Marca: "Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ευημερεί παρά την οικονομική κρίση"

Βίους αντίθετους διανύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ελληνική οικονομία σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής Marca. Μάλιστα όπως αναφέρουν: "Η Ελλάδα θεωρείται ιδανικός προορισμός για έναν Ισπανό ποδοσφαιριστή". Ισπανοί παίκτες, αλλά και μέλη τεχνικού τιμ παραθέτουν την δική τους άποψη για την κατάσταση.

Marca: "Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ευημερεί παρά την οικονομική κρίση"

Στα άδυτα του ελληνικού ποδοσφαίρου εισχώρησε η ισπανική " Marca". Άνθρωποι του ισπανικού μέσου βρέθηκαν στη χώρα μας προκειμένου να καταγράψουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις ομάδες του πρωταθλήματος. Η απάντηση βέβαια που πήραν δεν ήταν η αναμενόμενη: "Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση".

Αντίθετα μάλιστα, οι μεγάλες ελληνικές ομάδες αναπτύσσονται συνεχώς. Οι Ισπανοί μίλησαν με συμπατριώτες του στο χώρο του ποδοσφαίρου που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους άποψη για την κατάσταση. Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν ήταν και ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, Χουάνχο Λορένθο, ο οποίος τόνισε: "Η κατάσταση είναι περίπλοκη, αλλά κοιτάζουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα και να διασφαλίσουμε ότι όλα θα κυλούν ομαλά σε ό,τι αφορά στην ομάδα. Η απόκτηση παικτών έχει δυσκολίες. Η εικόνα που υπάρχει στο εξωτερικό είναι χειρότερη από την πραγματικότητα και αυτό μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά.

Marca: "Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ευημερεί παρά την οικονομική κρίση"

Εμείς προσπαθούμε να πείσουμε τους παίκτες πως οι συνθήκες είναι ίδιες με το περσινό καλοκαίρι και οι λόγοι να έρθουν στην ομάδα μας δεν έχουν αλλάξει. Ο Ολυμπιακός είναι μια υγιής ομάδα. Ο πρόεδρός μας έχει σημαντική οικονομική ισχύ και μόνο όσα ακούγονται για την κατάσταση στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν έναν παίκτη διστακτικό να έρθει.

Αν πάντως συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για μας, γιατί οι παίκτες που θέλουμε θα ζητούν περισσότερα χρήματα για να έρθουν ή θα επιλέγουν να μην έρθουν να παίξουν στην Ελλάδα",ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λορένθο.

Στη συνέχεια οι Ισπανοί εντόπισαν τον Μανουέλ Λανθαρότε, το νέο απόκτημα του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δήλωσε πως: "Δεν είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας στην Ισπανία και δεν ήθελα να συνεχίσω στη δεύτερη. Τώρα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Europa League με τον Αστέρα, μια ομάδα που συνεχώς μεγαλώνει.

Marca: "Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ευημερεί παρά την οικονομική κρίση"

Η εγγύηση των πληρωμών είναι η ίδια όπως στην σπανία. Μας προστατεύει η FIFA. Ο Αστέρας έχει έξι χρόνια που πληρώνει καθημερινά".

ο Ισπανός αμυντικός, Θέσαρ Άρθο, που πρόσφατα υπέγραψε στην ΑΕΚ επιβεβαίωσε τα παραπάνω : "Οι κορυφαίες ομάδες της Ελλάδα βρίσκονται πολύ μακριά από την οικονομική πραγματικότητα της χώρας. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ βρίσκεται στη λίστα του Forbes και αν και βρίσκεται σε μια χώρα με οικονομικά προβλήματα, ο σύλλογος είναι υγιής και καθαρός. Υπάρχουν πολλοί Ισπανοί που είναι πολλά χρόνια εδώ. Δεδομένης της κατάστασης στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, έχω φίλους που με ρωτούν αν θα μπορούσαν να έρθουν να παίξουν στην Ελλάδα".

Related content

Ο τερματοφύλακας της Βέροιας, Τζόναθαν Λόπεθ που φέτος επέστρεψε στη χώρα μας έπειτα από ένα πέρασμα από την Ισπανία υπογράμμισε : "Δεν υπάρχει κάποια διαφορά με την Ισπανία. Εδώ υπογράφεις ένα συμβόλαιο μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αν δεν σε πληρώσουν υποβιβάζεται η ομάδα. Το πρόβλημα είναι με αυτούς που δεν πληρώνονται είναι πως υπογράφουν ιδιωτικά συμφωνητικά".

Marca: "Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ευημερεί παρά την οικονομική κρίση"
Λόπεθ Βέροια

Αξίζει να σημειωθεί πως το συμπέρασμα που βγάζει η Marca είναι πως η Ελλάδα θεωρείται ως ιδανικός προορισμός για τους Ισπανούς ποδοσφαιριστές, ενώ παρουσιάζονται αισιόδοξοι για το μέλλον του ποδοσφαίρου της χώρας μας.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις τα λέμε και στο twitter:

Διαβάστε ακόμη:

Αφιέρωμα France Football: "Ούτε ένα ευρώ σε ελληνικές τράπεζες..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK