Η μέρα που κρίνει πολλά για τις εκλογές της ΕΠΟ

Στις 16:00 συζητείται στο διαιτητικό δικαστήριο η προσφυγή έξι ενώσεων της αντιπολίτευσης για να κριθεί άκυρη η προκήρυξη τους για δεύτερη φορά. Όλα τα σενάρια.

Η μέρα που κρίνει πολλά για τις εκλογές της ΕΠΟ

Οι εκλογές στην ΕΠΟ έχουν προκηρυχτεί για τις 26 Οκτωβρίου και από τα όσα ειπωθούν το μεσημέρι (16:00) στην προσφυγή της αντιπολίτευσης στο διαιτητικό δικαστήριο θα εξαρτηθεί αν θα γίνουν κανονικά ή αν θα αναβληθούν για δεύτερη φορά!

Οι ΕΠΣ Μακεδονίας, Αιτωλοακαρνανίας, Σάμου, Θεσσαλίας, Γρεβενών, Ανατολικής Αττικής, οι οποίες με σχετική προσφυγή τους είχαν ακυρώσει και τις εκλογές για την 1η Οκτωβρίου (επειδή δεν είχε οριστεί η εκλογική επιτροπή που είναι αρμόδια για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας), έχουν προσφύγει και ζητούν την ακύρωση της προκήρυξης των εκλογών υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε με νόμιμο τρόπο για τρεις λόγους:

1. διότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έχει το τελευταίο διάστημα νόμιμη σύνθεση επειδή δεν αντικαταστήθηκαν - ως μέλη - ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης και ο εκπρόσωπος της Super League Θ. Παπαδόπουλος,

2. υποστηρίζουν ότι έπρεπε πρώτα να γίνει γενική συνέλευση για να προκύψει εκλογική επιτροπή και στη συνέχεια να προκηρυχθεί συνέλευση για τις εκλογές και

3. διότι ότι από την επόμενη ημέρα της Γ.Σ. για την εκλογική επιτροπή που θα γίνει στις 14/10 στην Βουλιαγμένη, μέχρι την υποβολή των υποψηφιοτήτων θα υπάρχει μόνο μία μέρα περιθώριο καθώς στις 16/10 λήγει η σχετική προθεσμία και ακολουθεί ένα «κενό» 10ήμερο.

Αναβολή ίσον μπάχαλο!

Αν το διαιτητικό δικαστήριο κάνει δεκτή (και αυτή) την προσφυγή της αντιπολίτευσης τότε προκύπτει θέμα για την ΕΠΟ καθώς οι εκλογές δεν θα προλάβουν να γίνουν εντός του Οκτωβρίου όπως προβλέπει ο νόμος. Σε αυτή την περίπτωση επανέρχεται το σενάριο της διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ από τα τέλη Οκτώβρη.

Το συγκεκριμένο σενάριο όμως, θα επανέλθει και νωρίτερα, καθώς η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η θητεία της νυν διοίκησης λήγει στις 5 Οκτωβρίου που συμπληρώνονται 4 χρόνια από τις εκλογές του 2012 και όχι στα τέλη Οκτωβρίου (όπως υποστηρίζουν στο Πάρκο Γουδή) μήνα και θα ζητήσει από το διαιτητικό δικαστήριο με νέα προσφυγή να οριστεί προσωρινή διοικούσα επιτροπή από τις 6/10.

Υπάρχει τέλος, και το σενάριο, εφόσον ακυρωθεί η προκήρυξη των εκλογών να επέμβει η FIFA.

News 24/7

24MEDIA NETWORK