Γιατί η Επιτροπή Εξομάλυνσης είναι παράνομη

Παράνομη είναι η Επιτροπή Εξομάλυνσης που εχει εγκατασταθεί απο το πρωί της Δευτέρας στην ΕΠΟ.Με τις ευθύνες του Σταύρου Κοντονή να ειναι τεράστιες. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Γιατί η Επιτροπή Εξομάλυνσης είναι παράνομη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παράνομη είναι η Επιτροπή Εξομάλυνσης που εχει εγκατασταθεί απο το πρωί της Δευτέρας στην ΕΠΟ.Με τις ευθύνες του Σταύρου Κοντονή να ειναι τεράστιες.

Συμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία, το διοικητικό συμβουλιο της ΕΠΟ είτε εκλέγεται απο τη γενικη συνέλευση είτε διορίζεται με δικαστική αποφαση.Στη προκειμενη περίπτωση ουτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο.Με συνέπεια να προκύπτει ζήτημα ευθυνών για το αδίκημα της απιστίας και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Οτι εχει γινει μεχρι σημερα έχει γινει στη κυριολεξία στο πόδι. Σε ότι έχει να κάνει με τα καθαρά ποδοσφαιρικά ζητήματα (ορισμοί αγώνων, διαιτητών επιβολή ποινών κλπ) το Καταστατικό της Ομοσπονδιας καλύπτει απόλυτα την παρέμβαση της ΦΙΦΑ.

Σε ότι όμως εχει να κανει με την αστική εκπροσώπηση της ΕΠΟ,συναλλαγές με τράπεζες,σύναψη συμβάσεων,εκπροσώπηση σε δικαστήρια κλπ, η αποκαλούμενη Επιτροπή Εξομάλυνσης είναι ανύπαρκτη.Δεν έχει κανενα απολύτως δικαίωμα. Ηδη, σύμφωνα με πληροφοριες, η τράπεζα με την οποία συνεργάζεται η ΕΠΟ εχει εκφράσει τη δυσφορία της και τη δυσαρέσκειά της.

Αυτό μαλιστα δεν ειναι κατι που προέκυψε χθες.Καθε "πράξη" της ΕΠΟ, απο τις 5 Οκτωβρίου ,που έληξε η θητεία της απερχόμενης διοίκησης-Γκιρτζικη, ειναι παράνομη.Ακομα και η μισθοδοσία των υπαλλήλων.Κι όχι μονο επειδή η αίτηση που είχε γίνει στο Διαιτητικό Δικαστηριο για παράταση της θητείας απορρίφθηκε.Το Διαιτητικό ειναι για εσωτερικά ποδοσφαιρικά θεματα και δεν ειναι δυνατόν να υποκαταστήσει τα αρμόδια τακτικά δικαστηρια (Πρωτοδικείο. Ειρηνοδικείο κλπ).

Για όσους λοιπον ασκούν διοίκηση από την περασμένη Δευτέρα προκύπτουν ποινικές ευθύνες.Ο διορισμός μεσω της ΦΙΦΑ σε οτι έχει να κανει με την ελληνική νομοθεσία και τα ελληνικά δικαστήρια είναι ένα κουρελόχαρτο χωρις την παραμικρή αξία.Ειναι σα να διορίζει το ΝΑΤΟ ερήμην της ελληνικής Κυβερνησης τον αρχηγο ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων.

Κι ειναι απορίας άξιο πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού (που έχει μάλιστα και την ιδιότητα του νομικού) και ζητησε με επιστολη του την παρέμβαση των διεθνών Ομοσπονδιών για Επιτροπεία στο ελληνικο ποδοσφαιρο,κανει τον ψόφιο κοριό.Να κάνει οτι δεν βλέπει και δεν γνωρίζει τη καραμπινάτη αυτη παρανομία.

Να το κάνουμε σαφές. Η Επιτροπή αυτή δεν εχει δικαίωμα να εισπράττει ή να πληρώνει για λογαριασμό της ΕΠΟ.Δεν έχει δικαίωμα να υπογράφει.Συμβάσεις με χορηγούς κλπ.Να εκπροσωπεί την ΕΠΟ σε δικαστήρια και σε οποιαδήποτε κρατική αρχη.

Οποιοδηποτε Ποδοσφαιρικη Ενωση,(που σαν μέλος της ΕΠΟ έχει έννομο συμφέρον ) μπορεί να προκαλέσει με καταγγελία της,την εισαγγελική παρέμβαση.Προκειται για προχειροδουλειά και τσαπατσουλιά χωρις προηγουμενο. Το τεραστιο αυτό ζήτημα μπορεί να λυθεί μονο με νομοθετική ρύθμιση.

Με τροπολογία δηλαδή που θα καταέεσει ο Κοντονής να νομιμοποιήσει (και με αναδρομική ισχύ μαλιστα )την Επιτροπη Εξομάλυνσης.Καταργώντας δηλαδη το δικό του Νομο!Δεν ειναι όμως κατι το απλό και το εύκολο.Και γι αυτο δεν εχει γίνει μέχρι τώρα.

Από πουθενά δεν προκύπτει και δεν προβλέπεται απο τη Νομοθεσία οτι ο αρμόδιος Υπουργός μπορεί να διορίζει διοικήσεις σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου οπως συμβαίνει στην ΔΕΗ στην ΕΥΔΑΠ κλπ.Να γινει δηλαδη το ΔΣ της ΕΠΟ σαν τις διοικήσεις των νοσοκομείων!

Ο Γ.Δροσος, καθηγητής αλλωστε, γνωρίζει το πρόβλημα,και γι' αυτό μέχρι σήμερα δεν εχει υπογράψει απολύτως τίποτα. Εχει απευθυνθεί στον Υφ.Αθλητισμού, προσπαθεί και ο ίδιος να βρει λύση, αλλά εις μάτην.

Οσο συνεχίζεται η καραμπινάτη αυτή παρανομία τόσο θα δημιουργούνται ζητήματα. Κι είναι απορίας άξιον πως ο Γ.Δροσος δέχτηκε να εγκατασταθεί και να λειτουργεί στην ΕΠΟ, χωρίς τη σχετική νομιμοποίηση (όπως κι αλλος καθηγητής Απ.Γέροντας και ο νομικός Ν.Μπατζης).

Με δεδομένο μάλιστα οτι τα μέλη της Επιτροπής θα εισπράτουν αποζημίωση, προκύπτει κι ένα πρακτικό ζήτημα: Ο Γ.Δροσος θα υπογράψει τη σχετική σύμβαση ή την καταβολή οδοιπορικών και σαν συμβαλλόμενος και σαν αντισυμβαλλόμενος; Ολα αυτά μόνο επι Κοντονή θα μπορούσαν να συμβούν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK