Ημέρα της κρίσης η 30η Απριλίου: Τι περιμένει το Υπουργείο Αθλητισμού

Η κοινή επιστολή FIFA - UEFA ήταν ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα των γεγονότων που έχουν να κάνουν με το νομοσχέδιο του Σταύρου Κοντονή για τη βία/διαφθορά στον αθλητισμό και όλα πλέον θα κριθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Ημέρα της κρίσης η 30η Απριλίου: Τι περιμένει το Υπουργείο Αθλητισμού

Παρά τις αρχικές επισημάνσεις από τις διεθνείς ομοσπονδίες, το Υπουργείου προχώρησε κανονικά τις διαδικασίες για την ψήφιση του νόμου που καταργεί το ισχύον καθεστώς και επεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Μέχρι τις 5 Μαΐου μάλιστα, και αφού πρώτα συζητηθεί στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, θα τεθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια.

Μέχρι τότε βέβαια θα έχει μεσολαβήσει το εξαιρετικά κρίσιμο, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ραντεβού της αθλητικής ηγεσίας της χώρας με τους εκπροσώπους FIFA και UEFA. Η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί εξ αρχής για τις 30 Απριλίου και μετά το πέρας αυτής θα ξέρουμε επ' ακριβώς τι θα ισχύσει και τι όχι για την ΕΠΟ και τις ελληνικές ομάδες.

Στο Υπουργείο ενημερώθηκαν φυσικά για την επιστολή της Τετάρτης και περιμένουν να τους κοινοποιηθεί επισήμως από την Ομοσπονδία. Επιστολή που αναφέρεται στις επιπτώσεις, με κυριότερη τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, σε περίπτωση που περάσει χωρίς αλλαγές το νομοσχέδιο από το Κοινοβούλιο. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε κάποια αναδίπλωση ή οπισθοχώρηση. Ούτε φόβος. Συνιστούσαν απλώς, οι κύκλοι του Υπουργείου, υπομονή μέχρι την 30η Απριλίου.

Επειδή απόφαση του Σταύρου Κοντονή και των συνεργατών είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και καταπολέμηση της βίας, δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν βήματα πίσω και να εκτεθούν.

Η μοναδική περίπτωση να υπάρξει συμβιβασμός και να δοθεί μια λύση στο φλέγον ζήτημα είναι να υπάρξουν υποχωρήσεις και από την άλλη πλευρά. Αν δηλαδή στη συνάντηση της 30ης Απριλίου διαπιστώσουν διάθεση για συζήτηση και κατάθεση προτάσεις προς την κατεύθυνση του νομοσχεδίου, θα μπουν στη διαδικασία να μιλήσουν για τροποποιήσεις. Αν αντίθετα δουν μια αμετακίνητη στάση και μια σκληρή έως απειλητική συμπεριφορά, είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους. Και όποιος αντέξει...

Διαβάστε ακόμη:

Πιο κοντά στο Grexit

GREXIT: Οι ξένοι μένουν ελεύθεροι και οι Έλληνες του εξωτερικού δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Τελεσίγραφο από FIFA και UEFA

Επιστολή στους Έλληνες βουλευτές για το νόμο Κοντονή

News 24/7

24MEDIA NETWORK