Δεν κάνει πίσω ο Κοντονής

Ο Σταύρος Κοντονής δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει τίποτα άλλο στο υπάρχον σχέδιο νόμου.

Δεν κάνει πίσω ο Κοντονής
INTIME SPORTS

Η ΕΠΟ πιέζει, το ίδιο και οι UEFA-FIFA, αλλά ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν κάνει πίσω στο ελάχιστο.

Σύμφωνα με πληροφόρηση, ο Σταύρος Κοντονής περιμένει από τις διεθνείς ομοσπονδίες να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα της 4ης Μαϊου, στη συνάντηση κορυφής, και να μην παρεκκλίνουν από αυτά.

Αν αυτό δεν συμβεί, ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνει νέες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο που ήδη συζητείται και την Πέμπτη τίθεται προς ψήφιση. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε στο περιβάλλον του "αν δεν τηρηθεί η συμφωνία της 4ης Μαϊου στη Γενεύη, το νομοσχέδιο επιστρέφει στην αρχική μορφή του". Χωρίς δηλαδή τις νομοτεχνικές παρεμβάσεις που έγιναν στην πορεία της διαβούλευσης και τις μεταβολές που ζητήθηκαν και έγιναν δεκτές.

Αποδεικνύεται από τα παραπάνω πως ο Υφυπουργός θα πάρει το ρίσκο μιας πιθανής τιμωρίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού θεωρεί ότι έχει κάνει όλες εκείνες τις υποχωρήσεις που απαιτούνταν για να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος. Από τη στιγμή όμως που δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος και συναντάει συνεχώς εμπόδια, θα πορευτεί όπως νομίζει καλύτερα.

Το αρχικό σχέδιο νόμου, όπως τουλάχιστον "πέρασε" από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, έχει τη στήριξη του ΚΚΕ (ψηφίζουν τόσο το άρθρο 5 όσο και το 15) και αν τεθεί προς ψήφιση, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου.

Το ερώτημα είναι ποια θα είναι ακολούθως η αντίδραση των UEFA-FIFA.

Διαβάστε ακόμη:

Επικοινωνία Υπουργείου-UEFA και διευκρινίσεις

Ψηφίστηκε επί της αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο

Προειδοποιεί η UEFA, "δεν έχουμε κάνει νέες αλλαγές" λέει ο Κοντονής

News 24/7

24MEDIA NETWORK