Ολο το παρασκήνιο της συνάντησης που απέτρεψε το Grexit

Το Contra.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συνάντησης κατά την οποία ο κίνδυνος του Grexit αποτέλεσε παρελθόν. Το αδιέξοδο, η πριβέ σύσκεψη σε παρακείμενο γραφείο, οι διάλογοι και η ατάκα του Πρωθυπουργού αργότερα στο Μαξίμου.

Ολο το παρασκήνιο της συνάντησης που απέτρεψε το Grexit
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους Κωστάκη Κουτσοκούμνη και Γιώργο Γκιρτζίκη στα γραφεία του Υπουργείου δεν ήταν από αυτές που χαρακτηρίζουμε εύκολες.

Καθε άλλο. Κατά τη διάρκειά της υπήρξε διαφωνίες, καταγραφή διαφορετικών προσεγγίσεων και προς στιγμήν παραλίγο όλα να τιναχθούν στον αέρα!

Πρώτα από όλα οι δύο πλευρές βρίσκονταν στα τηλέφωνα από το πρωί της Τρίτης. Ακόμα και μετά τη λήξη του ΔΣ της ΕΠΟ οι της ΕΠΟ ενημέρωσαν το Υπουργείο για τα αποτελέσματα του συμβουλίου και εν συνεχεία αναχώρησαν.

Οταν άρχισε το ραντεβού,σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ δεν ήθελε να αναλάβεο συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα μέλη της που διώκονται, τουλάχιστον ως προς το χρόνο. Επιθυμούσε μία μεγαλύτερη άνεση κινήσεων.

Εκεί ο Κοντονής αντέδρασε και είπε: " Πρέπει να γίνετε πιο συγκεκριμένοι και να μιλήσετε με ημερομηνίες. Αλλιώς πως θα πάω στον Πρωθυπουργό;"

Εκείνη τη στιγμή οι Κουτσοκούμνης και Γκιρτζίκης ζήτησαν να συσκεφθούν μόνοι τους. Πράγματι τους παραχωρήθηκε ένα γραφείο δίπλα σ' αυτό του Υπουργού και οι δύο άνδρες μίλησαν μεταξύ τους. Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός τους γνωστοποίησε, μέσω συνεργάτη του, και την τελική του πρόταση.

Τότε επήλθε η πρώτη, κατ' αρχήν συμφωνία. Στη συνέχεια, όταν ο Υπουργός θέλησε να του σταλούν τα συμφωνηθέντα και γραπτώς, οι Γκιρτζίκης και Κουτσοκούμνης έβαλαν ένα μικρό ζήτημα: "Δεν μας πιστεύευε κ. Υπουργέ;"

"Σας πιστεύω απολύτως " ήταν η απάντηση του Κοντονή. "Στον Πρωθυπουργό της χώρας όμως θα πρέπει να παραδώσω γραπτές δεσμεύσεις και όχι μόνο προφορικές. Πιστεύω ότι με καταλαβαίνετε".

Ακρίβως τότε οι δύο πλευρές έδωσαν οριστικά τα χέρια και ο Κοντονής μπήκε στο αυτοκίνητό του για το Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός, κατά πληροφορίες, εξέφρασε την ικανοποίησή του κάνοντας λόγο για επιτυχία.

Πλέον, η Πολιτεία αναμένει να γίνουν πράξει τα συμφωνηθέντα (μέχρι την Πέμπτη) έτσι ώστε αυτή με τη σειρά της να κάνει πράξη τη δική της δέσμευση. Να πάρει, δηλαδή, την απόφαση για την επανέναρξη του Κυπέλλου την Παρασκευή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK