Αποκάλυψη Ινφαντίνο: "Σε περίπτωση κακουργηματικών διώξεων προχωράμε σε αποκλεισμούς"

"Τους αποκλείουμε" δήλωσε κατηγορηματικά ο Τζιάνι Ινφαντίνο σε κυβερνητική ερώτηση για τους παράγοντες που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις.

Αποκάλυψη Ινφαντίνο: "Σε περίπτωση κακουργηματικών διώξεων προχωράμε σε αποκλεισμούς"
INTIME SPORTS

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της συνάντησης του γενικού γραμματέα της UEFA κ. Τζιάνι Ινφαντίνο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, υπήρξε ερώτηση από πλευράς κυβέρνησης στον αξιωματούχο της UEFA, σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τους παράγοντες που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις.

Ο Ινφαντίνο ήταν ξεκάθαρος: "Βάσει του κώδικα ηθικής, τους αποκλείουμε!".

Υποστήριξε ακόμη: "Η UEFA βάσει καταστατικού, δεν περιμένει τη δίκη, αλλά αποκλείει από το ποδόσφαιρο τους κατηγορούμενους, χωρίς όμως να υπάρχει επιπλοκή για τις ομάδες!"

Μάλιστα, ο Τζιάνι Ινφαντίνο ήταν γνώστης των εξελίξεων στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του: "Η διαφθορά είναι μέγα θέμα στην Ελλάδα!".

Η μεγάλη είδηση που προκύπτει λοιπόν είναι ότι η UEFA έχει στα χέρια της τη λίστα των κατηγορουμένων. Την παρέδωσε προς μελέτη η κυβέρνηση. Οταν λέμε προς μελέτη εννοούμε πως αν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θεωρεί ότι... κάτι δεν πάει καλά, μπορεί να προβεί σε παρεμβάσεις. Στην πρόσφατη περίπτωση της Φενέρ μάλιστα, η UEFA την απέκλεισε και την ομάδα με συνοπτικές διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως η UEFA έχει δικαίωμα -το είχε κάνει στην περίπτωση της Βοσνίας- να ξηλώσει μία ποδοσφαιρική ομοσπονδία αν θεωρεί πως υπάρχουν θέματα διαφθοράς, ή για να το πούμε πιο απλά, δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Και να τοποθετήσει δικά της πρόσωπα στην ομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμη:

Προς αποφυγή το Grexit, τι ζήτησε ο Ινφαντίνο

Κουίκ στο Contra.gr: "Δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Στην UEFA η λίστα των κατηγορουμένων!

News 24/7

24MEDIA NETWORK