Αναστόπουλος: "Όταν σε καλεί ο Άρης, δεν έχει σημασία που παίζει"

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να πει το "ναι" στον Άρη αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος στάθηκε στην προσπάθεια που κάνουν οι "κίτρινοι" για άνοδο.

Αναστόπουλος: "Όταν σε καλεί ο Άρης, δεν έχει σημασία που παίζει"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Libero 107.4":

Για τη νίκη επί της Καβάλας: "Είμαστε μια νέα ομάδα κι αυτό ήταν μόλις το 4ο παιχνίδι που παίζουν οι ίδιοι παίκτες. Μία ομάδα πρέπει να έχει έναν κορμό και ανάλογα με τη φόρμα και τον αντίπαλο να αλλάζει 2-3 παίκτες. Το πιο θετικό στοιχείο αυτής της ομάδας είναι ότι παρόλο που δεχθήκαμε γρήγορα ένα γκολ, δεν παρατήσαμε τον αγώνα.

Επιβάλλαμε από την αρχή το παιχνίδι μας κι αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα ίσως είχαμε σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο. Συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο παρόλο που το γήπεδο δεν μας ευνοούσε, ισοφαρίσαμε, κάναμε το 2-1 κι αν είχε 5 λεπτά ακόμα θα βάζαμε κι άλλο γκολ. Γενικά θα σταθώ στην πολύ μεγάλη διάθεση των παικτών και στο γεγονός ότι δεν παρατήσαμε το παιχνίδι. Ο Άρης έχει πολλά χρόνια να γυρίσει παιχνίδι και να κάνει ανατροπή".

Για τη σημασία του αγώνα με την Καβάλα: "Οι συγκυρίες το έκαναν σημαντικό. Λόγω συγκυριών ο Άρης αγωνίζεται σε αυτή την κατηγορία και υποτίθεται ότι παίξαμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι καλύτερος από τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος".

Για το αν η συγκεκριμένη νίκη αποτελεί μήνυμα στις άλλες ομάδες ότι ο Άρης θα κερδίσει την άνοδο: "Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχολούμαστε με τις άλλες ομάδες και τα αποτελέσματά τους. Σαν Άρης το μόνο που κοιτάμε είναι οι δικοί μας αγώνες και το πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς κάθε αγωνιστική. Όταν κάνεις αυτό που πρέπει σαν Άρης δεν σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Αυτή είναι η νοοτροπία του Συλλόγου.

Ο κόσμος της ομάδας έχει κουραστεί με χαμένα κύπελλα, με 25.000 φιλάθλους μέσα να χάνονται οι τελικοί εύκολα, με εκδρομές-λαοθάλασσα στην Αθήνα 30.000 στο ΟΑΚΑ και να χάνονται τα παιχνίδια. Αν ήταν Έλληνας προπονητής θα του είχε απαγορευτεί η είσοδος στη Θεσσαλονίκη. Εμείς που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην οικογένεια του Άρη έχουμε σκοπό και στόχο να επαναφέρουμε την ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα εκεί που του αξίζει και πρέπει να είναι".

Για το γεγονός ότι ο Άρης έδειχνε ότι μπορεί να γυρίσει τον αγώνα: "Στο ημίχρονο αυτό είπα στους παίκτες. Ορισμένοι από αυτούς στα αποδυτήρια το πίστευαν εξίσου με μένα. Υπήρχε μεγάλη πίστη μεταξύ των παικτών ότι θα καταφέρουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να κερδίσουμε, πράγμα το οποίο τελικά κι έγινε".

Για το πότε ο Άρης θα παίξει καλό ποδόσφαιρο: "Αυτός είναι ο δεύτερος στόχος μας. Ο πρωταρχικός είναι να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να μην φεύγει ο κόσμος βλέποντας αυτό το 1-0 που πάντα εγκυμονεί κινδύνους".

Για το αν υπάρχει πίεση για την άνοδο: "Όταν είσαι στον Άρη, σε μία τόσο μεγάλη ομάδα πάντα υπάρχει πίεση και άγχος. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά, έχουν γίνει ένα με μας, τα βιώνουμε στο πετσί μας καθημερινά".

Για την παρουσία του κόσμου στην Καβάλα: "Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξή τους παρόλο που υπήρχε και ο αγώνας του μπάσκετ την ίδια ώρα. Αυτοί που ήρθαν τουλάχιστον έφυγαν αποζημιωμένοι. Πήραμε τη νίκη και το ταξίδι της επιστροφής έγινε πιο ευχάριστο. Το είχα πει και όταν πρωτοήρθα στον Άρη ότι θα αναγκάσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον κ. Καρυπίδη που είναι πρωτεργάτης αυτή τη στιγμή αλλά χρειάζεται τη συμπαράσταση του κόσμου γιατί χωρίς αυτόν δεν υπάρχει Άρης.

Προπονητές και πρόεδροι φεύγουν και οι μόνοι που μένουν είναι οι φίλαθλοι. Πρέπει λοιπόν να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια αρχής γενομένης από τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων για να δείξουμε ποιος είναι ο Άρης είτε παίζουμε εντός έδρας είτε εκτός. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα στις άλλες ομάδες ότι όταν έρχονται στο γήπεδό μας δεν έχουν ελπίδες για κάτι άλλο πέρα από την ήττα, έχουν τελειώσει και πρέπει να κοιτάνε το επόμενο παιχνίδι".

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια κι αν θα χρειαστεί ειδική μεταχείριση σε κάποιους παίκτες: "Σε έναν μαραθώνιο και ειδικά όταν υπάρχει παιχνίδι Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή δεν μπορεί και οργανικά ο παίκτης να ανταπεξέρθει. Η δουλειά του προπονητή είναι να μοιράσει την κούραση και να διαχειριστεί σωστά τους παίκτες ώστε η ομάδα να είναι φρέσκια. Το έχω πει και στους παίκτες από τη στιγμή που ανέλαβα ότι δεν βασίζομαι σε 11, 12, 13 παίκτες αλλά σε μία 20αδα που θα είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να μπουν και να βοηθήσουν την ομάδα να κερδίσει τους αγώνες".

Για τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει κι αν θα γίνουν κι άλλες: "Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που έχουν έρθει στην ομάδα. Οι μεταγραφές είναι μέχρι το τέλος του μήνα αλλά θα κάνουμε κάποια κίνηση μόνο αν βρούμε κάτι αξιόλογο. Δεν έχει νόημα να κάνουμε μεταγραφή για τη μεταγραφή. Υπάρχει και το μειονέκτημα με τα ηλικιακά κριτήρια των παικτών που παίζουν και τον περιορισμό των ξένων. Στον αγώνα με την Καβάλα για παράδειγμα, αν είχαμε πρόβλημα με τα στόπερ και ο Σαμαράς δεν βρισκόταν στον πάγκο λόγω του ηλικιακού περιορισμού, τι θα γινόταν;".

Για το αν θα παίξουν μαζί Κυβελίδης και Καπνίδης στην επίθεση: "Θα φανεί στις προπονήσεις και σίγουρα πρώτα θα το μάθουν οι παίκτες και μετά θα το πω δημοσίως. Γενικότερα, λειτουργώ με τέτοιο τρόπο που ξέρουν και οι παίκτες ότι με μένα θα βρουν δικαιοσύνη. Δεν έχει σημασία αν τον πρότεινα εγώ να έρθει στην ομάδα ή τον ξέρω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζουν καλά. Οι παίκτες θα παίζουν ιεραρχικά, δηλαδή κάποιος παίκτης δεν ξεκίνησε βασικός, μπήκε αλλαγή κι έπαιξε καλύτερα από τον βασικό, τότε στον επόμενο αγώνα θα ξεκινήσει αυτός".

Για τον Σέρχιο Κόκε: "Ο Κόκε έχει μπει σε ένα πλάνο και όταν θα το τελειώσει αυτό το στάδιο και δείξουν οι μετρήσεις ότι είναι αυτός που πρέπει, τότε θα μπει στην ομάδα".

Για την επιστροφή του στον Άρη: "Όταν σε καλεί ο Άρης δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία παίζει. Είμαι από τους προπονητές που έχουν περάσει στον Άρη που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία. Από τη στιγμή που με πήρε τηλέφωνο και βρεθήκαμε με τον κ. Καρυπίδη, δεν υπήρχε από πλευράς μου κανένας ενδοιασμός. Φυσικά αν δεν ήταν ο Άρης ή ο ΟΦΗ, δεν υπήρχε περίπτωση να δουλέψω στη Γ' Εθνική.

Δεν είναι υποτιμητικό, άλλωστε έχω περάσει από αυτές τις κατηγορίες κι έχω ανεβάσει πέντε ομάδες. Απλά δεν είχα τέτοιες βλέψεις. Κι άλλες δύο φορές είχα συζητήσει με τον Άρη για να επιστρέψω αλλά έβλεπα ότι το πλάνο που υπήρχε δεν ήταν το κατάλληλο και μάλιστα τη χρονιά του υποβιβασμού το είχα μεταφέρει κιόλας στους ανθρώπους της τότε διοίκησης, ότι δεν βγαίνει η χρονιά έτσι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK