφαλή του ποδοσφαιρικού τμήματος –δεδομένου ότι Μπάγεβιτς και Δέλλας ήταν ήδη εκεί- η –επίσημη- απάντηση ήταν ότι ο Νίκος Λυμπερόπουλος λείπει σε διακοπές. Το γεγονός σχολιάστηκε δυσμενώς από τον Τύπο.

Αργοπορημένη ενίσχυση

Για τον λανθασμένο αγωνιστικό σχεδιασμό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ασφαλώς και ευθύνη δεν έχει μόνο ο τεχνικός διευθυντής, αλλά σύσσωμη η τριανδρία. Οι αποφάσεις παίρνονταν από κοινού. Ωστόσο ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή είναι ιδιαίτερα νευραλγικός στο συγκεκριμένο κομμάτι. Έτσι, χρεώθηκε το μερίδιο που του αναλογούσε για την αργοπορημένη ενίσχυση της ομάδας μετά το καμπανάκι κινδύνου (φιλικό με Νίκη Βόλου) που έγινε παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη και αποκαλύφθηκε η γύμνια της ΑΕΚ. Ακολούθησε η ενίσχυση με Πόποβιτς, Τσιρίλο, Πλατέλλα, Ντακόλ. Βέβαια, δική του επιλογή ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ στην περσινή σεζόν (Πλατέλλας) κάτι το οποίο του πιστώνεται.

Δηλώσεις μετά τον Κρουσώνα

Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟ Κρουσώνας, ο Λυμπερόπουλος κατεβαίνει στη μεικτή ζώνη και ζητάει το λόγο από τους δημοσιογράφους με αντικείμενο τις αναφορές στην ενδεχόμενη ενίσχυση της ομάδας. «Επειδή είναι η δουλειά μου αυτή, δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν έχω καμία επαφή και με κανέναν» αναφέρει και προκαλεί ένα... μίνι σοκ στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, καθώς η δουλειά του τεχνικού διευθυντή είναι να βρίσκεται συνέχεια σε επαφή με ποδοσφαιριστές.

Αυλωνίτης

Ο Αυλωνίτης ήταν ποδοσφαιριστής του οποίου τα δικαιώματα είχε ως μάνατζερ ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο ίδιος παρουσιάστηκε να εγγυάται για την έλευση του πρώτου στην ΑΕΚ ωστόσο ο παίκτης υπέγραψε στον Ολυμπιακό.

Έργα και ημέρες του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ

Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ευθύνεται ο πρώην τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» καθώς ο Αυλωνίτης είχε υπογράψει και στις δύο ομάδες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ (στην ΑΕΚ μέσω του Αχαρναϊκού), ωστόσο είναι μία ακόμα περίπτωση που δεν προχώρησε.

Ταξίδι στην Αργεντινή

Τους τελευταίους μήνες στην ΑΕΚ προανήγγειλαν ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική για έλεγχο ποδοσφαιριστών που θα περάσουν από ισχυρή ανίχνευση προκειμένου να βρει η «Ένωση» λαβράκια. Το συγκεκριμένο ταξίδι δεν έγινε ποτέ και ο «Λύμπε» στράφηκε στους εγχώριους στόχους στους οποίους είχε πρόσβαση.

Παπαδόπουλος

Μεταξύ αυτών ήταν και η περίπτωση του –προσβάσιμου για τον Λυμπερόπουλο- Παπαδόπουλου. Ο «Λύμπε» πήρε την υπόθεση πάνω του, ο Παπαδόπουλος ζήτησε τριετές συμβόλαιο καθώς θεώρησε ότι μπορεί να βρει πρόταση κοντινή με αυτή της ΑΕΚ ακόμα και στο τέλος του καλοκαιριού, όπως αναφέρει στο περιβάλλον του. Η ΑΕΚ εκνευρίστηκε, δεν επανήλθε, ψάχνει για περίπτωση άλλου επιθετικού ωστόσο αυτή του Παπαδόπουλου ήταν καθοριστική: Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πάρθηκε η απόφαση για λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα –είναι η αλήθεια- ωστόσο θα είναι καθοριστική για τη συνέχεια.

Έργα και ημέρες του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έμεινε χωρίς… τεχνικό διευθυντή κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου γεννά ζητήματα. Σε πρώτη φάση το μεταγραφικό θα το πάρουν πάνω τους οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Ντούσαν Μπάγεβιτς οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν την ομάδα έχοντας τη γνώση-εμπειρία και στη συνέχεια η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση τεχνικού διευθυντή.

Διάδοχη κατάσταση σε επίπεδο… σεναρίων και μόνο

Τα ονόματα των Ίλια Ίβιτς και Βασίλη Τσιάρτα είναι τα πρώτα που …κυκλοφορούν στη δημοσιογραφική πιάτσα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται το παραμικρό. Η συγκεκριμένη σεναριολογία έχει να κάνει με τη συνεργασία της ΑΕΚ με τους δύο ατζέντηδες και πρώην ποδοσφαιριστές της. Ο Ίβιτς συνεργάστηκε με την ΑΕΚ στην περίπτωση Μπρέσεβιτς, Ντούνη ενώ έχει λόγο και στην υπόθεση Λάζοβιτς.

Έργα και ημέρες του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ

Από την άλλη ο Τσιάρτας –που πέρασε επί Θωμά Μαύρου από αυτό το πόστο- συνεργάστηκε με την «Ένωση» στις περιπτώσεις των Κορδέρο, Τσούπρου, Τάουπ (του Ολλανδού φορ της Φερεντσβάρος που τελικά δεν ήρθε στην ΑΕΚ) ενώ έκατσε στο ίδιο τραπέζι με τους ανθρώπους της ομάδας και στο θέμα της αντικατάστασης προπονητή που δεν έγινε ποτέ, με Γκαρίδο και Σα Πίντο. Ξεκαθαρίζουμε ότι η παραπάνω φημολογία βρίσκεται σε εντελώς φιλολογικό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος από την ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος!

News 24/7

24MEDIA NETWORK