Κίνδυνος να επιστρέψουν όλα τα χρέη του Άρη

Ορατός είναι ο κίνδυνος διακοπής της υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης από το άρθρο 44, με συνέπεια την επιστροφή των χρεών, λόγω της αξόφλητης τελευταίας δόσης.

Κίνδυνος να επιστρέψουν όλα τα χρέη του Άρη
Άρης-Βικελίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επιστροφή των δυσβάστακτων χρεών, ίσως και ύψους 10.000.000 ευρώ, ελλοχεύει πάνω από τον Άρη, αφού η (υπό εκκαθάριση) ΠΑΕ κινδυνεύει να βγει από το άρθρο 44, διότι δεν έχει πληρωθεί η τελευταία δόση.

Η είδηση προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και συζητήθηκε εκτενώς σε συνάντηση που συμμετείχε ο Λάμπρος Γράντας, ο Λάκης Ιωαννίδης, ο Νίκος Τσαρούχας, ο Παναγιώτης Σκόντζος (εκπρόσωπος του Δημήτρη Κοντομηνά) και τηλεφωνικά ο Σωτήρης Καραμπέρης.

Η υπόθεση αφορά την τελευταία δόση ύψους 71.200 ευρώ που έπρεπε να καταβληθεί πριν από 1,5 χρόνο. Όπως υποστηρίζουν οι πρώην παράγοντες της ομάδας, δεν καταβλήθηκε, αλλά ούτε ενημερώθηκε κανείς, με συνέπεια το Δημόσιο να κάνει αγωγή για διάρρηξη της διαδικασίας.

Η παράταση που έχει δοθεί αφορά 30 ημέρες και έτσι μέσα στον Φεβρουάριο θα πρέπει να τακτοποιηθεί η οφειλή από τους πρώην παράγοντες της ομάδας. Βάσει νόμου του πρώην υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, υποχρέωση συμμετοχής στην καταβολή της δόσεις έχουν όλοι οι νομικά υπεύθυνοι και φέροντες ευθύνη υπογραφής από το 1993.

Σε περίπτωση που δεν τακτοποιηθεί η οφειλή, τότε θα αναβιώσει το χρέος στην αρχική μορφή του και η Εφορία θα προσδιορίσει τα ποσά με τα οποία θα επιβαρυνθούν τα φυσικά πρόσωπα. Ο κίνδυνος, ουσιαστικά, φέρεται να αφορά όχι τον σύλλογο, αλλά μόνο τους πρώην διοικούντες, που θα αναλάβουν τόσο το κόστος της εξόφλησης των χρεών όσο και την ποινική ευθύνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK