Αποδοχή του Νόμου από UEFA και FIFA

Grexit τέλος και επίσημα! Με κοινή επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, η FIFA και η UEFA επιβεβαιώνουν την πλήρη αποδοχή του Νόμου και κυρίως του άρθρου 5 περί Τακτικών Δικαστών.

Αποδοχή του Νόμου από UEFA και FIFA
INTIME SPORTS

H UEFA και η FIFA με κοινή επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, την οποία υπογράφουν οι γενικοί γραμματείς των δύο ομοσπονδιών, Τζιάνι Ινφαντίνιο και Ζερόμ Βάλκε, ενημέρωσαν πως αποδέχονται πλήρως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα στη Βουλή.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή, γίνεται αποδεκτή η διάταξη, όπως τελικά υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στα Άρθρα 5 και Άρθρα 15 παρ.2.

Παρόλα αυτά, καθιστούν σαφές πως θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση που υπάρξει κρατική παρέμβαση, τότε θα επιβληθούν και οι ανάλογες κυρώσεις.

Δείτε το έγγραφο:

Αποδοχή του Νόμου από UEFA και FIFA

Διαβάστε αναλυτικά το πλήρες περιεχόμενό της επιστολής:

"Αγαπητέ κ. Κοντονή,

Επιβεβαιώνουμε παραλαβή της επιστολής σας με ημερομηνία 8 Μαΐου 2015 με την οποία αποστείλατε στη FIFA και την UEFA αντίγραφο στην Ελληνική γλώσσα του προαναφερόμενου νόμου, όπως τελικά υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μία μετάφραση στα Αγγλικά του Άρθρου 5 και Άρθρου 15 παρ.2.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στην τελική εκδοχή του νόμου φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις που προηγουμένως έγιναν από την FIFA και την UEFA. Συγχρόνως, και προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη FIFA και την UEFA.

Σχετικώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της FIFA και της UEFA.

Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω και για τη συνεργασία σας σε αυτή τη διαδικασία".

Διαβάστε ακόμα:

Η απάντηση της FIFA είναι η σημαντική

Κοντονής: "Ο μπαμπούλας δεν υπάρχει. Αυτοί που τον επινόησαν ανησυχούν"

Ιδού η επιστολή της UEFA στον Υπουργό (PHOTO)

Αποφεύχθηκε οριστικά το Grexit

News 24/7

24MEDIA NETWORK