Κάρτα υγείας: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Γκιρτζίκης

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης απολογήθηκε στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς για το ζήτημα της κάρτας υγείας της ΕΠΟ και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι μετά από την απολογία του στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, για την υπόθεση της κάρτας υγείας της Ομοσπονδίας.

Στην Ευελπίδων βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Βαγγέλης Τοπολιάτης, ο β' αντιπρόεδρος, Βαγγέλης Μαζαράκης, αμφότεροι μέλη του ΔΣ στις επίμαχες περιόδους, καθώς και το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, Αριστείδης Σταθόπουλος.

Οι τέσσερις παράγοντες κατηγορούνται μαζί με ακόμη 19 πρώην και νυν στελέχη της ΕΠΟ για ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Στο γραφείο 227 του ειδικού ανακριτή έχουν περάσει δύο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδίας, ο Βασίλης Γκαγκάτσης και ο Γιώργος Σαρρής, ενώ αναμένεται την επόμενη Δευτέρα να απολογηθεί κι ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Η υπόθεση

Με βάση την προκαταρκτική εξέταση του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και του πορίσματος που συνέταξε η επίκουρη εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Αγγελική Κουρινιώτη, μεταξύ 27 Μαΐου 2005 και 28 Μαρτίου 2013 οι 23 πρώην και νυν άνθρωποι της ΕΠΟ οδήγησαν τα ταμεία της Ομοσπονδίας σε "ζημία συνολικού ποσού 29.037.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ".

Η ΕΠΟ είχε συνάψει σύμβαση έργου με την εταιρία "PC Systems", ώστε να γίνει υποχρεωτικός ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, μετά από μία σειρά ξαφνικών θανάτων παικτών που αγωνίζονταν κατά κύριο λόγο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η συμφωνία περιελάμβανε τη χρήση λογισμικού προγράμματος τηλεϊατρικής, που αφορούσε ένα κεντρικό και ένα περιφερειακό σύστημα, αλληλένδετα μέσω διαδικτύου, σε κάθε μία από τις 53 Ενώσεις μέλη της ΕΠΟ, και στα οποία θα αποθηκεύονταν τα ιατρικά στοιχεία των ποδοσφαιριστών μετά από τον έλεγχο του αρχιάτρου.

Αν και κανονικά θα έπρεπε να γίνουν πάνω από 1.500.000 εξετάσεις ποδοσφαιριστών στο επίμαχο χρονικό διάστημα, τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα είναι μόλις 15.500.

Η ΕΠΟ ανανέωσε τη σύμβαση στις 19 Φεβρουαρίου 2010, παρότι δεν υπήρχε κανονική χρήση του λογισμικού και τρία χρόνια αργότερα την κατήγγειλε.

Δίωξη για απιστία έχει ασκηθεί και σε οκτώ στελέχη της "PC Systems".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι Γκαγκάτσης - Καλογιάννης

Απολογήθηκε στον ανακριτή ο Σαρρής

Στον ανακριτή Μάντζιος και Καλύβας

Ελεύθερος χωρίς όρους ο πρόεδρος της ΚΕΔ

Οι πρώτες απολογίες για την "κάρτα υγείας"