Κοντονής: "Ανομία, βία και διαπλοκή βασιλεύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Ο Σταύρος Κοντονής τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ρίχνοντας ξανά το μπαλάκι στην ΕΠΟ.

Κοντονής: "Ανομία, βία και διαπλοκή βασιλεύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84":

«H απόφαση της κυβέρνησης έχει εκφραστεί κατά καιρούς και νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα τέλος σε ένα καθεστώς το οποίο χρωματίζει αρνητικά όλη αυτή την κοινωνική διαδικασία που λέγεται ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Δυστυχώς παρατηρούμε φαινόμενα που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας και τα οποία θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική ακεραιότητα παικτών και φιλάθλων και παραγόντων, αλλά και την ίδια τη ζωή. Την περσινή αγωνιστική περίοδο, δεν ήμασταν εμείς κυβέρνηση, αλλά δεν έχει σημασία, θρηνήσαμε έναν νεκρό και αυτόν σε γήπεδο. Επομένως έχει σημασία να καταλάβουμε ότι η κατάσταση της ανομίας, της βίας, και της διαπλοκής η οποία βασιλεύει χρόνια στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να λάβει τέλος. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και όλες οι αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Για το ζήτημα των τελευταίων ημερών, δηλώσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αν οι διεθνείς ομοσπονδίες αποβάλλουν την ΕΠΟ από το σώμα που έχουν συγκροτήσει, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει ο, τι είναι δυνατόν σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η κατάσταση της σήψης και της διαφθοράς. Σε κάθε όμως περίπτωση εμείς καλούμε τις διεθνείς ομοσπονδίες να συνδράμουν το έργο της κυβέρνησης διότι θα πρέπει και οι ίδιες να το έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι καθόλου θετικά.

Καθήκον τους λοιπόν είναι αντί να προσέρχονται και να κοιτάζουν το δέντρο, να δουν το δάσος. Και το δάσος είναι η εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους, η έντονη καχυποψία και αμφισβήτηση που εκφράζουν οι Έλληνες φίλαθλοι και η καχυποψία για όλες τις αποφάσεις που παίρνονται, εξαιτίας ενός καθεστώτος διαπλοκής και διαφθοράς το οποίο όλοι το βλέπουν και όλοι το επισημαίνουν. Η απόφαση λοιπόν της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από αυτά τα οποία έχουμε αποφασίσει και τα οποία έχουμε εξαγγείλει και θα μείνουμε πιστοί στις αποφάσεις μας.

Όσον αφορά για το θέμα της επανέναρξης του Κυπέλλου είναι ένα θέμα που βρίσκεται στην απόλυτη αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατά την απόφασης οριστικής διακοπής του θεσμού.

Το Κύπελλο εφόσον το ΣτΕ βγάζει τέτοια απόφαση θα γίνει. Θα σεβαστούμε απολύτως την απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου. Είναι υποχρέωσή μας και καθήκον μας.

Μπροστά στην δημόσια τάξη, την κοινωνική ειρήνη και την ευνομία, δεν μπορούν να τίθενται οικονομικά μεγέθη, αλλά θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε τα μεγάλα και σοβαρά και μετά να δούμε τα υπόλοιπα. Είναι στο χέρι της ΕΠΟ να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αν δεν δώσει λύση και αποβληθεί από τις διεθνείς Ομοσπονδίες, τότε η Κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να εξυγιανθεί γρήγορα και άμεσα ο χώρος του ποδοσφαίρου».

News 24/7

24MEDIA NETWORK