Οι 10+1 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών

Το Contra.gr παρουσιάζει τις 10 +1 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών που μπορεί να απασχολήσουν τις ελληνικές ομάδες. Από τα "στοιχήματα" Ντέγιαν Λέκιτς και Τούλιο ντε Μέλο, μέχρι τους "μπαρουτοκαπνισμένους" Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Κλαούντιο Πιζάρο. Διαβάστε αναλυτικά.

Οι 10+1 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών

Λίγες ημέρες απέμειναν για το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου και οι ελληνικές ομάδες προσθέτουν τις τελευταίες... πινελιές στα ρόστερ τους. Για τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό αναμένεται να αποδειχθεί επιτακτική η ανάγκη απόκτησης ενός ακόμα κεντρικού επιθετικού.

Ο "Δικέφαλος" χρειάζεται ένα ικανό μπακ απ του Στέφανου Αθανασιάδη, ο τραυματισμός του Ράφικ Τζεμπούρ έβαλε σε... μπελάδες την "Ένωση", ενώ η πιθανή πώληση του Νίκου Καρέλη θα αναγκάσει το "τριφύλλι" να βγει στη γύρα για τον διάδοχό του.

Γι' αυτό το λόγο, το Contra.gr έψαξε βρήκε και σας παρουσιάζει τις 10 + 1 περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών, που μπορεί να απασχολήσουν τις ελληνικές ομάδες.

Μουνίρ Ελ Χαμνταουί (31 ετών, Μαροκινός)

Οι 10+1 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών

Η εφετινή χρονιά στη Φιορεντίνα μπορεί να θεωρηθεί κι ως... χαμένη, καθώς αγωνίστηκε ελάχιστα, αφού δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Βιντσέντζο Μοντέλα. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε έμεινε ελεύθερος. Στα 31 του, προσπαθεί να βρει τον παλιό καλό εαυτό του. Αυτόν που ανάγκασε αρχικά τον Άγιαξ και στη συνέχεια τους "Βιόλα" να βάλουν... βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσουν. Μπορεί να παίξει τόσο ως εξτρέμ όσο κι ως κεντρικός επιθετικός. Έχει την ποιότητα και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να αποτελέσει μία καλή λύση για τις ελληνικές ομάδες.

Χρηματιστηριακή αξία: 500.000 €

Πιθανότητες να αποδειχθεί "λαβράκι": 25%

Ρολάντο Μπιάνκι (32 ετών, Ιταλός)

O 32χρονος Ιταλός έχει πλούσιο βιογραφικό, αφού έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Μάντσεστερ Σίτι, Λάτσιο και Τορίνο. Το 2007, οι "πολίτες" είχαν δαπανήσει 13.000.000 ευρώ για να τον κάνουν "δικό" τους, όμως δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει ύστερα από έξι μήνες στην Ιταλία. Έχει καλό όνομα στη γειτονική χώρα και είναι σίγουρο πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Χρηματιστηριακή αξία: 700.000 €

Πιθανότητες να αποδειχθεί "λαβράκι": 40%

Ντέγιαν Λέκιτς (30 ετών, Σέρβος)

Οι 10+1 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών
DANIEL FERNANDEZ [email protected]

Ο Σέρβος επιθετικός έχει... κιτρινόμαυρο παρελθόν, αφού το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε μία "ανάσα" από την ΑΕΚ. Τελικά, η περίπτωση του δεν προχώρησε, καθώς έκλεισε στην Εϊμπάρ, με την οποία σε 20 συμμετοχές έμεινε... άσφαιρος. Παρόλα αυτά, θεωρείται μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, αφού έχει τεράστια εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ μπορεί να "γεμίσει" την αντίπαλη περιοχή και να βάλει... δύσκολα στους αντίπαλους αμυντικούς.

Χρηματιστηριακή αξία: 800.000 €

Πιθανότητες να αποδειχθεί "λαβράκι": 20%

Μάρκο Μποριέλο (33 ετών, Ιταλός)

Το βιογραφικό μιλάει από... μόνο του για τον Ιταλό στράικερ. Αξιόλογη πορεία με τις Μίλαν, Γιουβέντους, Ρόμα και Τζένοα, η οποία αποτέλεσε και τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του. Αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων για τις αντίπαλες άμυνες, ενώ πέρα από το παραγωγικό, βοηθάει σε μεγάλο βαθμό και στο δημιουργικό κομμάτι. Μία εξαιρετική επιλογή σε καλή ηλικία για τη θέση του σέντερ φορ.

Χρηματιστηριακή αξία: 800.000 €

Πιθανότητες να αποδειχθεί "λαβράκι": 55%

Τούλιο ντε Μέλο (30 ετών, Βραζιλιάνος)

Οι 10+1 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών

Τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε έβαλαν φρένο στην πορεία της καριέρας του. Παρόλα αυτά, η εξαετία 2008-2014 στη Λιλ, αποτελεί οδηγό για τον Βραζιλιάνο άσο, ο οποίος στα 30 του χρόνια ψάχνει την ομάδα που τον "βάλει" ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτι. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο κάνει τη "βρώμικη" δουλειά, αφού δεν πρόκειται για τον επιθετικό "killer", αλλά γι' αυτόν που θα ανοίξει χώρο στους συμπαίκτες του, ώστε να σκοράρουν.

