Μπάχαλο με ΕΛ.ΑΣ, δεν είχε κάμερα στο Καραϊσκάκη

Γιατί δεν υπάρχει υλικό από το επίσημο κύκλωμα με τις κάμερες. Ο νόμος που παραβιάστηκε και η τεράστια ευθύνη της αστυνομίας.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ζήτησε το υλικό από τις κάμερες στα αποδυτήρια του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, αλλά δεν πρόκειται να το πάρει γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει!

Και δεν υπάρχει γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, στα αποδυτήρια του γηπέδου δεν υπάρχει κάμερα ελεγχόμενη από την αστυνομία όπως ορίζει ο νόμος! Υπάρχει μόνο κάμερα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, την οποία χειρίζονται όπως θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» καθώς είναι ιδιωτική.

Όπως ισχυρίζονται οι «ερυθρόλευκοι» το σύστημα τους, προίκα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είναι ρυθμισμένο να σβήνει το καταγεγραμμένο υλικό μετά από δύο ημέρες. Αυτή ήταν και η απάντηση που έστειλαν στο τμήμα αθλητικής βίας όταν ενημερώθηκαν μετά το Πάσχα για να… ανοίξουν την συγκεκριμένη κάμερα. Ότι δηλαδή, το υλικό που έγινε από τον αγώνα, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης έχει σβηστεί καθώς είχαν περάσει οι 48 ώρες.

Η ΕΕΑ ΚΑΙ Η ΓΓΑ

Για να πάρει μία ομάδα στο ξεκίνημα της περιόδου, πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, πρέπει να υπάρχει πιστοποίηση από την τεχνική υπηρεσία της ΓΓΑ ότι υπάρχει σύστημα με κάμερες ασφαλείας σε λειτουργία στο γήπεδο. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όταν έγινε ο έλεγχος τον περασμένο Αύγουστου, όλα ήταν νομότυπα, κάμερα υπήρχε δηλαδή.

Στην πορεία «εξαφανίστηκε» ή σύμφωνα με ορισμένους τέθηκε εκτός λειτουργίας. Πότε έγινε αυτό, είναι άγνωστο. Για παράδειγμα, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει καταγεγραμμένο υλικό ούτε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Σύμφωνα με το νόμο πάντως… «ο χρήστης της αθλητικής εγκατάστασης οφείλει τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή της αθλητικής συνάντησης να έχει αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη η δυσλειτουργία του συστήματος».

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η ευθύνη της αστυνομίας είναι τεράστια. Η ΕΛ.ΑΣ. βάσει νόμου, δύο ημέρες πριν από κάθε αγώνα πρέπει να ελέγχει το γήπεδο και αν δεν υπάρχει σύστημα με κάμερες ή δεν είναι συντηρημένο ή δεν λειτουργεί, δεν πρέπει να δίνει άδεια τέλεσης αγώνα.

Παρόλα αυτά, οι ιθύνοντες της αστυνομίας έβαλαν την υπογραφή τους, το παιχνίδι έγινε κανονικά και όταν το τμήμα αθλητικής βίας ζήτησε από το αστυνομικό τμήμα δημοτικού θεάτρου Πειραιά, στο οποίο υπάγεται το γήπεδο, το υλικό από την κάμερα (το οποίο πρέπει να κρατάει αποθηκευμένο για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά τον αγώνα ή να το στέλνει στις αρμόδιες αρχές αμέσωςμετά το παιχνίδι αν υπάρχουν επεισόδια) πήρε την απάντηση ότι «δεν διαθέτουμε καμιά καταγραφή από το χώρο έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου».

News 24/7

24MEDIA NETWORK