Ο αρχηγός της εθνικής Νέων Γιώργος Κατίδης στο Contra.gr

Πρώτος σκόρερ της εθνικής στο Euro των Νέων ο Γιώργος Κατίδης, οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο αρχηγός της Ελλάδας U19, μίλησε στο Contra.gr λίγα λεπτά μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Πορτογαλίας από το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή στο ξενοδοχείο. Που αφιέρωσε τα γκολ του...

Ο αρχηγός της εθνικής Νέων Γιώργος Κατίδης στο Contra.gr

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Κατίδη στο Contra.gr

Ποια στοιχεία έφεραν την πρόκριση στην εθνική ομάδα; "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη και την πρόκριση. Το πιστέψαμε πολύ από την αρχή. Πιστεύαμε στη νίκη όσο σε κανένα άλλο ματς. Θέλαμε τόσο πολύ να περάσουμε και το καταφέραμε."

Τα δυο γκολ και η πρόκριση αποτελούν ενός είδους δικαίωση για εσένα αλλά και για όλα τα παιδιά; "'Εχω δώσει κάποιες απαντήσεις σε όσους με αμφισβήτησαν. Ο κόσμος που ξέρει ποδόσφαιρο καταλαβαίνει..ι."

Στην εθνική ομάδα ζεις στιγμές χαράς, αλλά με τον Άρη είσαι στα δικαστήρια... "Δεν θέλω να μιλήσω για το θέμα και δεν ξέρω τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Την Τετάρτη είναι πολύ πιθανό να ξέρουμε τι θα γίνει με την προσφυγή που έχω κάνει στον Άρη. Το μυαλό μου τώρα είναι μόνο στην εθνική ομάδα."

Τι θα ήθελες για την καριέρα σου; "Προτεραιότητα μου είναι το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα το αγγλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα. Αυτά είναι τα κορυφαία πρωταθλήματα και μακάρι να τα καταφέρω και να παίξω εκεί."

Ο αρχηγός της εθνικής Νέων Γιώργος Κατίδης στο Contra.gr

Σε ποια πρόσωπα αφιερώνεις τα γκολ σου κόντρα στην Πορτογαλία; "Το πρώτο γκολ το αφιερώνω σε μια κοπέλα που με έχει βοηθήσει πολύ τον τελευταίο καιρό. Το δεύτερο είναι καθαρά ομαδικό γκολ και το αφιερώνω στην ομάδα. Είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας, παίζουμε μαζί πολλά χρόνια και θέλαμε πολύ να τα καταφέρουμε."

Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως ανοίγει θέσεις εργασίας για εσάς... "Για εμάς θα είναι πολύ καλό να πάρουμε χρόνο συμμετοχής στις ομάδες. Αλλά αυτό δεν πιστεύω ότι θα έχει διάρκεια. Για αυτό λέω ότι θα είναι καλύτερη επιλογή το εξωτερικό γιατί εκεί παίζουν πραγματικό ποδόσφαιρο."

Μπορεί η εθνική Νέων να φέρει το Euro στην Ελλάδα; "Ναι, έχουμε καλή ομάδα. Ήμασταν άτυχοι στην πρεμιέρα με τους Ισπανούς. Αν ξαναπαίξουμε με την Ισπανία δεν πρόκειται να χάσουμε ποτέ. Μπορούμε να το κατακτήσουμε, αρκεί στον ημιτελικό να μη σκεφτόμαστε τον τελικό."

News 24/7

24MEDIA NETWORK