Χρηματιστηριακή αξία: 800.000 €

Πιθανότητες να αποδειχθεί "λαβράκι": 50%

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (34 ετών, Βούλγαρος)

Η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη. Έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ την περυσινή σεζόν βοήθησε τη Μονακό να πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία στο Champions League, όπου έφτασε μέχρι τους "8" της διοργάνωσης. Ακόμα και στα 34 μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά σε μία ελληνική ομάδα. Ο ορισμός του "finisher".

Χρηματιστηριακή αξία: 1.000.000 €

Πιθανότητες να αποδειχθεί "λαβράκι": 85%

Κλαούντιο Πιζάρο (36 ετών, Περουβιανός)

Οι 10+1 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών

Τα χρόνια έχουν περάσει, όμως ο Περουβιανός επιθετικός παραμένει μία αξιόλογη και αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που μέχρι την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στο υψηλότερο επίπεδο με τα χρώματα της Μπάγερν Μονάχου. Από την στιγμή που μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην Bundesliga, δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες σε ένα πρωτάθλημα πολύ χαμηλότερου επιπέδου, όπως το ελληνικό.

Χρηματιστηριακή αξία: 1.000.000 €

Πιθανότητες να αποδειχθεί "λαβράκι": 65%

Γιακούμπου Αγεκμπένι (32 ετών, Νιγηριανός)

Φόρεσε με μεγάλη επιτυχία τις φανέλες των Μίντλεσμπρο, Μπλάκμπερν και Έβερτον στην Premier League. Έχει συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί κι ως δεύτερος επιθετικός.Το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε στην Championship για χάρη της Ρέντινγκ, πραγματοποιώντας μέτρια σεζόν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη προταθεί στην ΑΕΚ.

Χρηματιστηριακή αξία: 1.500.000 €

Πιθανότητες να αποδειχθεί "λαβράκι": 45%

Μανού ντελ Μοράλ (31 ετών, Ισπανός)

Οι 10+1 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών

O Ισπανός άσος, ύστερα από τέσσερα χρόνια στη Σεβίλλη, με ενδιάμεσους δανεισμούς σε Έλτσε και Εϊμπαρ έμεινε ελεύθερος το εφετινό καλοκαιριού. Πρόκειται για πολυσύνθετο επιθετικό, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο ως δεύτερος επιθετικός, όσο και στα φτερά της επίθεσης. Δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, ικανός με την μπάλα στα πόδια, ενώ του αρέσει να πατάει περιοχή και να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινές αποστάσεις.

Χρηματιστηριακή αξία: 1.500.000 €

Πιθανότητες να αποδειχθεί "λαβράκι": 35%

Καλού Ούτσε (32 ετών, Νιγηριανός)

Εκμεταλλεύτηκε τις εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εσπανιόλ και κέρδισε αρκετά παχυλά συμβόλαια στο Κατάρ. Τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψε στην Ισπανία και είχε καλή παρουσία στη Λεβάντε, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 5 γκολ και 2 ασίστ σε 16 αγώνες. Είναι ταχύτατος και έχει εξαιρετική τελειώματα. Τα χρήματα που ζητάει δεν είναι απλησίαστα για τα ελληνικά δεδομένα.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.000.000 €

Πιθανότητες να αποδειχθεί "λαβράκι": 60%

ΒΟNUS: Δημήτρης Παπαδόπουλος (34 ετών, Έλληνας)

Οι 10+1 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών

Ο Έλληνας επιθετικός είχε έρθει σε συμφωνία με την Καρσίγιακα για να συνεχίσει την καριέρα του, όμως η μεταγραφή οδηγήθηκε σε "ναυάγιο", ύστερα από διαφωνίες στον τρόπο καταβολής των δόσεων του συμβολαίου του. Η περίπτωσή του δεν περνάει απαρατήρητη, αφού τόσο η ΑΕΚ όσο κι ο Παναθηναϊκός αναζητούν ποδοσφαιριστή με τα δικά του χαρακτηριστικά.

Χρηματιστηριακή αξία: 500.000 €

Πιθανότητες να αποδειχθεί "λαβράκι": 50%

*Η χρηματιστηριακή αξία προέρχεται από την ιστοσελίδα transfermarkt.de

Για ενστάσεις, σχόλια, παρατηρήσεις τα λέμε και στο twitter:

Διαβάστε ακόμα:

Το μεταγραφικό παζάρι στο Contra.gr

Σχόλιο Άκης Γεωργίου: Aραβίδης, μεταγραφή και... λαϊκός ξεσηκωμός

Σχόλιο Αντώνης Τσακαλέας: Έχει ποσότητα, θέλει ποιότητα

Φεύγει ο Καρέλης, θέλει Περέιρα ο Παναθηναϊκός!

News 24/7

24MEDIA NETWORK