Κοντονής: "ΕΠΟ σαν το Βατικανό, προσβάλλει το νομικό πολιτισμό"

Μ' ένα ιδιωτικό Βατινακό που δεν αναγνωρίζει κυβερνήσεις, συντάγματα και νόμους παρομοίασε ο Σταύρος Κοντονής την ΕΠΟ.

Κοντονής: "ΕΠΟ σαν το Βατικανό, προσβάλλει το νομικό πολιτισμό"

Στην ομιλία του στην ημερίδα του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου ο Σταύρος Κοντονής έθιξε το θέμα των προβληματικών σχέσεων ΕΠΟ - αθλητικής δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για επιθυμία της Ομοσπονδίας να ελέγχει τη δεύτερη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε χαρακτηριστικά: " Η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση ήταν από δραματική μέχρι απελπιστική. Υπήρχε ανεξέλεγκτη δράση κάποιων οργάνων σε βαθμό ασυδοσίας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει δύο «εγκληματικές οργανώσεις», στο επίπεδο της κύριας ανάκρισης, που βρισκόμαστε τώρα. Οι συνεχείς αποκαλύψεις για παθογένειες στο ποδόσφαιρο γεννούν καχυποψία.

Στην ΕΠΟ υπήρχε ένα ακατανόητο ειδικό καθεστώς, ένα ιδιωτικό Βατικανό. Δεν αναγνωριζόταν η κυβέρνηση, η νομοθεσία και το σύνταγμα.

Η ΕΠΟ προσβάλει τον νομικό μας πολιτισμό. Πρέπει να εναρμονιστεί με τον νόμο που ψηφίστηκε. Δεν γίνεται καμία Ομοσπονδία να είναι πάνω από την Βουλή και τους νόμους. Είναι δυνατόν μία Ομοσπονδία να μην καταθέτει στο αρμόδιο Υπουργείο το καταστατικό και τους κανονισμούς της προς έγκριση;

Η ΕΠΟ ήθελε να ελέγχει με θεμιτούς ή αθέμιτους τρόπους, αλλά επειδή είμαι καλοπροαίρετος θα πω με θεμιτούς, να ελέγχει την αθλητική δικαιοσύνη βγάζοντας αποφάσεις που κάποιες φορές δημιουργούσαν αίσθημα καχυποψίας στην φίλαθλη κοινή γνώμη. Με το νέο καθεστώς θα μπορεί να ελέγχει το καταστατικό της, βάσει του νέου νόμου.

Να δώσουμε ένα σήμα στην κοινωνία ότι κάτι αλλάζει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK