Γεωργάτος-Ρεχάγκελ μαζί 15 χρόνια μετά την παρεξήγηση!

Το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας του 2004 με τους παλαίμαχους σταρ της Ιντερ φέρνει και πάλι στο ίδιο στάδιο τον Οτο Ρεχάγκελ με τον Γρηγόρη Γεωργάτο 15 χρόνια μετά τη μεταξύ τους παρεξήγηση στη Φινλανδία! Το Contra.gr φρεσκάρει τη μνήμη σας.

Γεωργάτος-Ρεχάγκελ μαζί 15 χρόνια μετά την παρεξήγηση!

Είχε, δεν είχε το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας του 2004 με τους παλαίμαχους της Ιντερ που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 7 Ιουνίου την πρόσφερε την ίντριγκά του!

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος θα πάρει μέρος στο εν λόγω ματς όχι όμως φορώντας τη φανέλα της Εθνικής αλλά αυτή της Ιντερ με την οποία αγωνίστηκε σε δύο διαφορετικές περιόδους με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οι νέοτεροι προφανώς δεν θυμούνται πως έχασε ο "Γκεό" τη θέση του στην Εθνική και κατά συνέπεια την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004.

Πρέπει να γυρίσουμε αρκετά πίσω το χρόνο για να φρεσκάρουμε μνήμες και να θυμηθούμε τον πρώτο επίσημο αγώνα του Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής.

Ηταν ένα εκτός έδρας ματς με τη Φινλανδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002. Η Εθνική είχε ήδη αποκλειστεί από τα τελικά της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας γι' αυτό και η ΕΠΟ (με πρόεδρο τον Βασίλη Γκαγκάτση) επέλεξε τον Οτο Ρεχάγκελ για την επόμενη μέρα.

Για το ματς κόντρα στη Φινλανδία ο Οτο πήγε σε σίγουρες επιλογές. Μεταξύ των άλλων κάλεσε και το σταρ της Ιντερ τότε αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε. Ο Ρεχάγκελ ζήτησε κάτι στην προπόνηση και ο Κώστας Κωνσταντινίδης που εκτελούσε και χρέη... μεταφραστή (αφού μιλάει άπταιστα Γερμανικά) το μετέφερε στον Γεωργάτο.

Ο "Γκεό" εξέφρασε αντιρρήσεις και λόγο στο λόγο οι δύο άνδρες παρεξηγήθηκαν! Αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα του Γεωργάτου στην Εθνική ομάδα, ποτέ άλλοτε ο Ρεχάγκελ δεν του άνοιξε ξανά στην πόρτα.

Το 2004 πια, ο "Ρεχακλής" είχε πια καταλήξει στον κορμό του που πια τον εμπιστευόταν τυφλά. Αριστερό μπακ σ' αυτήν την ομάδα ήταν ο Τάκης Φύσσας ο οποίος εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή στην πορεία για το θαύμα της Λισσαβόνας.

Ειρωνία της τύχης; Ο Ρεχάγκελ θα είναι και αυτός παρών στο παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης προσκεκλημένος των Ελλήνων διεθνών. Ευκαιρία να τα πει με τον Γεωργάτο και να λύσουν και τη μεταξύ τους παρεξήγηση.

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK