Η ανάλυση της τιμωρίας του Ολυμπιακού

Πώς προέκυψε η τιμωρία του Ολυμπιακού με 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τη νέα σεζόν αλλά και 150.000 ευρώ πρόστιμο για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Διαβάστε αναλυτικά.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ   (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ICON

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για «πράξη βίας» τόσο στον διαιτητή όσο και στον βοηθό παρατηρητή του αγώνα με την ΑΕΚ Περικλή Λασκαράκη, σύμφωνα με το άρθρο 29 αλλά δεν του επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών παρά μόνο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Μια ποινή που επίσης προβλέπεται στο συγκεκριμένο άρθρο.

Οι τέσσερις αγωνιστικές που επιβλήθηκαν στους Πειραιώτες (όλες θα τις εκτίσουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο) προέκυψαν ως εξής: οι δύο για εκτεταμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου και τα αποδυτήρια (μία έως δύο αγωνιστικές είναι η προβλεπόμενη τιμωρία), η μία αγωνιστική για «βία» στον διαιτητή του αγώνα (αν και στο φύλλο αγώνα γίνεται λόγος για φραστική επίθεση και παρεμπόδιση να μπει στα αποδυτήρια) και η τέταρτη αγωνιστική για την επίθεση στον βοηθό παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη, για τον οποίο η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ έγινε δεκτή.

Το πρόστιμο των 150.000 ευρώ κατανέμεται ως εξής: για τα εκτεταμένα επεισόδια (το προβλεπόμενο πρόστιμο ήταν έως 100.000 ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου και έως120.000 ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες και στα αποδυτήρια) 120.000 ευρώ , για παράνομη είσοδο οπαδών στον χώρο των αποδυτηρίων 50.000 ευρώ (το προβλεπόμενο πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 26 είναι 20.000-50.000 ευρώ) και για άναμμα πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες πριν από την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς ρίψη στον αγωνιστικό χώρο άλλες 10.000 ευρώ .

Έπειτα από την συγχώνευση οι 180.000 έγιναν 150.000 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK