Διορία μέχρι τις 15 Απριλίου δίνει η FIFA

H FIFA απέστειλε στην ΕΠΟ και τη ΓΓΑ το τελεσίγραφο με τη διορία που δίνει στον Σταύρο Κοντονή για να ανακαλέσει την απόφαση αναστολής του κυπέλλου. Μετά Grexit.

Διορία μέχρι τις 15 Απριλίου δίνει η FIFA
Κοντονής-Ινφαντίνο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη 2σέλιδη επιστολή της FIFA αναφέρεται πως το deadline για να συμμορφωθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού με τις απαιτήσεις της παγκόσμιας συνομοσπονδίας είναι η 15η Απριλίου.

Μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί πλέον το Grexit είναι η άρση της επίμαχης απόφασης από πλευράς υφυπουργού αθλητισμού, ενδεχόμενο που συγκεντρώνει μειωμένες πιθανότητες, άνευ ακυρωτικής απόφασης από το ΣτΕ, την οποία ο Σταύρος Κοντονής έχει δηλώσει ότι θα σεβαστεί.

Σε διαφορετική περίπτωση, λύση θα μπορούσε να αποτελέσει ένας συμβιβασμός μεταξύ Πολιτείας και ΕΠΟ σχετικά με τις απαιτήσεις της πρώτης για τη διοίκηση της δεύτερης, ωστόσο και πάλι με καταληκτική ημερομηνία τη 15η Απριλίου.

Τι ζητά η FIFA

Στην επιστολή της η FIFA ζητά με ξεκάθαρο τρόπο από την ΕΠΟ και το υπουργείο Αθλητισμού να προχωρήσουν ως τις 15 Απριλίου στην απόφαση για επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της επιστολής αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Η χώρα είναι αποκλεισμένη ποδοσφαιρικά αν μέχρι τις 15 Απριλίου δεν αλλάξει η απόφαση για το Κύπελλο".

Τονίζεται ακόμη ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι "αδιάφορη" για τη FIFA, καθώς δεν έχει σχέση με τη δική της απαίτηση.

Επιπλέον η Παγκόσμια Συνομοσπονδία ζητά να δημιουργηθεί μια διαπραγματευτική ομάδα που θα αναθεωρήσει όλο το αθλητικό νομοθετικό πλαίσιο από το 1999 κι έπειτα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε αναβληθεί εκ νέου η εκδίκαση της αίτησης ακυρώσεως της ΕΠΟ στο ΣτΕ, για τις 19 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νέα αναβολή στο ΣτΕ και το Grexit πιο κοντά

Στριμώχνει τον Κοντονή η ΕΠΟ

Μόνο έτσι κάνει πίσω ο Κοντονής

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της FIFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK