Γκιρτζίκης: "Αν ζητούν συνέχεια εξαιρέσεις διαιτητών, η ΕΠΟ θα πάρει μέτρα που δεν θ' αρέσουν καθόλου"

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης άφησε να εννοηθεί ότι επίκεινται κυρώσεις για τις ομάδες εκείνες που διαμαρτύρονται συνεχώς για τη διαιτησία ζητώντας εξαιρέσεις και ξένους ρέφερι.

Γκιρτζίκης: "Αν ζητούν συνέχεια εξαιρέσεις διαιτητών, η ΕΠΟ θα πάρει μέτρα που δεν θ' αρέσουν καθόλου"
Γκιρτζίκης ΕΠΟ INTIME SPORTS

Με αφορμή τα πρώτα παιχνίδια υπό τον Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική ομάδα και το ταξίδι στην Τουρκία, ο Γιώργος Γκιρτζίκης άδραξε την ευκαιρία να προειδοποιήσει για κυρώσεις τις ομάδες και δη τον Παναθηναϊκό που ζητούν συνεχώς εξαιρέσεις διαιτητών.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε στην ΕΡΑ Σπορ: "Θέλω να πιστεύω ότι ο προπονητής με τους συνεργάτες του έχει όλο το χρόνο για να μοντάρει την ομάδα, ώστε να είναι έτοιμη στην προκριματική φάση του Μουντιάλ το 2018. Ο κ. Σκίμπε θα παρακολουθήσει όλους τους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα επιδιώξει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα, γιατί στην άμυνα δεν έχουμε πρόβλημα. Οι παίκτες είναι καλοί και τους διακρίνει το μεράκι, αλλά και το πείσμα για διάκριση".

- Για τις ήττες από αντιπάλους, όπως τα Ν.Φαρόε, Φινλανδία και Λουξεμβούργο:

"Αυτό που συνέβαινε στην Εθνική δεν είναι κάτι που πρέπει να το βγάλουμε προς τα έξω και επιδιώκουμε εδώ και μήνες να διορθώσουμε την κατάσταση, ώστε αυτά που αντιμετωπίσαμε, να τα προσπεράσουμε για να μην επαναληφθούν. Ο προπονητής μελετά τα πάντα και έχει καταλάβει πολλά πράγματα. Θα έχω τακτικές συναντήσεις μαζί του, καθώς και ανταλλαγή απόψεων, ώστε ν' αντιμετωπίσουμε τα διάφορα θέματα".

- Ποια θέματα εννοείτε;

"Ήταν θέματα συνοχής και πειθαρχίας, εντάξει, τι να πω τώρα; Άλλωστε, έχουν μιλήσει και οι παίκτες γι' αυτά".

- Τελικά ποιος ευθύνεται;

"Όχι δεν θα κάνω συζήτηση γι' αυτά τα θέματα".

- Για τα όσα γράφτηκαν για τη χειραψία με τον Πρωθυπουργό στην Τουρκία;

"Πολύς λόγος έγινε γι' αυτό. Ο κ. Τσίπρας μάς τίμησε με την παρουσία του, είχαμε εγκάρδια συζήτηση την ώρα του αγώνα, ενδιαφέρθηκε για την ομάδα και δέχτηκε την πρότασή μου με τη λήξη του αγώνα, να κατέβει στα αποδυτήρια, όπου ευχήθηκε στην αποστολή καλή συνέχεια. Ο κ. Τσίπρας ήταν άψογος απέναντι σ' εμένα και στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας και οφείλω να τον ευχαριστήσω δημόσια γι' αυτό. Τα παιδιά πήραν κουράγιο από τη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό.

- Για τον ορισμό του Παππά, που προσφάτως βγήκε από τη λίστα των διεθνών, καθώς και για το αίτημα του Παναθηναϊκού για ξένο ρέφερι στη Λεωφόρο.

"Η ΚΕΔ αποφάσισε και έβγαλε κάποιους διαιτητές από τη λίστα των διεθνών, αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος δεν είναι διεθνής παύει να είναι διαιτητής. Απλώς, αυτά τα παιδιά δεν τα επέλεξε η UEFA σε πολλά παιχνίδια και δεν είχαν την εξέλιξη που έπρεπε. Αποφασίσαμε να βάλουμε νέους και να φτάσουν ψηλότερα, αν μπορούν. Ο κ. Παππάς είναι εξαιρετικός διαιτητής, το ότι δεν είναι διεθνής δεν σημαίνει ότι δεν έχει ικανότητες. Κάποιος θα έπαιζε στο παιχνίδι, έτυχε αυτό στον κ. Παππά. Του εύχομαι να κάνει καλό παιχνίδι και να μην αφήσει παράπονα σε κανέναν. Θέλω να ευχηθώ να γίνει ένας αγώνας σε καθαρό και πολιτισμένο πλαίσιο, όπως όταν οι ομάδες παίζουν στην Ευρώπη. Τότε μπορούν, δεν ξέρω γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και εδώ. Να μη δυναμιτίζουν το κλίμα με δηλώσεις που φανατίζουν και δημιουργούν πρόβλημα στις ίδιες τις ομάδες.

Όσο για το αίτημα για ξένο διαιτητή; Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης των Ελλήνων διαιτητών. Τους εμπιστευόμαστε απόλυτα, είναι ικανοί να διευθύνουν κάθε ματς, αυτός που τους ορίζει, ορίζει κάθε φορά αυτόν που κρίνει ότι πρέπει να παίζει στα παιχνίδια. Άλλωστε, όλα τα ματς είναι ντέρμπι. Σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα φέρναμε ξένο διαιτητή. Έχουμε Έλληνες και αλίμονο, αν ο Παναθηναϊκός ή όποια άλλη ομάδα, απευθύνεται στην Ομοσπονδία, ζητώντας εξαίρεση διαιτητών. Γιατί δεν το κάνουν αυτό στην UEFA σε αγώνες Champions League ή Europa League; Ας φροντίσουν να μην το κάνουν και στην Ελλάδα, διότι η Ομοσπονδία θα αναγκαστεί να πάρει άλλα μέτρα, που δεν θα αρέσουν καθόλου".

- Τι μέτρα;

"Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Είναι μέτρα, βάσει των οποίων, δεν θα επιτρέπουμε να εξελίσσονται καταστάσεις που δημιουργούν προβλήματα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK